Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Boc, Şeitan, Ioana Muntean, Andreea Vass Paul mint când afirmă că doar pensiile militare peste 3000 de lei vor scădea

Joi, 08 aprilie, a avut loc o întâlnire informală între reprezentanţi din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională şi membrii Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor având ca subiect de discuţii tema legii unice a pensiilor.

Reprezentanţii MApN, MAI şi ai serviciilor de informaţii au făcut propriile propuneri de calculare a pensiilor, exprimându-se împotriva aplicării retroactive a viitoarei Legi unice a pensiilor şi anunţând concluziile simulărilor pe baza proiectului Guvernului, potrivit cărora pensiile s-ar reduce între 19% şi 69%, a precizat deputatul Victor Paul Dobre, Preşedintele Comisiei de muncă.

“S-a prezentat (n.r. în faţa Comisiei) un document comun al acestor structuri, elaborat în urma unor analize făcute asupra proiectului de lege al pensiilor timp de trei luni, cu o serie de propuneri şi soluţii, pornind de la varianta unei legi speciale, a unui capitol special sau a unor amendamente la proiectul de lege prezentat de Guvern. Au prezentat cazuri şi situaţii concrete, comparaţii cu sisteme similare din ţări UE şi punctele de vedere ale acestor instituţii”, a arătat liberalul.

El a precizat că rezultatul simulărillor prezentate de serviciile de informaţii şi cele două ministere coincid cu cele ale ministrului Apărării, Gabriel Oprea.

“Pe simulările care se fac pe actualul model, se reduc pensiile cu valorile care s-au prezentat ieri, între 19% şi 69%, inclusiv pensii de 12 milioane lei vechi se reduc la 8 milioane. Ştiu declaraţiile ministrului Şeitan (n.r. că pensiile speciale nu vor scădea cu 70%), dar astăzi, fişele prezentate de colegii din structuri au reconfirmat cifrele prevăzute în răspunsul ministrului Apărării. Probabil că va trebui ca şi Ministerul Muncii să analizeze foarte atent modul de calcul”, a spus deputatul.

Preşedintele Comisiei de muncă, a declarat că reprezentanţii MApN, MAI şi ai serviciilor de informaţii propun ca pensiile din aceste sisteme să fie calculate printr-o lege specială, sau în baza unui capitol separat din viitoarea lege a pensiilor.

Ieri, miercuri 07 aprilie, după mediatizarea documentului MApN (Document MApN privind pensiile militare) care certifica faptul că aplicarea Legii unitare a pensiilor pentru pensiile militare va duce la reducerea TUTUROR pensiilor militare într-un pocent între 19 şi 69%, pe rând ministrul Muncii, Mihai Şeitan, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, premierul, Emil Boc, şi seara într-o emisiune televizată la Realitatea TV, consilierul personal al premierului, Andreea Vass Paul, au declarat că nu vor scădea decât pensiile peste 3000 de lei. Aceştia nu au citat NICIUN doument, bazându-se în promovarea mesajului lor doar pe repetarea cu obstinaţie a aceluiaş lucru (vor scădea doar pensiile peste 3.000 de lei n.r.) în ciuda faptului că MApN întocmise un document oficial bazat pe calcule precise şi mai ales asumându-şi răspunderea datelor.

Acest lucru ne determină să apreciem că reprezentanţii partidului aflat la guvernare MINT cu bună ştiinţă, mai mult, scopul lor este mai evident ca niciodată acela de a lovii într-o clasă socială onorabilă şi învrâjbirera altor clase şi categorii sociale împotriva acesteia.

sursa: Amos News

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

142 Responses to “Boc, Şeitan, Ioana Muntean, Andreea Vass Paul mint când afirmă că doar pensiile militare peste 3000 de lei vor scădea”

 1. mosneagul says:

  In aceasta seara Tr.Basescu la “nasul” pe b1.Cat mai multe mesaje.

 2. mozila says:

  @mozila verde-doar pt. atat ai primit SM+ID.C[oare mai retineti cine scria cu verde?]

