Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Boc şi Oprea acţionaţi în judecată penal pentru prezentare cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului

Boc si Oprea doi juristi de marca care au umilit pensionarii militari foto www.ziarmm.ro

Diana Tuşa, deputat de Brăila a depus marţi 25 ianuarie la Parchetul general plângere penală împotriva lui Emil Boc şi Gabriel Oprea.

Motivarea acţiunii este săvârşirea de către cei doi a infracţiunii de prezentare, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului, cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, faptă săvârşită în calitate de membru al Guvernului, în exerciţiul funcţiunii, infracţiune prevazută şi pedepsită de art. 8, alin 1, lit b din Legea nr.115 din 28 iunie 1999 privind responsabilitatea ministerială.

Diana Tuşa îi reprezintă în calitate de deputat pe pensionarii militari din Brăila, localitate unde din zece unităţi militare mai funcţionează doar Brigada 10 Geniu şi vreo trei unităţi de marină subordonate serviciului fluvial. Ca urmare a procesului de restructurare a Armatei României numărul pensionarilor militari din Brăila este extrem de mare. Tuşa apreciază că la fel de mare este şi numărul dramelor începute odată cu recalcularea pensiilor militare.

Sunt deputat ales în Colegiul 1 Brăila, îi reprezint pe aceşti oameni şi nu pot rămâne indiferentă.  Drept urmare, astăzi a înaintat o plânegere penală.

În plângerea sa, Diana Tuşa arată:

– (…) prin declaraţiile făcute în mod repetat şi nerespectate ulterior de către cei doi făptuitori BOC EMIL şi OPREA GABRIEL s-a adus un grav prejudiciu nu numai siguranţei naţionale a statului roman, dar şi credibilităţii unor importante instituţii ale statului, în speţă Guvernul şi Parlamentul României.

Reamintesc faptul că declaraţiile celor doi făptuitori, menţionate mai sus, au fost făcute în cadru oficial, reprezentând angajamente instituţionale şi nu păreri personale ale unor indivizi lipsiţi de autoritatea cu care au fost investiţi.

Totodată, de o gravitate excepţională sunt urmările produse prin adoptarea acelor două acte normative, fapt corelat şi cu comportamentul administrativ defectuos şi management deficitar al funcţiei publice a celor doi făptuitori:

– demobilizarea unei categorii profesionale importante, în speţă militarii rezervişti, cu alte cuvinte tocmai a celor care ar trebui să răspundă prompt şi cu dedicaţie unor chemări din partea statului în cazuri de necesitate sau situaţii excepţionale (război, cutremure, inundaţii etc). În acest fel s-a produs de facto un atentat asupra siguranţei naţionale, în momentul de faţă autorităţile statului roman aflându-se în incapacitatea de a evalua gradul de securitate şi de funcţionalitate a unor categorii vitale pentru buna funcţionare a statului;

– autorităţile române şi-au asumat o adâncire a lipsei de reformă din sistemul juridic prin instituirea unor proceduri de natură să ducă la blocarea instanţelor şi la creşterea costurilor aferente actului de justiţie. Astfel, s-a neagat valoarea unor principii de drept universale şi s-a patentat o “lipsă de respect” la adresa instanţelor din România din partea unei alte puteri a statului, respectiv Executivul;

– făptuitorii au adus grave prejudicii unor instituţii fundamentale ale statului tocmai prin faptul că şi-au asumat lovirea de nulitate a propriilor declaraţii şi a actelor oficiale subsecvente acestora. Responsabilitatea funcţiei publice a fost ignorată de către făptuitori, aceştia neavând o reprezentare corectă asupra consecinţelor vorbelor şi actelor proprii;

– statul român poate ajunge într-un blocaj instituţional prin suprasolicitarea şi lipsirea de reglementări corecte a aparatului administrativ din cadrul unor instituţii ce au competenţe în procesul de aplicare a legii.

Textul integral al plângerii penale

sursa: dianatusa.ro

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Boc şi Oprea acţionaţi în judecată penal pentru prezentare cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului”

 1. Gigi53 says:

  Tot respectul doamnei deputat! Ar fi bine ca gestul domniei sale sa fie urmat si de alti parlamentari care au in colegii pensionari militari.

