Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Boc despre recalcularea pensiilor militare şi procesele din justiţie. Sau cum să minţim ţara cu televizorul

Oprea si Boc doi camarazi -foto ziuaveche

Prezent luni seara la TVR 1 la emisiunea “Prim plan”, premierul României, Emil Boc, a prezentat mai multe puncte de vedere legate de procesul de recalculare a pensiilor militare şi decizia definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de suspendare a HG735/2010, hotărâre  privind punerea în aplicare a Legii119/2010 referitoare la recalcularea pensiilor militare.

Dar să urmărim, integral, explicaţiile premierului legate de procesul de recalculare a pensiilor militare:

Emil Boc: “În privinţa pensiilor militare să ne lămurim, intervine aici un aspect, am spus-o răspicat, niciun pensionar militar, cu vechime integrală şi care are o pensie până în 30 milioane , repet, nu va pierde la pensie. Atenţie, spun vechime integrală, repet, şi dacă are o pensie până în 30 de milioane nu va pierde la recalculare niciun leu.”

Reporter: “Ce semnificaţie are faptul că statul a pierdut acele procese…”

Emil Boc: “Acum să prezentăm la oameni cum stă situaţia. Legea cu privire la pensii şi recalcularea a celor speciale, între care intră şi cele militare, s-a dat în vară. Această lege a impus la bază principiul contributivităţii. Adică ,cât ai contrubuit, atâta să primeşti. Dar, repet, am avut grijă ca pensionarii militari cu vechimea integrală, adică niciun pensionar cu pensia militară de până la 30 de milioane de lei vechi să nu piardă niciun leu prin recalculare. Acum, în baza aplicării legii, sau pentru aplicarea legii – lege declarată constituţională de Curtea Constituţională – s-a emis o Hotărâre de Guvern pentru aplicarea legii. Deci HG nu aduce lucruri în plus la lege, ci doar o pune în aplicare, spunem, metodologia de recalculare. Ei, această HG pentru motive pe care nu vreau să le discut deocamdată, a fost suspendată printr-o decizie a instanţelor.”

Reporter: “Definitivă”

Emil Boc: “Numai că decizia aceasta are efecte doar între părţile din proces şi nu are efecte pentru toată lumea. De ce? Pentru că potrivit Legii pentru contenciosul administrativ, şi uitaţi care este articolul, potrivit articolului 23 din Legea 554, numai hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile, prin care s-a anulat, aici s-a suspendat, se publică în Monitorul Oficial şi produce efecte pentru toată lumea. Aici avem de-a face cu câteva hotărâri ale instanţelor, punctuale, ale celor care au acţionat în judecată. Repet, nu vreau acum să mă pronunţ asupra motivaţiei de ce s-au luat asemenea decizii, pentru că şi aici este vorba de mai mult decât aş putea să spun în acest moment.

Este încă o rezistenţă la ceea ce înseamnă reformă în această ţară şi impunerea unor principii sănătoase în toate domeniile, inclusiv a pensiilor. Pentru că am spus, noi nu avem nimic cu niciun fel de categore socială vrem doar să clădim o lege corectă pentru 22 de milioane de români şi să impunem un principiu sănătos, acela al contributivităţii.

Evident că acest, lucru pe cei care au fost obişnuiţi cu alte tipuri de pensii, îi nemulţumeşte, dar nu putem să tratăm pe unii cu o unitate de măsură, pe baza principiului contributivităţii, şi pe alţii, cu o altă unitate de măsură”.

Reporter: “Poate că acest lucru nu s-ar putea întâmpla. Ce faceţi cu această HG dacă ar trebui schimbată într-un fel? Înţeleg că trebuie o lege organică.”

Emil Boc: “Legea este în vigoare, a fost declarată constituţională, iar HG nu face altceva decât să pună în aplicare o lege care a fost declarată constituţională. O să vedem şi motivaţia instanţelor când o să ajungă de la ÎCCJ şi vom vedea ce trebuie să fie făcut. Dar încă odată subliniez, niciun pensionar militar care are vechime integrală nu pierde niciun leu prin recalcularea pensiei.”

Reporter: “Dacă pensia lui este sub 30 milioane?”

Emil Boc: “Sub 30 de milioane. Normal, cei care au pensii mai mari, peste 30 de milioane, vor pierde, într-adevăr, dar asta este pentru că nu au la bază contributivitatea.”