 3. vursu says:

  Conform L330/2009 soldele vor creste pana in 2015 de 3-4 ori. In aceste conditii sansele ca L164/2001 sa ramana in vigoare…

 4. george says:

  Intrebare, inainte de 89 erati mindri ca sinteti militari ai Armatei Romane?Dar acum?
  O intrebare simpla de la un nesimtit care acum lucreaza la patron si isi plateste uite asa ” nesimtita de pensie” sau ….pensia nesimtita?
  Pe stimabilul tovaras Boc si pleiada sa, ca veni vorba, n-am nici cea mai vaga idee de ce toti de aici ii gratuleaza ca fiind domni/doamne, l-as intreba daca i-ar fi picat bine sa se faca….catana la virsta de 40 de ani dupa ce a fost avocat sau profesor o viata intreaga?Desigur ca ei inca mai cred ca noi n-am stiut altceva decit sa le comandam trupetilor drepti si eventual…culcat.
  Sint mandru tare ca sint romin!!!!!!!!!Cum spunea cintecul?…..Nu ne-am nascut in locul potrivit.
  Bine zicea Vadim,asta micu’ Boc, trebuia batut cu cureaua de la ceas.Nu e nici o cacofonie credeti-ma.

 5. Trofin says:

  @NELA BATIRU
  Dupa cum va exprimati si puneti pe tapet problemele , tind sa cred ca sunteti in conducerea SCMDRR. Am auzit azi , 12.04.2010, de la deputatul Paul Dobre , intr-o emisiune televizata, ca ar fi in discutie trei variante. Prima : mentinerea in vigoare a legii 164/2001; a doua : introducerea in continutul legii unitare a pensiilor publice a unui capitol destinat celor din sistemul de aparare si siguranta; a treia : introducerea de amendamente cerute de reprezentantii sistemului de aparare si siguranta. Fiindca este in joc interesul nostru , ar fi bine sa cunoastem ce se cere , in mod special , pentru variantele doi si trei deoarece prima varianta este cunoscuta. Ar fi bine sa cunoastem despre ce se discuta fiindca este mai bine sa ne suparam inainte de a se adopta ceva care nu ne convine decat sa ne suparam pe urma.

 6. NELA BATIRU says:

  @Trofin
  Dupa cum am mai spus-o, sunt membru SCMDRR si m-am implicat foarte mult in actiunile acestuia. Pentru ca membrii din conducere TREBUIE AJUTATI. Ei sunt 7, noi suntem zeci de mii.
  Am discutat SI cu membri din Comisia de munca din camera Deputatilor, i-am trimis un set de materiale foarte vast si dlui Paul Dobre, dar intrucat Legea unitara a pensiilor inca nu a ajuns la Camera deputatilor, nu am sustinut nimic in fata niciunei comisii din aceasta Camera.
  Ceea ce pot sa spun cu certitudine absoluta e faptul ca SCMDRR sustine:
  – mentinerea legii 164/2001 si, respectiv, 179/2004 (care pot fi perfectionate! Chiar aici am auzit unele pareri in acest sens si, atata timp cat sunt benefice, Sindicatul nu le respinge);
  – capitol separat pentru militari in legea unica (adica… Copy+Paste 164).
  Despre amendamente nu pot sa ma pronunt in niciun fel. Oricum, parerea Sindicatului si a mea nu includ si varianta 3.

  Strict parerea mea: varianta 3 (adica in legea unitara sa fim inclusi si noi, militarii in rezerva, cu recalculare si tot balamucul aferent) este neconstitutionala, impotriva jurisprudentei CCR, CEDO etc. CHIAR DACA S-AR MARI UNELE PENSII.

 7. vursu says:

  Doamna Elena, ,, – mentinerea legii 164/2001 si, respectiv, 179/2004 (care pot fi perfectionate!…;
  – capitol separat pentru militari in legea unica (adica… Copy+Paste 164)”, ar presupune cresterea pensiilor militare de pana la 3 ori incepand cu 2011, daca legea salarizarii unitare s-ar aplica, ori acest Guvern se lupta pentru scaderea ascestora…

 8. raul says:

  nene vursule esti singurul care te-ai apropiat de scopul acestor nesimtiti ce ne conduc!in buna maniera securistica in care ne conduc ,dupa atata ,,galagie” ,in ,,marinimia” lor ,guvernantii nostri ne vor lasa aceleasi pensii pe care le avem azi!cele rezultate in urma recalcularii intrand in plata treptat,la ajungerea la valoarea calculata!SCOPUL ADEVARAT AL TEVATURII ESTE DECUPLAREA PENSIILOR DE SALARIILE ACTIVILOR CUM E PREVAZUT IN LEGEA 164.Dupa ce ne-au tinut trei ani la coada ,ca de, ale noastre trebuie sa creasca odata salariile activilor ,care n-au mai crescut de trei ani decat infim ,timp in care pensiile civililor au crescut cu 50-60% ,cand venea timpul nostru ne decupleaza si acum ,caci va spun salariile activilor vor creste sustinut!PENSIA NOASTRA NU, CI INDEXATA DOAR CU INFLATIA !FREUMOS ,NU?IN 20 DE ANI SALARIILE LA 2000-3000 DE EURO IAR NOI CU PENSIILE LA 600-700 CACI CAT VOR PUTEA CRESTE CU INFLATIA DE 3-4% PE AN!IAR PESTE 20 DE ANI -CINE-I MAI APUCA – NICI INTRETINEREA N-O MAI POTI PLATI!
  AICI E TOT SPILUL ACESTOR NESIMTITI SI DE AICI ECONOMIILE!
  TREBUIE MENTINUTA LEGEA 164!SANATATE!

