Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Boc zice că nu scade pensiile militare sub 3000 de lei. Să-l credem?

Emil Boc a susţinut în timpul discursului de asumare a răspunderii pe “Legea privind stabilirea unor masuri în domeniul pensiilor” că “pensiile militare sub 3000 de lei nu vor scădea”.

Potrivit lui Boc, “Legea privind stabilirea unor masuri în domeniul pensiilor” vizează eliminarea privilegiilor si a pensiilor speciale, urmând ca imediat după intrarea în vigoare a legii să se demareze procedura de recalculare a tuturor pensiilor speciale, inclusiv cele militare.

Cu alte cuvinte pensiile militare peste 3000 de lei vor scădea în urma recalculării după care vor mai fi afectate de încă o scădere de 15% conform “Legii privind impunerea măsurilor necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar”.

sursa: Dank Media

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

73 Responses to “Boc zice că nu scade pensiile militare sub 3000 de lei. Să-l credem?”

 1. vosi says:

  @lucius: respiri portocaliu ?
  Cu cine “o nouă solidaritate” ?
  Cu: Nuţi, Videanu, Berceanu, Blaga, BOUreanu & Co ?
  Să nu mai vorbim de MAFIOTUL-ŞEF – CHIORUL !!!
  Visează în continuare…

 2. MOZILA** says:

  ai auzit Lucius?-hai ia …in gura portocala si pa….ca ce produce cerebelul tau pute.

 3. MOZILA** says:

  @Rumanul-ceea ce prez. dumneata pe linga faptul ca e ,,vechitura” demonstr. ca omul s-a batut.ACTUAL;legea pensiilor militare a trecut de parlament[principiul contributivitatii+cateva amendamente]REZ. va fi ca vor scadea toate p. calculate in mod incorect dupa L164[incor.=solda bruta pe ULTIMA LUNA calcl. cu adaus de ;indem.de c.+solda de merit+alte sporuri bagate+avansari sau promovari pe ultimul an cu dedicatie pt. pensionare] Dupa noua L fiecare va avea reflectata munc de pe tot parcursul carierei.cei care nu au avut adausuri la solda bruta nu vor pierde ci se poate chiar sa castige DECI D>OPREA MINISTRUL M.Ap.N.si-a facut DATORIA

 4. lucius says:

  Vosi: ti s-a blocat creierul de la atata caldura?
  Cei enumerati de tine nici nu ar trebui sa mai fie in libertate, daramite sa ne reprezinte.
  Imi pare rau sa o spun, dar chiar nu pot sa cred ca unii pot fi atat de handicapati. Solidaritatea de care tot am vorbit se refera la noi, altfel putem sta si in cap, ca de sleahta portocalie nu o sa mai scapam.
  Nu vreau nimic altceva decat sa ne unim, sa fim o forta care poate actiona pentru a scapa de sleahta portocalie. Nu ma intrebati pe cine sa punem in loc, ca nici eu nu stiu. Dar oricum, indiferent oricine altcineva pentru a termina cu acesti … fascisti (dupa cum s-au comparat chiar ei).
  O singura intrebare am: credeti ca daca ne-am impune punctul de vedere, toate aceste … marsavii s-ar mai putea repeta? Eu cred ca nu.
  Spuneti ca eu visez? OK! Dar dvs. ce faceti? Gasiti cumva atitudinea negativa? De ce? Asa nu vom face nimic si atunci nici nu ar trebui sa ne mai plangem sau sa aratam cu degetul ce nu ne convine.
  Dati-mi voie domnule … “sa visez”, cum spuneti dvs., dar sa nu fac parte din categoria plangaciosilor. Asa cum “visez” eu domnule, spun lucruri elementare de bun simt, care le putem indeplini.
  Va deranjeaza pe dvs. si pe altii cumva, faptul ca spun in clar ce ar trebui sa facem? Daca este asa, inseamna ca … sunteti simpatizanti pdl (am vrut sa nu jignesc ), deci scopul dvs este de a crea permanent … animozitate.

