Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Boeing şi Saab – au creat 2 prototipuri de avioane T-X destinate misiunilor de antrenament ale SUA

Boeing şi partenerul său, Saab, au făcut publice cele două prototipuri de avioane T-X destinate misiunilor de antrenament ale Forţelor Aeriene ale SUA.
Prin aceasta, producătorii au vrut să demonstreze  performanţele, rentabilitatea şi avantajele oferite în mentenanţa acestor avioane.
Boeing T-X este un avion cu totul nou, conceput special pentru antrenarea Forţelor Aeriene americane.

Avionul reprezintă concretizarea celor mai avansate tehnologii, instrumente şi tehnici de producţie. Este un model avansat, conceput să poată fi upgradat pe măsură ce tehnologiile şi cerinţele impuse de misiunile de antrenament se schimbă.

Designul său este unul rentabil şi mai flexibil decât cel al avioanelor mai vechi existente.

„Avionul nostru T-X  există, este real, este apt de misiuni şi reprezintă alegerea corectă pentru antrenamentul viitoarelor generaţii de piloţi”, a declarat Leanne Caret, preşedinte şi CEO al Boeing, departamentul pentru Apărare şi Securitate Spaţială.

Avionul Boeing T-X are un singul motor, ampenaj cu coadă dublă şi un cockpit avansat încorporat.

Sistemul oferă de asemenea posibilitatea de antrenament la sol, având un design care permite o mentenanţă uşoară pentru sustenabilitatea pe termen lung.

„Este o onoare să contribuim la construirea viitorului Forţelor Aeriene ale SUA”, a declarat Preşedintele şi CEO al Saab, Håkan Buskhe.

„Noi am creat cea mai bună soluţie, mulţumită acestei minunate cooperări şi unei strategii clare, formulate încă din prima zi”.
T-X va înlocui avioanele învechite T-38 ale Forţelor Aeriene americane. Acesta va fi operaţional pe deplin din 2024.

Sursa: www.saabgroup.com

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.