 9. NELA BATIRU says:

  @vursu
  1. Nela nu vine de la Elena.
  2. Ce nu e bine in mentinerea Legii 164 si 179 (care pot fi perfectionate….)? ca asta vrem, in fond, nu?

 10. BARABA says:

  rog pe cineva competent sa calculeze dupa l164 urmatoarele pensii;col.30ani v. fara id.c. sau sm.;col 30ani v.+id.c.; col 30ani v. +sm. si col30aniv.=id.c.+s.m ;cu multumiri anticipate.

 11. vursu says:

  1. Va rog sa ma scuzati…
  2. ,,Ce nu e bine in mentinerea Legii 164 si 179 … ?” -Art. 21- baza de calcul/modul de calcul si mai ales art. 48. Noi vrem mentinerea L164, in ansamblul ei, EI nu… Cum spune si raul, asteapta ,,DECUPLAREA PENSIILOR…” pentru a pune in aplicare L330/2009. Existenta in vigoare a L164/2001 i-au determinat sa amane punerea in aplicare a L330/2009, lege in baza careia soldele ar trebui sa creasca, pana in 2015, de 3-4 ori! De unde bani? De unde se platesc azi pensiile militare? de la bugetul MApN! … De unde se vor plati pensiile militare in viitor? Deci, se degreveaza bugetul MApn ….

 12. BARABA says:

  @VURSU-felicitari asta e.explicati si lui NELA

 13. Trofin says:

  @ BARABA
  Raspunsuri la problema dumneavoastra
  1) Pentru Ic=0 , SM=0 ,Pens. Bruta=2323 lei
  2) pentru IC=45%, SM=0, Pens,bruta= 3245 lei
  3) Pentru SM=20%, IC=0, Pens.Bruta= 2789 lei
  4) Pentru IC=45, SM=20% , Pens.Bruta= 3611 lei

 14. Trofin says:

  @ vursu :
  Cum s-ar putea rezolva incompatibilitatea dintre Legea 164/2001 si Legea 330/2009 ( legea salarizarii unitare ) ?
  Gandesc urmatoarele modificari plecand de la raportul de 0,28 care exista intre valaoarea de referinta sectoriala de 197,3387 lei cu care opereaza Legea 138/1999 si implicit Legea 164/2001 si valoarea coeficientului de ierarhizare unitar de 705 lei cu care opereaza Legea 330/2009 :

  – Ref. la art.12; 13; 14; 15; 16; si altele , unde se prevad limite sau praguri care se refera la ani , sa se renunte la valorile exacte si sa se specifice formularea “ cel putin “ sau cel mult “ , dupa caz.
  – Ref. la Art.21 si Art.79: Cred ca o problema importanta care a produs multe animozitati atat in randul cadrelor militare trecute in rezerva cu drept de pensie cat si in randul pensionarilor din sistemul public de pensii, o constituie baza de calcul folosita pentru stabilirea/ actualizarea pensiei militarilor.
  Cred ca ar fi posibila o solutie de compromis, adica baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei sa fie compusa din solda de functie din perioada cea mai convenabila,
  de cel putin un an din ultimii cinci ani care preced data de deschidere a dreptului de
  pensie , actualizata la data deschiderii dreptului de pensie si la care se adauga
  solda de grad corespunzatoare gradului avut la data deschiderii dreptului de pensie
  cu valoarea valabila la acea data . Sporurile si
  indemnizatiile prevazute in legislatia in vigoare la data deschiderii dreptului de
  pensie , exprimate in procente, care se adauga soldei de functie sunt acelea de care s-a
  beneficiat in ultima luna din perioada pentru care se stabileste solda de functie. Sporurile si
  indemnizatiile prevazute in legislatia in vigoare la data deschiderii dreptului de
  pensie exprimate valoric care se adauga soldei de functie sunt actualizate cu valorile de la data
  deschiderii dreptului de pensie.
  Sporurile si indemnizatiile prevazute in legislatia in vigoare la data deschiderii
  dreptului de pensie care se aplica soldei de grad sunt acelea valabile la data deschiderii
  dreptului de pensie.