 5. MOZILA** says:

  cont. in mod abuziv s-a folosit sintagma de MILITARI ca si in materialele de mai sus. cei care beneficiaza de corect. noii legi sunt peste85% deci e corect sa se spuna ca acestia reprezinta marea masa a militarilor ceilalti reprezentand…ARISTOCRATIA+uni norocosi carora le-au mai picat cateva firimituri

 6. mos alecu says:

  @MOZILA** a scris:
  13 Iunie 2010 la 12:29 pm
  Deci marea bucurie este ca scad pensiile calculate ‘incorect’ (dupa parerea dvs.) .
  Daca v-ati fi bucurat de o crestere a pensiilor calculate ‘incorect’ (unde presupun ca va situati ) ar fi fost de salutat o parere emisa de un creier in functiune (nu de o minte ‘odihnita’) .
  Cit despre ‘incorectitudinea’ calcularii pensiilor conform L 164…vedeti ca toate acele “adaus” (despre care faceti vorbire) vor fi luate in calcul si in noul sistem de calcul… adica , cei care va supara atit de tare prin pensiile lor calculate ‘incorect’ , tot vor avea pensii mai mari decit dvs !!
  Si , pentru ca astfel de manifestari ale frustrarii unor fosti colegi am mai intilnit , va rog sa raspundeti la citeva intrebari :
  1) De ce nu ati beneficiat de indemnizatie de comanda in anul iesirii la pensie ? 2) De ce nu ati beneficiat de solda de merit in anul iesirii la pensie ?
  3) De ce nu ati beneficiat de ‘alte sporuri’ (nu stiu care ar putea fi acelea) in anul iesirii la pensie ?
  4) De ce nu ati fost inaintat (nu avansat) in grad , si de ce nu ati fost promovat in functie in anul iesirii la pensie ?
  5) De ce ati optat sa fiti mutat pe alta functie (probabil , inferioara , fara indemnizatie de comanda si neindeplinind nici conditiile pentru a primi solda de merit) si nu ati optat pentru iesirea la pensie in baza Ordonantei 7/98 ?
  6) De ce optiunea dvs. de a primi in continuare solda (fara a va informa ce efect are aceasta optiune asupra viitorului dvs.) a fost mai buna decit a celor care au hotarit sa iasa din sistem in momentul in care iesirea era mai favorabila decit raminerea ?
  7) De unde aveti proportia de 85% de pensionari militari defavorizati prin aplicarea L 164 , stiut fiind ca de solda de merit si de indemnizatie de comanda beneficiau si unii MM si subofiteri ?
  In incheiere , daca sinteti pensionar militar (lucru de care am oarece dubii) , va rog ca , dupa recalcularea pensiei , sa scrieti tot aici despre bucuria pe care v-a facut-o noul sistem de calcul !!

 7. MOZILA** says:

  DA, mos Alecu[sunteti ofticat tare nu gluma] sincer ma bucur ca aceasta lege la nivel de principiu face dreptate.in rest e prea cald sa va raspund punct cu punct la toate intrebarile, voi sintetiza doar;e adevarat ca nu m- am grabit sa ies la pensie de pe f. superioara cu ind. c+ sold. de m. pt .ca aveam numai 39de ani,absol. nu prea de mult timp A.I S.M. ceva exp.prin IRAK si ziceam ca totusi …mai departe s ar povesti cam asa;ajuns indezirabil pt.ca nu aveam de unde sa fiu apucat,fara rude politice la erusalim,cam rau de clont si cred ca-i suficent.au ramas in schimb ..doamnele[nu ca asi avea ceva cu ele] dar dupa 15 ani cdt pl. la studente-cautati-le acum .daca gasiti una mai jos de lt.col.+toate cele dau de baut.