Pentru cei care doresc să-l şi asculte pe premier aici

Dank Media


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

44 Responses to “Boc despre recalcularea pensiilor militare şi procesele din justiţie. Sau cum să minţim ţara cu televizorul”

 1. acum a zis col. pricina pe realitateatv ca a primit cu 2000 doua mii lei mai putin pe ianaurie. groaznic!

 2. BRENDY says:

  ostean….probabil i s-a calculat luand de referinta salariul mediu pe eco…dar nu-l plange,are inca pe atat de la sindicat.

 3. colonel mercea la timisoara , vechime completa, de la 3600 a primit 1700!…
  dom`le astia-s normali totusi?

 4. Valentin says:

  In cateva zile,aflam exact cu cat s-au micsorat pensiile,iar atunci cred ca nimeni nu va mai sta la gargara pe acest forum si ne vom intalni in Piata Victoriei sau la Cotroceni,fara binecuvantarea redactiei,sindicatului,a Primariei sau a altor institutii…De aproape 2 ani tot dezbatem,despicam firul in patru,ne certam,enervam,creditam politicieni,sindicate,organizatii,etc.Gata domnilor pensionari militari,s-a tras si ultima salva iar daca nici acum nu demonstram care este diferenta intre NOI si ei ,atunci chiar ca nu meritam sa fim numiti MILITARI DE CARIERA!

 5. […] Boc despre recalcularea pensiilor militare şi procesele din justiţie. Sau cum să minţim ţara cu… […]

 6. TITULESCU says:

  colonel, 39 ani vechime, functie de conducere, pensie 3.900 lei , recalculata 1.880lei!!!

 7. Ionel Ujica says:

  Inca o data premierul dovedeste ca habar nu are de dreptul administrativ si ca stiinta dreptului in general este o mare necunoscta pentru el.
  Face confuzie intre o hotarare de anulare in tot sau in parte a unui act administrativ normativ si o hotarare de suspendare care, potrivit art. 14-15 din legea conteciosului administrativ este executorie de drept, iar rcursul declarat nu anuleaza suspendarea.
  Deci, de la prima pronuntare a Curtii de Apel Cluj privind suspendarea HG735 si pana la pronuntarea pe fond privind anularea (aici e vorba de hotarare definitiva si irevocabila) HG 735 estr suspendata si nu poate produce efecte juridice.
  Orice decizie de recalculare a pensiei emisa in temiul acestei hotarari de guvern (si toate sunt emise in baza ei pt ca legea 119 obliga) este lovita de nulitate.
  Cred ca premierul ar trebui trimis putin la scoala sa mai invete dreptul, iar daca o face intetionat insemna ca loveste in statul de drept.
  Iar aluziile cu privire la decizii incorecte ale unei instante sunt la limita infractionalitatii. De fapt, demult in Romania separatia puterilor in stat a fot inlocuita de vointa politica a puterii.

 8. ion says:

  O tara de prosti in care pensiile sunt mai mari decat salariile, unde legile se dau spre a nu fi respectate, unde salariul de merit se zice ca s-a scos dar in realitate se da in continuare tot la cei care l-au avut, si care provoaca mari convulsii intre militari, unde totul este pe dos, ca atare ne meritam soarta, iar pensionarii oricum pana acum au fost cocolositi, fiindca lor nu li sa amputat pensiile cum au patit cei din activitate. Avem doua lumi paralele, una a celor care nu respecta legea, si una a celor care nu au ce face si sunt nevoiti sa o respecte binenteles avand de suferit.

 9. savel says:

  Un comentariu penibil sub semnătura, după cît se pare, a unui cetăţean prins în jocul “puterii” Deci- pensionari cu pensii”nesimţite”, care nu se grăbesc să părăsească sistemul “pe cale naturală” etc. Da, stimabile, suntem o ţară de proşti. Nu am ştiut cum să educăm tineretul ca să ne respecte. În categoria de mai sus cred că pe primul loc ai pus apropiaţii dumneatale – părinţi, bunici şi celelalte rude. Totuşi ţara aceasta, unde nişte nemernici ne cred pe toţi “proşti” a dat şi oameni de seamă, somităţi apreciate pe plan mondial care, în prezent, la vârsta senectuţii, au ajuns bătaia de joc a unor neisprăviţi…
  Păcat.