  – Ref. la Art. 22, care priveste procentele de stabilire a pensiei din baza de calcul , nu sunt in masura sa propun valori care sa se alinieze cu valoarea coeficientului de ierarhizare 1,00 din Legea 330/2009 , dar cred ca o valoare minima de 0,3-0,4 ar fi convenabila. Raportul dintre valoarea de referinta sectoriala actuala (197,3387 lei) si valoarea coeficienului de ierarhizare 1,00 ( 705 lei) este de 0,28.
  – Art. 24. – (1) Cred ca ar putea fi adaptat conditiilor din proiectul legii unitare a pensiilor sub formularea “Cadrele militare care au o vechime în serviciu mai mare de 25 de ani beneficiază,
  pentru fiecare an în plus, de un spor la pensie de 0.5% din baza de calcul folosită la
  stabilirea/actualizarea pensiei.”
  – Art. 25 – Cred ca ar fi bine de precizat ca “ pensia militara de stat stabilita si actualizata in conditiile prezentei legi si adaosurile provenite din alte prevederi legale , nu poate fi mai mare decat baza de calcul avuta in vedere la stabilirea/ actualizarea pensiei “
  – Art.48 – (1) Cuantumul pensiilor militare se actualizeaza dupa cum urmeaza:
  a) ori de cate ori se majoreaza solda de grad , coeficientul de ierarhizare 1,00 a soldei functiei de baza si coeficientul de ierarhizare a soldei functiei maxime indeplinite ,potrivit gradului militar si functiei maxime avute si luata in calcul la stabilirea bazei de calcul a pensiei , la data trecerii in rezerva , in raport cu procentele…. “
  – Art. 79 – (1) Pensiile militare stabilite în baza legislaţiei anterioare datei intrării în vigoare a prezentei legi se recalculează astfel:
  a) Cuantumul pensiei in plata se recalculeaza , avand ca baza de calcul solda
  lunara bruta , determinata conform cu Art. 21 iar actualizarile se fac corespunzator cu coeficientii de ierarhizare a soldelor de functie la nivel maxim corespunzator functiei pentru care s-a optat , valoarea coeficientului de ierarhizare 1,00 si cuantumul soldei de grad, valabile la data aplicarii prezentei legi si in conditiile prevazute la Art. 22, 23, 24 , 25 ,77 si 78.

  – Un articol nou ar fi binevenit , respectiv precizarea clara a ajutorului in caz de deces , respectiv
  cuantumul aliniat cu acela acordat cadrelor militare din activitate care ajung in aceasta situatie .

  Umbland la determinarea bazei de calcul pentru stabilirea pensiei se pot rezolva si multe din nemultumirile care i-au facut pe unii colegi sa insiste pentru introducerea si a militarilor in sistemul public de pensii
  Cu baza de calcul modificata , asa cum o vad eu , aplicand principiile generale ale Legii 164/2001 cu coeficienti , sporuri, indemnizatii si valori prevazute in Legea 330/2009 rezulta o pensie bruta cu putin mai mare decat cea actuala , bruta , in plata.

 15. NELA BATIRU says:

  @Trofin
  Abordarea trebuie facuta in 2 pasi, in opinia mea:
  1. Mentinerea noastra, a rezervistilor, pe lege separata (indiferent cum s-o numi aceasta);
  2. Amendamente la Legea 164/2001 si, respectiv, 179/2004.

  Am rugamintea de a formula aceste amendamente si de a le trimite pe adresa de secretariat a sindicatului si/sau personala a vicepresedintelui pe probleme juridice (e pe prima pagina a SCMDRR).

