Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Boc somat de deputaţi să precizeze când Guvernul va putea asigura finanţarea achiziţiei de avioane multirol

Cum era de aşteptat, tragicul accident aviatic în care şi-au pierdut viaţa doi piloţi militari, a redeschis dezbaterea pe marginea achiziţiei de avioane multirol necesare înlocuirii bătrânelor MIG-uri 21 aflate la capătul resursei de zbor.

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, liberalul George Scutaru, i-a cerut, marţi, premierului Boc, să precizeze când Guvernul va putea asigura finanţarea proiectului multirol, el amintind că în 2012 se epuizează resursa de zbor a aeronavelor Mig 21 LanceR din dotarea forţelor aeriene.

“Nu cred că există vreun politician care să îşi dorească să ajungem după 2013 ca protecţia aeriană a teritoriului naţional să fie făcută de alte state, cum este cazul Albaniei sau al ţărilor baltice”, a mai spus Scutaru, amintind că România este al doilea stat ca mărime în flancul estic al NATO.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat în martie propunerea MApN de achiziţionare a 24 de avioane F-16 second hand. Achiziţionarea avioanelor F16 aprobată de CSAT costă aprox. 1,3 miliarde dolari.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, la 24 octombrie, că România a luat deciza “de natură pur economică” de a renunţa la programul de achiziţionare de avioane F16, deoarece SUA vroiau să vândă şi nu să finanţeze vânzarea acestor aparate către România.

sursa: Telegrafonline

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Boc somat de deputaţi să precizeze când Guvernul va putea asigura finanţarea achiziţiei de avioane multirol”

 1. huidu says:

  Oprea nu a participat nici macar la ceremonia de aducere in tara a militarilor cazuti in Afganistan . Acum sa gasit sa-si spele pacatele facind slujbe prin unitati.
  Mai bine s-ar duce el cu toata gasca PDL-ista la slujba si sa se roage sa-i ierte Dumnezeu pentru bataia de joc la care au supus armata alaturi de pensionari si alte categorii socio-profesionale. Ar avea multe de invatat. Poate de Dumnezeu le va fi frica.
  Pe BOC nu l-am vazut vreodata sa depuna vreo coroana de flori in semn de recunostiinta la capul militarilor cazuti la datorie sau sa transmita public condoleante famiilor indoliate , asemenea gasca PDL-ista.

  Eu i-as propune lui OPREA sa-l invite pe BOC , pe POPOVICIU ,pe presdintele comisiei de aparare (fara studii superioare) CANACHEU si altii de teapa lor sa faca si ei cel putin o vizita in teatrele de operatiuni din strainatate, sa participe cel o juma de zi la aplicatiile din taberele de antrenament din tara -sa-i plimbe cineva cu un tanc sau tab in teren variat cel putin o ora pe temperaturi de peste 30*C, sa-l plimbe cineva 15 minute in zbor cu un MIG 21 pregatit de lupta, sa asiste la o incaierare intre bande rivale in care politistului ii este frica sa foloseaca armamentul sau sa asiste la o stingere de incendii la – 20-25*C.
  Dupa ce-si vor indeplini acesta minima obligatie fata de militari sa se pronunte daca ne pot sau nu categorisi nesimtiti si pomanagii.
  Ca fost aviator transmit sincere condoleante familiior indoliate.
  Sa fim mereu in simtire alaturi de ei,iar pe Oprea sa-l obligam sa-i impuna nesimtitului BOC si gastii lui sa transmita public cel putin condoleante familoliilor indoliate

 2. Manta says:

  Instantele europene, in martie 2010, au decis sa anuleze toate incercarile de revenire si recalculare a pensiilor speciale din toate tarile UE, la demersurile ramanilor. Orice proces ajunge, in trepte, pana la acest nivel, va primi decizia din martie 2010 !!!

 3. Munteanu says:

  Credeti ca daca “un grup de parlamentari” s-au ratoit la Bok, gata, armata va scapa de cosmarul numit MIG sau AN? Au marcat si ei momentul, asa ca politicieni, nu au pierdut ocazia de a-l tampona putin pe Boc. Cat despre Oprea, este inebunit sa gaseasca fonduri pentru “a-l dota” pe Basescu cu un Air Force 1, ca in cele existente nu-si poate bea spritzul in tihna!

 4. huidu says:

  Orice viitor ministru al apararii de buna credinta va trebui sa faca ca prim gest de onoare retragerea decoratiilor acordate de Oprea acestor doi mincinosi care au tradat armata pe cimpul de batalie ,BOC respectiv Base. Asta pentru a spala si reda onoarea si demnitatea armatei romane.
  Acesti oameni au o ura sadica impotriva armatei si a militarilor in general.

  Decoratiile sunt pentru cei case servesc cu demnitate patria sub arme si juramint chiar cu pretul vietii. Acestora recunostiinta vesnica.