 10. SEJC says:

  GATA S-A TERMINAT.cINE MAI CREDE MINCIUNILE LUI BASESCU,BOC,OPREA FIE SUNT RETARDATI FIE SUNT RAU INTENTIONATI.IN SEARA ASTA AM MAI AUZIT UNA GOGONATA.SE MOTIVEAZA CA UNII AU PRIMIT SALARII COMPENSATORII SI DECI TREBUIE SA PRIMEASCA PENSII MICSORATE.COLONEL PENSIONAT IN 1997.SALARII COMPENSATORII ZERO;PENSIONAT PENTRU NEVOI ALE ARMATEI.IN DECEMBRIE 2010,PENSIE ,BANI IN MANA 3200LEI,IANUARIE 2011,BANI IN MANA 1500LEI.GATA,S-A TRAS LINIE.ORI NOI ORI EI.ASTIA SI CAND SPUN ADEVARUL MINT.ROG SA-MI SPUNA CINEVA DE LA M.AP.N. DACA A PRIMIT DECIZIA DE RECALCULARE.NE INTALNIM LA TRIBUNAL.

 11. Briza says:

  Ce simplu au procedat si noi ce gura casca am fost,(unii)… cu salariul mediu, 1 punct la an, astfel vechimea totala in serviciu, impartita la 20 adaugat procentele de la merit/insemn si inmultit cu punctul de pensie si zau aproape sau egal cu pensia primita de cei care nu au dat adeverintele sau le-au dat si nu au fost procesate. Posibil diferente cind s-au amestecat vechimile civil si militar,
  in rest ramane cum am zis,…am primit cee ce au vrut ei sa ne dea nu ceea ce am asteptat noi, paguboasa politica cu noua nu ni se poate intampla nimic ……..

 12. parablue says:

  Mi-e dor de opiniile d-lui Stelian P…

 13. anonim says:

  N U STIM SA FIM UNITI!Am crezut in minciuni si iata-ne bataia de joc a tarii.Ce vechime completa -toti care am fost disponibilizati am iesit cu drepturi legale la pensie ,fara ca sa ni se ciuruiasca mai tarziu din ea .La lupta baieti .Aratati ROMANIEI CA VA APARATI TARA DAR SI DRPTURILE
  O.C.

 14. georgica says:

  Nu stiti de ce observatorul militar nr.1 pe 2011 intarzie sa apara?
  Nici eu ,da/s curios daca scapa vreun rand despre demisia ministrului ap. care ARE ONOARE.

 15. wyo says:

  Prea murdar limbaj la unii (pentru niste fosti militari). Inteleg indignarea, si eu sunt, dar nu ma balacaresc ca la usa cortului.
  Se pare ca luna asta s-a recalculat pe baza salariului mediu. Asa am auzit. Nu e de mirare, guvernul traieste de azi pe maine, chit ca ne va da diferenta candva, el vrea sa traiasca bine AZI. Adica sa poata fura cat mai mult ACUM. Ce tzeapa mi-am luat, si ne-am luat, care au votat cu astia, ca mine. Prostia, hotia si minciuna la superlativ. Nici cu ceilalti nu mi-e rusine, dar astia sunt de groaza.

 16. extraveral says:

  Ionel Ujica …. iata raspunsul primului ministru transmis ANCMRR ,,potrivit art. 23 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrative hotararile judecatoresti definitive si irevocabile prin care s-a anulat in tot sau in parte un act administrative cu character normative sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor. Deoeamdata nicio hotarare judecatoreasea referitoare 1a Hotararea Guvernului nr. 735/2010 nu se afla in aceasta situatie.” ….. daca sunteti atat de convins ca s-a comis incalcarea unei hotarari judecatoresti, cate plangeri penale ati facut pana acum? Cate urmariri penale s-au dispus? …. sau dati numai din gura?

 17. cristescu says:

  Acesti portocalii in frunte cu utilizatorul conectat la marele licurici sunt cele mai grave amenintari la adresa securitatii nationale. Trebuie sa atacam. A trecut timpul manifestatiilor. La Tribunal! Pentru mine nici nato nu mai are valoare, daca le voie unor asemenea Iude sa actioneze in acest mod. Pur si simplu ne fura, ne-au bagat mana in buzunar, iar acum se ascund. In curand ne vor da cu tifla. De ce nu pleaca acesti criminali? Nu inteleg ca nu ii mai vrea nimeni? Sunt curios unde sunt banii caselor de pensii militare? Sunt convins ca i-au furat demult. Sa plece javra ordinara cu alaiul lui de catei si catele!