 16. vursu says:

  @ BARABA
  http://www.mapn.ro/dfc/pensi.html

  Pensia = B.calc. x Procent + Spor
  Raspunsuri la problema umneavoastra B. calcul
  1) Pentru Ic=0 , SM=0 ,Pens. 2557
  2) pentru IC=45%, SM=0, 3423
  3) Pentru SM=20%, IC=0, 2942
  4) Pentru IC=45, SM=20% , 3809

 17. vursu says:

  Scuze,
  1) Pentru Ic=0 , SM=0 , Bcalcul = 2557
  2) pentru IC=45%, SM=0, B.Calcul=3423
  3) Pentru SM=20%, IC=0, B.calcul=2942
  4) Pentru IC=45, SM=20% , B.calcul=3809

 18. ionel corneliu says:

  Oricum ar fi trebuie eliminate pensiile obtinute prin algoritmul floreageica( ultimele 3 luni cu venituri de sute de milioane ) , in contradictie totala cu salariile realizate de-a lungul carierei; si sunt destule si la militari, mai ales la magistratii militari , la cei care de fapt au fost tangenti cu armata ca au fost detasati la diverse ministere si care si-au tras pensii barosane de multe bulioane

 19. mihai codlea says:

  Tot respectul fata de cei in uniforma dar trebuie spus foarte clar ca Armata romana a fost singura armata care a tras in propriul popor in 1989; de ceea ar fi necesar ca Armata sa faca in randul ei curatenie si sa-i elimine pe profitori, pe cei care au participat la jefuirea bogatiilor nationale, pe cei ce au tras in manifestanti in 1989 si abia apoi sa vina cu pretentii de pensii NATO

 20. vursu says:

  http://www.presamil.ro/OM/2008/07/02.pdf
  ,,Au fost eliminate imperfectiunile Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat” Observatorul militar Nr. 7(20- 26 februarie 2008) http://www.presamil.ro

  Modul de calcul (si actualizare) al pensiilor militare, trebuie sa asigure ,,egalitate de tratament tuturor cadrelor militare, indiferent de data trecerii în rezerva sau retragere..” ceea ce, azi, prin modificarile succesive pe care le-a suferit, L164/2001 asigura, in mare masura. Pot afirma ca nu au fost eliminate toate imperfectiunile Legii nr. 164/2001, si pot da si exemple, daca este cazul.

 21. Trofin says:

  @BARABA
  Raspunsuri la problema pusa de dumneavoastra:
  Date cunoscute:
  Val. de ref. sectoriala 197.3387Lei;
  IC=45%
  SM=20%
  Coef. de solda de functie; 5,5;
  Coef. soldei de grad: 1,8;
  Indemnizatie de dispozitiv: 25%;
  Gradatii: 42%
  Procentul de stabilire a pensiei din baza de calcul , pentru cei 30 de ani , fara sporuri determinate de conditiile de munca si care contine adaodul de9% pentru contributia la fondul suplimentar de pensii precum si adaosul de 20% datorat detinerii Ordinului Militar Cl.1, este de (0.6+0.1+0.09)*1.2=0.948.
  Cu aceste cunoscute , in functie de situatiile descrise, rezulta:
  1). 2558 lei
  2). 3424 lei
  3). 2943 lei
  4). 3810 lei

 22. Trofin says:

  Imi cer scuze pentru repetarea mesajului adresat lui @BARABA
  dar ultimile scripturi au aparut cu intarziere pe ecran .Ultimile rezultate postate sunt acelea corecte si corespund si cu rezultatele obtinute si postate de catre @vursu.
  Pentru @NELA BATIRU, vin cu observatia ca noi postam pe siteul oferit de catre SCMDRR,deci postarile noastre sunt la dispozitia secretariatului. Personal am transmis sugestii la secretariatul SCMDRR dar am fost tratat cu binecuvenita tacere. Cred ca postarea deschisa si nu dirijata a opiniilor este mult mai benefica deoarece deschide camp liber de exprimare. Daca mai multi dintre cei interesati ar incerca exercitii de determinare a impactului pe care il are mentinerea Legii 164/2001 cu neajunsurile semnalate de beneficiarii ei si in incompatibilitate cu Legea 330/2009 , cred ca altfel se vor vedea lucrurile.
  Starea de incompatibilitate constat ca a fost sesizata de catre @ionel corneliu si @vursu, inclusiv si de catre dumneavoastra.
  Mai am constatare. Am incercat sa postez comentarii si la alte articole si opinii postate pe acest siteu dar nu pot fiindca se pretinde autentificare. Acest articol este singurul care accepta exprimarea libera a opiniilor. Stie cineva cum se procedeaza in rest ?. Multumesc !.
  Astept sa dialogam pe aceasta tema.

 23. rdancuta says:

  @Trofin

  “Am incercat sa postez comentarii si la alte articole si opinii postate pe acest siteu dar nu pot fiindca se pretinde autentificare.”

  Cred ca vorbiti de alte site-uri nu de alte articole de pe acest site.