 2. myky says:

  1.Atit comandorul Fratila, cit si d-na general Lupu (nume predestinat) sint niste roboti care repeta ceea ce le comanda cei de sus, fara onoare,demnitate si verticalitate militara.Ati auzit-o pe d-na general cum pronunta cuvintele pe silabe cu multe rrr-uri / ”rrrre-cal-cu-la-rrrrea pen-sii-lorrrrrr mi-li-te-rrrrrrrrrrrre ….”” PENIBILI SI LINGUSITORI… Avea dreptate duminica Presedintele Basescu atuncI cind afirma ca unii generali si colonei nu-si merita gradele… STIA EL CE STIA, SARACU’…

  2.As dori sa-i combat pe cei care-l blameaza pe presedintele Basescu despre faptul ca nu si-a respectat promisiunile din campania elecorala..DOMNILOR…. si le-a RESPECTAT ..care a fost deviza lui, pe toate afisele de campanie ?”DE CE VA E FRICA, NU SCAPATI”.. ..si romanului de ce ii este frica? de SARACIE, DE BOLI, DE SCADEREA PENSIILOR SI SALARIIOR, DE CRESTEREA PRETURILOR”… si d-l Presedinte toate acestea ni le-a adus.DECI S-A TINUT DE PROMISIUNE…

  3.Care au fost primele cuvinte ale Presedintelui, a doua zi DUPA TURUL 2? ”UN FLEAC, I-AM CIURUIT” … si intr-adevar ne-a CIURUIT pe toti militarii, bugetarii si pensionarii..Spuneam , A DOUA ZI , dupa TURUL 2, ca seara nu era Presedinte..nuuu… era altcineva…Dar pe timpul noptii d-l Baconski i-a trimis voturile imaginare din strainatate (atunci Baconsski , nici el nu era ministru , acum e… )si a cistigat alegerile. DAAA… am auzit ca au votat inclusiv marinarii OSTATICI LA PIRATII DIN SOMALIA… ca au zis, aia, PIRATII , CA DACA NU VOTEAZA II IMPUSCA… si au votat saracii, cu un MARINAR de-al lor, ca LUPU-si schimba parul, dar naravu’ ba (fara referire la d.na general ….)

  4. NUMELE DE ELENA A FOST PREDESTINAT IN ISTORIE SA ADUCA NENOROCIRI ASUPRA LUMII, PRIN INFLUENTAREA UNOR BARBATI…
  PRIMA A FOST ELENA DIN TROIA = PARIS = RAZBOIUL TROIAN
  ROMANIA A FOST BLESTEMATA SA AIBA PARTE DE 3 ELENE :
  1. ELENA LUPESCU = CAROL AL II-LEA = DICTATURA REGALA
  2.ELENA CEAUSESCU = NICOLAE CEAUSECU = DICTATURA COMUNISTA
  3. ELENA UDREA = TRAIAN BASESCU = DICTATURA PORTOCALIE

  5. Daca recalcularea bpensiilor mla salariul mediu pe economie s-a efectuat dupa legea 119/2010, cind s-au oprit banii oamenilor, acum, dupa declaratia presedintelui, in ce baza legala se revine la pensia din decembrie + restantrele din ianuarie? HARABABURA TOTALA

 3. oldyoung says:

  Johnnie Walker ii joaca feste superchefliului. Uita ca in mandatele lui s-au desfiintat cele mai multe structuri militare si el, cu mânuta lui tremuranda, a semnat cele mai multe ordine de trecere in rezerva pentru cei care, prin absenta lor din sistem, contribuiau la buna derulare a procesului de integrare in NATO a Romaniei. Eu zic ca ar trebui scuturat mai abitir poate isi aduce aminte cate ceva si nu mai jigneste oameni care, nu au nici-o vina ca la un moment dat, au respectat legea tarii.