 8. mos alecu says:

  @MOZILA** a scris:
  13 Iunie 2010 la 4:46 pm
  Eu credeam ca ma adresez unui fost militar…actualmente pensionar militar…
  Se vede treaba ca sub numele afisat se gaseste dl.(???) Hoara , sau dna.(???) Pora…

 9. MOZILA** says:

  @MOS ALECU-nu am idee ce nu ati inteles[caldura mare] si de unde stupizeia de comparatie cu hoara sau urata de pora. de ce nu badalan sau alti gen. sau col. mari pedelisti. eu sunt liber de partid din 89 incoa,asa ca mos alecu daca aveti vreun gand -apelati.cu o conditie ;eu tin la doctrina,ideologie. daca vreti sa mai disuctam despre efectele perverse si catastrofale ale legii164 va stau la dispozitie—de ex. CORUPTIA pe care a generat-o in armata ps.stiu si ma bucur ca adausurile vor fi luate in calcul da in cadrul salariului brut realizat pe o functie si va rep.acoloun0,01% nu 40% din solda ca acum.sa nu uit acum voi beneficia si eu si altii de functiile pe care am activat cu solda aferenta. nu ca pan a acum pe ultima luna[mare rusin pt. cei care si-au adus aportul la realiz. acestei aberatii]

 10. MOZILA** says:

  P>S>mos Alecu-va intreb si eu;cati dintr-o unitate militara puteau beneficia[dup instr.aferente] de indemn,de .c. dar de sol.de merit? si de ce ar fi trbuit sa fie acestea la pensie ,cand de fapt erau niste recompense tranzitorii si nepermanente si de care ben. un nr. redus de cadre?stiti cati sefi de birouri au indem. de comanda-ce au comandat acestia in birou ?stiti ca exista comandanti de subunitati care nu au avut indem de comanda-culmea. ma opresc mosule

 11. mos alecu says:

  @MOZILA** a scris:
  13 Iunie 2010 la 7:57 pm
  Indemnizatia de comanda se plateste persoanelor care ocupa functii stabilite printr-o Hotarire de guvern … deci o primesc cei care au capacitatea (intelectuala se fizica) de a indeplini atributiile functiilor respective , si sint numiti in functiile respective .
  Solda de merit se atribuia (pe vremea cind eram in activitate) la 15% din personal . Atribuirea se facea de catre comandantul unitatii , pe baza propunerilor primite de la sefii ierarhici , in urma discutiilor purtate intr-o sedinta de lucru a comandantului cu factorii de raspundere din unitate .
  Deci pozitia in statul de organizare , impreuna cu capacitatea si dorinta de munca erau determinante in obtinerea acelor sporuri .
  Dar ce sa-i faci…intotdeauna cind vulpea nu ajunge la struguri… spune ca sint acri !

 12. MOZILA** says:

  bla bla bla bla .mosule, ai raspuns pe langa subiect

 13. sindicalistul says:

  Ca simplu sindicalist, care nu poate sa intre pe site-ul SCMD fara sa spuna si numarul de la pantofi, vreau sa stiu ce se face cu cotizatia noastra destul de substantiala:
  1. cate actiuni din justitie cu care v-ati laudat s-au finalizat?
  2. cat s-a cheltuit pana acum u deplasarile prin tara ale sefilor?
  3. care este valoarea platita avocatilor pantru actiunile din justitie si la cat se ridica comisionul pentru sefii nostri?
  Vreau un raspuns sincer, nu etichetari si amenintari.

 14. Johnny says:

  Nea Alecu, mataluta uiti doua lucruri esentiale in expunerea Domniei Tale:
  -cum se faceau incadrarile (criteriile);
  -cum se dadeau salariile de merit (criteriile).

  Cat despre salariile de merit la subofiteri, mataluta cred ca glumesti: fa un sondaj si vezi cati subofiteri cu salariu de merit gasesti la SMG, comandamentele SMFT, SMFN, SMFA, CLI, CCI sau la marile unitati. Probabil sunt 2-3 rataciti si aia nepoti sau fii de……….

  Sindicalistule, cred ca o sa astepti mult si bine un raspuns. Daca-l vei primi, probabil vei primi o pancarda cu inscriptia http://sindicatulcmd.blogspot.com/–“Aici sunt banii dumneavoastra”

  Intre noi fie spus, aceasta pagina de net e MOCA, noroc cu cei de la google………

 15. ELENA says:

  @sindicalistul
  DACA ESTI MEMBRU AL SCMD, contacteaza-ma pe adresa de mail personala, adreseaza-mi orice intrebare doresti si iti voi raspunde. Asta dupa ce voi verifica la filiala unde vei spune ca esti inscris.

 16. curiosul says:

  cica noua lege a pensiilor a trecut de ccr-cine sti cum se va calcula o pensie de grangur?