  Toate cele bune,

  Redactia

 24. ELENA says:

  @Trofin
  Nela a facut recomandarea sa-mi scrieti direct mie deoarece eu nu prea am timp sa intru pe toate site-urile, dar mail-ul personal mi-l citesc zilnic si stau pana la 2 noaptea, uneori, si raspund.
  Pe InfoMondo intru, dar numai ca sa “fur” informatii pe care le utilizez cand sunt in criza de timp. Uneori, mai si postez. Singurul loc unde posez zilnic, aproape, este grupul de discutii RoArmy230 (E o legatura de suflet, noi, cei de pe RoArmy fiind primii inspaimantati de atitudinea guvernului Boc fata de militari, iar cel care a creat acest grup este PRIMUL militar care, in ianuarie 2009, a iesit la TV si a spus ce ne doare).
  In rest, alerg extrem de mult (pe langa serviciu, casa, tot felul de sedinte, intaniri, comisii etc.). De aceea nu am timp sa citesc tot ce as vrea.
  Si Nela se ocupa de probleme juridice, dar are in “carca” multitudinea de dosare individuale pe care le monitorizam/indrumam etc.

 25. BARABA says:

  @TROFIN-multumesc mult pentru efort.se vede foarte clar de ce L164trebuie amendata serios. acesta este numai unul dintre neajunsuri.mai pot prezenta inca 3 cel putin si mult mai grave.asta nu insem. ca sunt impotriva cadrelor mil. ci dimpotriva ca vreau ca macar acum sa se repare nedreptatile create.

 26. BARABA says:

  @VURSU-aceleasi multe multumiri pentru efort si corectitudine. sa speram ca vaa vedea cine trebuie si va face macar acum” sa avem parte egala fiecare si sa ne avem ca frati”

 27. Trofin says:

  @rdancuta
  Am remediat problema. Mi-am creat un cont si totul este O.K.

 28. mihai says:

  14 Aprilie 2010 la 6:29 pm
  Atentie!Cititi Mediafax din 13.04.10 articolul “senatorii juristi acorda conditii speciale………” ultimul aliniat, in care se mentioneaza art.175 din proiectul noii legi a pensiilor.

 29. Gica says:

  Incredibil ! Am citit si eu articolul din Mediafax . Astia pun in aplicare dictonul latin . Trebuie sa fim uniti mai mult ca oricand indiferent de grade . Sa nu uitam , asa cum spunea Eminescu ” Ca in voi e numar si putere /Cand vreti puteti prea lesne pamantul sa-npartiti “. Ticalosii astia nu vor sa ne distruga numai pe noi ci chiar fiinta natiunii romane , cred ca si stranepotii nostrii vor trebuii sa plateasca din datoriile facute acuma si din care o parte au intrat in propriile lor buzunare . Tara au jefuito , acum urmeaza si amanetarea viitorului aceste-i natiuni.

 30. madu says:

  Cine poate sa-mi trimita M116/2002?, nu mi s-a dat grupa a II-a de munca cu toate ca am lucrat ca sef de atelier prelucrari mecanice in cercetare la Clinceni. daca mai este cineva in situatia mea va rog sa comentati.Dupa cum vedeti nu numai ,,seitanii”ne lovesc, ci chiar stimatii nostrii colegi cadristi. Saptamana asta ma inscriu in sindicat. Dl. Olaru, astept ajutorul dvs.,poate aveti mustrari de constiinta,pentru ca dusmanul comun v-a lovit si pe dvs. Astept ajutorul camarazilor.

 31. Trofin says:

  @madu
  Nu am cum sa va transmit intregul ordin. Va prezint doar extrasul care se refera la problema dumneavoastra.
  La Anexa nr.1 la “Ordinul pentru aprobarea Normelor Metodologice privind incadrarea in inconditii deosebite, speciale si alte conditii, specifice cadrelor militare in activitate”, Nr. M116/05.09.2002, cap.1 ” Locuri de munca si activitati cu conditii deosebite pentru care , in vederea pensionarii, se iau in calcul un an si 3 luni pentru fiecare an lucrat inasemenea conditii” sunt doua situatii in care puteti fi incadrat. Le prezint in continuare, asa cum sunt inscrise in anexa amintita.
  Prima situatie:
  Nr.crt. 6: :
  Comanda marilor unitati, unitatilor subunitatilor ( similare ).
  ……………………………………………………………………………………………………
  :
  …. Comandantii de subunitati( batalion, companie,pluton , grupa – similare), sefii de stat major, loctiitorii(ajutorii) comandantilor de subunitati si plutonirii de companie.
  …………………………………………………………………………………………………………………….
  A doua situatie:
  Nr. crt. 7: :
  Cercetarea stiintifica si incercarea tehnicii militare.
  ………………………………………………………………………
  :
  Cadrele militare din structurile care executa activitati de cercetare stiintifica si incercare a tehnicii militare , cu exceptia acelora care desfasoara aceste activitati care se incadreaza in alte conditii de munca ( specifice aviatiei militare)
  …………………………………………………………………………….
  Dupa parerea mea , fiindca si eu am lucrat in cercetare stiintifica v-ati incadra la Nr. crt. 7 . Pentru aceasta trebuie sa obtineti o dovada de confirmare de la fosta dumneavoastra unitate.
  La fel de bine ati pute fi incadrat si la Nr. crt. 6 numai ca trebuie sa obtineti un echivalet pentru functia pe care ati avuto , respectiv sef atelier prelucrari metalice.
  Nu este exclus ca tot personalul unitatii din care ati facut parte sa fie integrat la conditiile de la Nr. Crt .7. Trebuie sa verificati.
  Sper ca informatiile prezentate sa va fie de utilitate