 18. descultu says:

  Daca atunci cand ati fost activi va durut in spate de sistem. De ce se plang doar coloneii si jeneralii? Ati promovat numai inculti si acum aveti roadele. Sa ajungeti la 600 lei. Mari conductori de osti . Cate beneficii ati avut ca sefi , ati pierdut pe barba voastra de tradatori. Doar voi mari asi si tacticieni. BRAVOS BOC ca si astia au calcat pe oameni ca sa ajunga mari. Aceasi Marie cu alta palarie.

 19. ben says:

  Va scriu acest mesaj, in speranta ca veti gasi timpul si răgazul de a-l citi. Poate chiar acţiune….
  Nu mai suport aceasta “miloaga” a unor colegi de breaslă, fosti ofiteri care se roaga de actualul guvern sa nu le ia banii, pensiile-respectiv. JENANT! Nu voi fi de partea nimanui. Adevarul se află LA MIJLOC. Nu ca as fi cel mai indreptatit sa-l invoc. Insa, criza trebuie suportata de catre toti in aceeasi masura. NU era necesar ca acel 25% sa-l oferim TOTI….? Nu stim cui si de ce….Dar acesta este o alta poveste. Acesti oameni care plang pe toate posturile tv, au obtinut o pensie, in functie de niste criterii-drepturi, care ulterior nu mai exista. Deci ei au ramas cu pensii uriase, in timp ce, ceilalti, ramasi in sisteme, munciti si in locul lor-pentru ca alte angajari nu s-au făcut, au salariul de mizerie, la un sfert din pensiile respective. Intrebare: Atat timp cat salariile bugetarilor, dar si PENSIILE vin de la STAT, nu e normal sa existe criterii ECHITABILE de calcul. Oricum si in randul salariatiilor bugetari este dezastru, in sensul ca, in cazul angajatilor cu aceeasi vechime, pregatire si loc de munca, salariile difera si cu 100%. Si vorbim de acea “mizerie” care nu se discuta: Includerea salariului de merit in salariul de baza. SI este vorba de 25% din salariu. Prin urmare, unii sunt “blestemati”, pe veci la competenta. MIZERII a la BOC. SI MULTE ALTELE, de acest gen. La limita legii, sau chiar prin ocolirea acesteia. Unde ajungem oare?
  Cu stimă!

 20. general says:

  general doua stele – vechime real 30 ani, pe grupe de munca 42, de la 3900 la 1800.
  Legal, corect, asa cum trambiteaza basbocii, daca nu erau in stare sa dea adeverintele si sa recalculeze, trebuia sa lase la plata vechile pensii…nu sa-si bata joc de toate cadrele militare…
  Asta pana la constitutionalitateaa legii, privind plata si recalcularea retroactiva a pensiilor in plata…
  Daca statul roman apela la contributia pensionarikor militari, sigur statul putea cumpara 3-4 avioaner moderne.

 21. ben says:

  INTREBARE: Domnilor, vi se pare firesc, ca un ofiter, care activează de 23 de ani in Armată, să ia astăzi un salariu mai mic cu 10 milioane, decăt un coleg de-al sau de promoţie, care la 20 de ani vechime a iesit la pensie (respectiv, acum 3 ani)?

  VA INTREB DACĂ VI SE PARE NORMAL??????????

  O zi bună!

 22. Civilul says:

  Mai Ben , eu sunt Civil, dar la modul tau de gandire , tu esti cel cu …. ” sa moara si capra vecinului ” ….
  Incepand cu aug 2009 , mie la privat mi s-a redus venitul cu 35 %.
  Nimeni nu se roaga , cu “miloaga” cum spui tu ! E DREPTUL LOR ! DREPT castigat in baza unor LEGI ….
  si CONSTITUTIA prevede NERETROACTIVITATEA LEGILOR in Romania .
  Doar in tara asta exista asemenea nereguli.
  Cu cei 25% redusi in armata, sanatate, educatie – Nu sunt de acord ! Sa lovesti in ceea ce te defineste ca popor, ca stat !!!!! e o aberatie – e aberatia PORTOCALIE a mojicilorsi hotilor ce ne conduc , ce au votat impotriva noastra, a acestui popor !
  Le doresc din tot sufletul sa aiba parte de chinurile si stresul celor multi si oropsiti ce n-au ce pune pe masa, ce n-au cu ce-si trimite copiii la scoala, ce nu stiu cum sa-si mai imparta bruma de salariu sau pensie intre banci si mancarea de fiecare zi !!!!!!!!
  Unii pomenesc aici de ONOARE….. PORTOCALELE MINCINOASE nu stiu ce-i aceea onoare……….