 17. micutzul says:

  @ CURIOSUL
  Vezi ca ai dat drumul la program prea repede. Ia o pauza si vorbim poimaine seara. Suntem postaci militari, asa ca exprima ce doresti sa stii? Cat v/a fi o pensie de general, de Lt.col. , de Plt.adj.?

  @ SINDICALISTUL

  Am presimtirea ca imi voi face dusmani, dar asa/mi trebuie, asa traiesc, nu lancezesc.
  Cum poti finaliza o actiune in justitie in Romania in cateva luni?
  Ce te retine, daca esti parte a SCMD, sa te adresezi lor si sa afli ce doresti?
  Ce te retine daca ai dubii si mai ales daca ai dovezi , sa te adresezi instantei, pentru finalizare, si gata.
  Realizezi ca aici nu faci decat sa pui intrebari fara raspuns?
  Vino cu propuneri constructive , nu denigra daca nu ai dovezi, lasa/ne cu gura cascata si totul v/a fi in ordine.
  Nu simt nevoia sa/mi raspunzi.

 18. ELENA says:

  @micutzul
  Ai o presimtire foarte corecta (“imi voi face dusmani”): observ ca imi vrei functia! Pesemne nu stii cata alergatura, intalniri, discutii, nopti nedormite, sute de pagini de jurisprudenta citite inseamna! Da’ stii ceva? Daca asta te va face fericit, treci – chiar de maine!!! – in locul meu! Sa-ti comunic agenda? Pana pe la 12 poti lucra linistit la birou, apoi iti iei iarasi CO sau CFP si … muncesti in folosul camarazilor (munca patriotica, evident!)

 19. micutzul says:

  @ ELENA
  Cred ca ai avut o zi grea sau ceva s/a intamplat. Eu iau apararea SCMD si tu incerci sa ma dezbini in doua tabere. Iar incepe legionarul sa rada.
  Nu iti doresc postul, functia, nu ma atrage meseria, nu am pregatirea necsara si merg pe principiul ca omul sfinteste locul. Acum, ca e dimineata, bea cafeluta si citeste de sus in jos postarile si cu calm analizeaza. Nu asa ca nu dau turcii. Sa muncesti in folosul camarazilor e o chestie cam invechita. Acum cativa ani si eu am facut un sindicat, cu peste 1000 de indivizi si s/au lasat cumparati cu promisiuni. M/au tradat din interior m au facut plangeri si de atunci mi/e lehamite de chestii din astea. Visavis de faptul ca lucrezi gratuit, sfatul meu este ca fara nici o jena sa ceri sa fii platita fiindca nu vei avea multumiri niciodata. Camaraderia adevarata zic eu apare doar in razboi , dar si acolo dai tigari pe paine, carne pe bautura, etc….
  Deci analizand ce am spus eu rezulta ca tin cu SCMD, iti respect locul si ce faci si iti doresc succes. Legionarule ai avut dreptate, daca am uitat ceva spune…

 20. ELENA says:

  @micutzul
  Tu nu stii de gluma?
  Si daca tot zici ca ai “experienta in activitatea sindicala”, de ce sa nu o impartasesti si altora?

 21. micutzul says:

  Pot sa o fac dar cand ma voi inscrie in SCMD. Deocamdata aici e lider un papagal cu care am lucrat ani de zile si care nu poate sa ma reprezinte si sa ma apere. Nu de alta dar daca nu mai are pantofi da dat , nu mai are trecere. Cand o sa simt ca pot lupta alaturi de cineva serios, chiar daca este subofiter, o voi face fara rezerve. Ramane sa fiu convins…
  O zi buna tuturor.

 22. Mărin Juvete says:

  @micutzul – o intrebare offtopic – cum vine aia cu “incerci sa ma dezbini in doua tabere”? Mie mi se pare ca face parte din familia lui ” decimarea fiintei umane…” a lui Catalin Voicu. Fara suparare…

 23. micutzul says:

  @ Marin Juvete
  Era o figura de stil… Nu mai poti sa scrii doua cuvinte unei doamne ca… Adica imi imparte creierul in doua, in smintit si in misel….