 4. rezervist says:

  Dragi colegi intrati pe adresa de mai jos si spuneti ce va framanta. Nu sunt necesare cunostinte de limbi straine. Exista traducatori.

  http://www.nato.int/cps/en/natolive/contact.htm

 5. Civilul says:

  @Myky

  Si pe noi din privat “ne-a ciuruit”
  …”Un blog afiliat site-ului Hotnews ne ofera datele Oficiului National al Registrului Comertului in legatura cu numarul firmelor suspendate, dizolvate sau radiate.

  Iata datele oferite de acest blog (toate datele se referea la primele zece luni ale anilor in cauza perioada ianuarie-octombrie):

  2008: 26.401

  2009: 177.644

  2010: 105.475

 6. gigi says:

  Domnilor,am citit Obsevatorul Militar nr3/2011 si am ramas consternat de ceea ce se minte cu mare nerusinare si se dezinformeaza cititorii in articolul “Ceremonii militare si religioase cu prilejul sarbatorilor zilei unirii”-autor plt.maj.LUCIAN IRIMIA.Stimati cititori,dupa ce veti parcurge acel articol,va veti da seama in ce hal a ajuns acest ziar,care dedica adevarate ode izmanarului oprea,dar mai ales mult cunoscutului betv national,care a reusit sa se tina de cuvant,si ne-a ciuruit atat pensiile militare cat si statutul de ofiter(subofiter)al armatei romane.Eu in calitate de fost ofiter superior in rezerva,actualmente avand varsta de 49 se anui am inaintat scris CMJ-ului unde sunt in evidenta sa ma scoata din lucrarile de la mobilizare si sa-mi inapoieze din…memoriul original…documentul prin care am semnat juramantul militar.Sper ca acest lucru sa fie intreprins si de alti ofiteri si subofiteri in rezerva.

 7. gigi says:

  Acest presedinte incult si razbunator ne face un rau fara precedent noua cadrelor militare in rezerva care continuam sa lucram in firme private sau la stat.Dupa ce s-a sters la c..r cu statutul nostru de ofiteri(subofiteri) rezervisti,ne-a ciuntit pensiile,ne blameaza ca am plecat din armata dupa banii de ordonanta etc.,acum ne pune in cap si patronii si colegii din firmele unde lucram.Dupa ultimile discursuri ale tyranului,eu aici la MURES,(mentionez ca am aproape 49 de ani),eram cat pe ce sa nu mai fiu primit in firma de colegii cu filetul pe stanga,si mai ales de invidie ca datorita mie ei au probleme cu patronul deoarece nu isi indeplinesc atributiile asa cum fac eu.Deasemenea un alt coleg de la CNADR,care verifica autovehiculele in traseu cu cantarul,fiind incadrat la SDN MURES,era sa fie linsat de colegii …maghiari,si pur si simplu nu voiau sa-l mai primeasca in interiorul institutiei.Aceste declaratii jignitoare si inconstiente a fostului meu presedinte,va crea si mai multe probleme cadrelor in rezerva atat la locurile de munca,in cadrul grupului de prieteni,etc,chiar in blocurile in care locuiesc mai ales aici in ARDEAL,unde se stie,in unele orase romanii suntem minoritari.Asa ca stimabililor care cititi pe aici,va rod sa luati aceasta ca un lucru real si SA TRAGETI CONCLUZIILE CARE SE IMPUN.

 8. Valentin says:

  @Rezervist – Este o idee foarte buna, de a comunica si cu alte structuri, persoane din alte tari aliate/partenere, numai ca noi, acum, suportam efectele integrarii mult asteptate…Fac apel la memoria ,,colectiva” : cu 2 ani inainte de intrarea in N.A.T.O. circula prin unitati un zvon, lansat sau scapat de cei abilitati, precum ca, Romania trebuie sa ,,scape” de cadrele militare absolvente de scoli militare ,,de tip sovietic”, pana la promotia 1992…Poate-si mai aduce aminte cineva…?Chiar nu vrem/putem sa acceptam crudul adevar? Nenorocitul de basescu nu face nimic fara acoperire, fara acordul marilor licurici…De cand a inceput marea umilinta a militarilor, scandalul recalcularii pensiilor militare, s-a transmis ceva (o stire cat de mica!), s-au cerut lamuriri/explicatii oficiale, s-a luat vreo masura,etc. din partea aliatilor?Atunci,vorbim discutii….