  Descultule ….. habar n-ai ce vorbesti !…. asa ca “m-ai taci” !

 23. eugen says:

  Toata stima si respectul pentru civil. Vezi lucrurile mult mai bine din pacate decat multe cadre militare in rezerva sau active . Aceasta adunatura portocalie de incompetenti si fiinte mediocre , mai devreme sau mai tarziu vor raspunde in fata legii si a poporului pentru minciunile lor in frunte cu OMUL BOLNAV SI CHIOR .Noi , cadrele militare active sau in rezerva nu trebuie sa ne lasam orbite de fumigenele si petardele retardatilor portocalii . TREBUIE SA RAMANEM UNITI SI SA CONTRIBUIM PRIN ORICE MIJLOACE LA SALVAREA TARII SI A POPORULUI ROMAN . REFORMELE LOR NU SUNT DECAT NISTE MINCIUNI GOGONATE CARE CAMUFLEAZA HOTIA SI JECMANEALA TARII DE CATRE NISTE NEAVENITI . BASELU NU ARE DECAT UN PRINCIOIU DE GUVERNARE : DIVIDE ET IMPERA . DEZBINA-I , FURA DE LA TOTI SI FA TU PDL , BURTA GRASA .
  ATAT DEOCAMDATA . LA LUPTA ROMANI .

 24. vasile says:

  Legea 119/2010 trebuie aplicata peste 41 de ani pentru persoanele care urmeaza s[ intre in sistemul militar incepand cu vara anului 2011, persoane care sa stie ce pensie o sa aiba ca militar, nu pentru cei care au luptat pe front dupa alte legi.

 25. PAI says:

  DEZBINA SI STAPANESTE,
  SI SA STITI CA REUSESTE…
  CAND O CRESTE CE-I LIPSESTE…
  (parul de pe cap portocaliu)
  RESPECT PROFUND CELOR CARE NE VOR SCAPA DE CIUMA PORTOCALIE!
  (sper sa fim cat mai multi din cei 22)

 26. colonelul says:

  Unde sunt GENERALII NOSTRII? Parca mai ieri erau ZBIRII NATIEI.Acum s-au ascuns toti. ne-au pacalit si acum incearca sa planga din nou pe umerii COLONEILOR ADEVARATI CARE NU AU PUTUT PE DREPT SA DEVINA GENERALI. Eu zic sa ne facem in paralel curatenie si in ograda noastra. SI SA INCEPEM DE EXEMPLU CU…….BADALAN ..NU? PAI SAI FACEM DE URGENTA CEVA CATRE JUSTITIE SI A TUNCI ,SIGUR PDL-UL IL VA LASA DIN MANA. NU L-ATI VAZUT CUM BELEA FASOLEA LA NUTI ,CAND PENSIONARII DIN BRAILA II IMPROSCAU CU NOROI?APOI,PINTA DEVENIT SECRETARUL SI CONSILIERUL LUI BADALAN,CARE LA REVOLUTIE INCERCA SA ATACE TERORISTII CU OFITERII DE LA ACADEMIE. DUPA ACEASTA ..O SA VEDETI CUM O SA RASARA TOTI ACESTI GENERALI PARVENITI SI CARE TREBUIE SA ARATE CA AU SANGE IN INSTALATIE NU FIRETURI PE UMAR.,LASANDUNE TOT PE NOI SA DUCEM GREUL .ASTEPT OPINII. IN REST ,CAT MAI REPEDE CU ACTIUNI CONCRETE.