 32. Trofin says:

  @madu
  Revenire:
  Nu am cum sa va transmit intregul ordin. Va prezint doar extrasul care se refera la problema dumneavoastra.
  La Anexa nr.1 la “Ordinul pentru aprobarea Normelor Metodologice privind incadrarea in inconditii deosebite, speciale si alte conditii, specifice cadrelor militare in activitate”, Nr. M116/05.09.2002, cap.1 ” Locuri de munca si activitati cu conditii deosebite pentru care , in vederea pensionarii, se iau in calcul un an si 3 luni pentru fiecare an lucrat inasemenea conditii” sunt doua situatii in care puteti fi incadrat. Le prezint in continuare, asa cum sunt inscrise in anexa amintita.
  Prima situatie:
  Nr.crt. 6: Locul de munca si activitatile prevazute in Anexa nr. 1 la HGR1294/2001:
  Comanda marilor unitati, unitatilor subunitatilor ( similare ).
  ……………………………………………………………………………………………………
  Activitati sau locuri de munca pe unitati ,functii si arme care dau dreptul la
  sporuri de vechime in serviciu:
  …. Comandantii de subunitati( batalion, companie,pluton , grupa – similare), sefii de stat major, loctiitorii(ajutorii) comandantilor de subunitati si plutonirii de companie.
  …………………………………………………………………………………………………………………….
  A doua situatie:
  Nr. crt. 7: Locul de munca si activitatile prevazute in Anexa nr. 1 la HGR1294/2001:
  Cercetarea stiintifica si incercarea tehnicii militare.
  ………………………………………………………………………
  Activitati sau locuri de munca pe unitati ,functii si arme care dau dreptul la
  sporuri de vechime in serviciu:
  Cadrele militare din structurile care executa activitati de cercetare stiintifica si incercare a tehnicii militare , cu exceptia acelora care desfasoara aceste activitati care se incadreaza in alte conditii de munca ( specifice aviatiei militare)
  …………………………………………………………………………….
  Dupa parerea mea , fiindca si eu am lucrat in cercetare stiintifica v-ati incadra la Nr. crt. 7 . Pentru aceasta trebuie sa obtineti o dovada de confirmare de la fosta dumneavoastra unitate.
  La fel de bine ati pute fi incadrat si la Nr. crt. 6 numai ca trebuie sa obtineti un echivalet pentru functia pe care ati avuto , respectiv sef atelier prelucrari metalice.
  Nu este exclus ca tot personalul unitatii din care ati facut parte sa fie integrat la conditiile de la Nr. Crt .7. Trebuie sa verificati.
  Sper ca informatiile prezentate sa va fie de utilitate

 33. nicu corabia says:

  sint membru al scmd am gradul de col.r. de politie, pensionar din anul 2ool ., odata cu dl col.r, Pricina V. asa cum a reiesit din discutia sa de astazi de la Realitatea tv. Dl. Colonel, chiar daca va suparati, cerindu-va scuze, imi exprim nemultumirea personala de modul cum ati abordat problema pensiilor militare din aceasta seara. S-a pus continuu intrebarea de catre moderatorul Razvan Dumitrescu : SCAD TOATE PENSIILE S_AU NUMAI CELE PESTE 3ooo lei ? In loc sa interveniti energic si cu argumente si sa demonstrati ca scad si cu un exemplu clar care sa demonstreze acest lucru, ati prezentat argumente legate mai mult despre neincrederea in afirmatiile dl. Ministru Oprea, si influienta venita de la dl. Presedinte Basescu, adica dupa mine ati interpretat putin POLITIC afirmatiile respective.Ba mai mult nu ati intervenit cind dl. Ministru al muncii (fost) ATANASIU a incercat sa puna scaderea pensiilo militare pe seama negasirii statelor de plata si ca s-ar lua in calcul salariul minim pe economie si in acst fel scad . LUCRU NEADEVARAT. Ele SCAD pe baza noilor metode de calcul si TOATE SCAD. Trebuie sa stopam acasra lipsa de respect si nerusinare a primului ministru si a ministrului muncii care mint cu nerusinare tocmai ca noi cei care discutam la tv. nu avem suficiente probe pentru a demonstra contrariul. Si atunci se creaza idea falsa ca ei au dreptate si nu noi. ESTE MOMENTUL SA MERGETI LA TELEVIZIUNI CU ARGUMENTE CLARE SI CONVINGATOARE. Eu ca politist ma bucur ca armata in general este sustinuta de MINISTRUL SAU DL GABRIEI OPREA ceace rezulta ca ne sustine si pe noi cei de la INTERNE pentru ca pe noi nu are cine. L-ATI VAZUT VREODATA PE BLAGA SPUNIND CEVA ???. S_AU PE ALTCINEVA DE LA MINISTERUL DE INTERNE ???. NU. Sanatate, bafta si noroc.

 34. Nimeni says:

  @ Nicu Corabia: mă bucur nespus că dintre bugetarii din sistemul naţional de O.P.S.N.Ap.J mai sunt oameni care ţin la spiritul de castă. Problema, deşi reducerea veniturilor este importantă, este de principiu. Sau cel puţin aşa consider eu. Nicăieri în toată lumea asta, de la Coreea de Nord, la Afganistan, Cuba, Rusia, Statele Unite, Uniunea Europeană, Nigeria, Maroc, Algeria sau oriunde vreţi dvs, nu se pun în “aceeaşi oală” drepturile şi îndatoririle militarilor cu cele ale celorlalţi cetăţeni. Sistemul de apărare al naţiunii este, oriunde în lumea asta, un subiect tabu. Aşa ceva nu se face decât intr-un singur caz: distrugerea statalităţii, desfiinţarea ca naţiune. Cum altfel se poate explica această “nemernică” acţiune de atacare a garanţilor ordinii de drept, independenţei, suveranităţii, indivizibilităţii statului român?

 35. Nimeni says:

  @ Nicu Corabia: Apropos, am uitat să vă întreb un lucru: Înfloriră teii la Corabia? Tare frumos mai este în acele zile……. pur şi simplu minunat!

 36. IONESCU CONSTANTIN says:

  Dureros pentru mine este ca unii i-au mai si votat pe … acestia, iar camarazi precum senatorul de Alba, col.(r.)Dobra Nicolae , a tradat spiritul de casta, trecand de partea cealalta a baricadei.

 37. Marinarul 2 says:

  Oameni buni, trebuie sa avem grija ca in aceste momente sa nu se creeze
  disensiuni intre categoriile de militari, pentru ca exact acest lucru doreste si se pare ca a si realizat acest aparat propagandistic diabolic al premierului Boc.
  Cum putem sa credem ca vor scadea numai pensiile militare peste 3000 lei cand baza de calcul este aceiasi pentru toata lumea? Nu va lasati pacaliti .Toate pensiile vor fi micsorate .Cu cel mai mare respect, va rog sa nu va pierdeti cumpatul ,sa analizati cu f. mult discernamant situatia ,spusele
  acestor guvernanti incapabili, dar abili,in a crea diversiuni ca in vremurile apuse.In aceste momente este imperios necesar sa existe unitate si colaborare intre toate categoriile de militari,inclusiv intre noi pensionarii si militarii activi,pentruca si pe ei ii va afecta aceasta lege in viitor.
  De aceea cu respect va adresez acest indemn care pare marxist dar este f. util in cazul de fata MILITARI DIN TOATE ARMELE, DE TOATE GRADELE ACTIVI SI PENSIONARI,UNITI-VA!

 38. BARABA says:

  sunteti in urma cu evenimentele

 39. Nico says:

  Pentru cei ce au fost siliti sa plece cu Ordonanta 7/ ‘98 (pentru reducerea efectivelor ceruta de NATO) si nu din vina lor au un termen de cotizare mai mic, trebuie facuta o precizare speciala pentru acoperirea diferentei de termen.