 27. ben says:

  După cum se poate observa, din ora postarilor comentariilor dumneavoastră, CEI MAI MULŢI STAŢI ACASĂ ŞI AŞTEPTAŢI Acesta este un stat normal, in care o mulţime de oameni, relativ tineri, stau acasa…si vorbesc pe forum. CINE MAI MUNCESTE, domnilor? AAAAAAAAAAA……vrem sa iasa tara din criza…sa avem pensii uriase??? Stati acsa, pe forum…Ca daca sunteti la serviciu si sunteti pe forum…E MAI GRAV!!!!!!!

 28. Gogu Deresu says:

  felicitari pentru civilul! Respectele mele.

 29. Ion Mierlici says:

  Basescu, Boc si Oprea, trei mincinosi, trei aventurieri in ale politicii, care au terfelit onoarea si demnitatea pensionarilor militari si ne-au adus in pragul umilintei. Dar nu vor reusi sa ne ingenuncheze, deoarece le vom da cat de curand riposta cuvenita. Ei sunt efemeri la putere, dar Armata Romana, va dainui atata timp cat poporul roman va exista. Sunt colonel in rezerva si asemeni colegilor mei, din structurile Armatei Romaniei, am trecut prin toate functiile ierarhice pana la cea de comandant al U.M 01027 Piatra Neamt timp de 9 ani. Ca urmare a procesului de desfiintare si restructurare a multor unitati si mari unitati din compunerea Armatei Romaniei, in anul 2005 unitatea pe care am comandat-o s-a desfiintat, iar eu am fost disponibilizat impreuna cu multi dintre subordonatii mei, nemaiputand fi incadrat pe o functie corespunzatoare gradului, intr-o alta structura. Avand vechimea completa pana pe data de 31 decembrie, am primit pensie neta de 3621 lei, iar azi 12 ianuarie 2011 am primit 1520 lei net.Mentionez ca am inaintat la timp prin C.M.J Neamt Adeverinta cu veniturile realizate, catre D.F.C, Serviciul Pensii Militare. Ce sa mai cred ? Decat ca suntem victimele ticalosiei, incompetentei si ignorantei celor care se afla la conducerea Armatei, niste obedienti ai actualului regim mincinos si lipsit de respect pentru cei care s-au jertfit si imbolnavit, slujind sub juramant Patria. Imi este scarba si rusine ca traiesc sa vad ca ne guverneaza niste ticalosi incompetenti si mincinosi. Dar vor primi ce merita in timpul cel mai scurt. Dragi camarazi, sa ne reculegem si sa actionam pentru a ne recastiga drepturili legale ce ni se cuvin, sa nu ne lasm terfelti de acesti nemernici.

 30. eugen says:

  Ben , esti dus cu pluta . Nu noi am vrut sa stam acasa . Am iesit din sistem legal , pe baza unor legi . Cretinii portocalii efectiv nu respecta nimic legat de pensionarii militari , legislatia europeana . Datorita in mare parte si faptului ca am iesit noi din sistem , s-a intrat in NATO si implicit in UE . Cred ca tu esti o jigodie portocalie care pune botul la abjectii sau daca vrei dejectii portocalii.
  Eu personal caut de doi ani de luctru si nu gasesx . Sa auzim de bine

 31. Marlon Juvet says:

  @parablue: Sa nu va mai fie dor de Stelian P. El (ea mai exact) s-a mai dat o data peste cap si a devenit Ben. Tot fara culoare, pentru ca culoarea lor e de conjunctura, pupa si ei pe cine se nimereste in fruntea bucatelor.
  PS: misto treaba cu Nea Caisa ala, Cornel Faris, ajuns colonel in 3 zile (trei zile,doamnelor si domnilor, trei zile, vai mama ce a ajuns gradul asta). Daca duc astia lucrurile mai la radacina lucrurilor, la astia si la gasca de jmecheri de sub pulpana lui Chirita ala, jur ca-mi reevaluez opiniile despre Astia.

 32. Valentin says:

  @Ben:1.Este ora 20.10,acum,(dupa bruma de logica de care beneficiezi) am voie sa scriu pe forum? 2.In ce calitate monitorizezi TU aceste mesaje,discutii? 3.EU nu ma justific si nu -ti dau tie socoteala nici daca te mai naste mama ta inca o data! SICTIR!

 33. De la tara says:

  Cine-i da cu spray de gandaci lui asta de ben?

 34. De la tara says:

  Rahatule ben, ai nimerit unde nu trebuie. Aci este vorba de multe chestii pe care nu le pricepi pentru ca esti un idiot portocaliu, ca multi altii care se perinda pe la TV. Aici este vorba de drepturi castigate si anulate retroactiv, de furt din bunul altuia-pensia este proprietate, idiotule-de dispret si minciuna ridicata la rang de politica de stat,..poate esti unul care a ridicat mana in parlament pentru legea 119? Futu-ti gura matii!

 35. De la tara says:

  Gata cu limbajul politicos, cu fraze corect alcatuite..daca ben este un porc, trebuie sa-i spui porc, daca un nemernic portocaliu mananca ..rahat, trebuie sa i-o spui, altfel jigodiile se cred in avantaj, cred ca timoreaza, ca domina, ca de.. sunt la putere.

 36. Valentin says:

  ben :Spune-i lui basinica ca nu scapa de noi nici daca doarme in pat cu Pahontu,in camera cu Balan,iar pe hol cu Cretu…

 37. Valentin says:

  PTR.BEN: Acelasi mesaj postat (de Ben) pe acest forum in 12.01.2011 ora 12.07 p.m. a fost trimis/citit pe postul Realitatea-tv,emisiunea ,,Ultima ora” din 12.01.2011,ora23.20. Bravo gogoasa!Esti vedeta sau JAVRA ORDINARA pd-lista?

 38. parablue says:

  Mai ben, esti una si aceeasi persoana cu S

 39. parablue says:

  Mai Ben, esti una si aceeasi persoana cu Stelian P ?

 40. CAZARMARUL says:

  o sa va cautam si in gaura de sarpe,si pe voi si pe copii vostrii,guvernanti nenorociti care ati ajuns in parlament cu minciuni,cu galeti portocalii si sepci rosii si ati votat aceasta lege mai imbecila decat voi.iar voi inbuibatilor din guvernul marinarului o sa aveti cele mai negre cosmaruri cand vom pune mana pe voi.

 41. descultu says:

  Nu sunt vinovati cei iesiti din sistem ca nu s-au mai regasit in organigrame ci jeneralii de carton sefii de sectiunii care au tratat oamenii ca pe niste patratele pe hartie. Tradatorii au stagiu complet si pensii frumusele pe cand aia care au dus greul au luat teapa. Sa dea Cel de sus ca jeneralii si coloneii sa ajunga la 600 ron pensie pentru lipsa de demnitate si de caracter.

 42. Lucian says:

  Vad aici numai viteji. Sa dam din gura stim cu totii, dar concret ce facem?
  Cei de la sindicat se misca si ei cum stiu si cum pot. Au si demonstrat-o pana acum, dar voi cei multi ce faceti? Asteptati pomana? Intrebarea este pomana cui? Ca sa existe pomana poporul acesta stie ca trebuie sa existe si o moarte.
  De ce nu omorati domnilor ticalosia, hotia , coruptia , incompetenta si toate celelalte din aceasta categorie. Iata mortile de care vorbeam si atunci veti vedea pomenile la care va asteptati.
  Amintiti-va de lozibca “comunistului” (cum zic niste imbecili) Adrian Paunescu, care pe vremea lui Ceausescu avea curajul s-o strige de pe scena cenaclului:
  “LUMINA, LUPTA, LIBERTATE”
  IMI ESTE MILA DE VOI CA PLANGETI UNUL PE UMARUL ALTUIA SI NU FACETI NIMIC. Rusine.

 43. nikkdell says:

  - cei care au trecut in rezerva conform ordonantei 7/1998 au fost penalizati cu 2% DIN PENSIE PNTRU FIECARE AN PANA LA la implinirea varstei
  standard de pensionare.
  – aberatia cu miliardul de lei.
  – trimis notificare pe 28.12.2010 – primit decizie de recalculare pe 24.01.2011
  nr. ………/31.12.2010.

 44. Karlos says:

  Pentru colonelul Mierlici.Lasa galagia.Cat timp ai fost comandantul garnizoanei Piatra Neamt ai inaintat in grad simplii soldati prin coruptie si pile.Tin si acum minte cand am fost odata in biroul tau,cum primeai telefoane de la parinti ai soldatilor care erau ofiteri in armata sau pensionari Mapn,zicandu-le “Gata, se rezolva.il trimit la scoala de gradati”. Nici nu ma gandesc ce s-a intamplat la nivelurile superioare.Bosorogule.