Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Brazilia va începe retragerea căştilor albastre din Haiti în 2012

casti albastre in Haiti.foto adevarul.ro

Brazilia a anunţat că aşteaptă “unda verde” din partea ONU pentru a reduce numărul militarilor săi din cadrul Misiunii ONU de stabilizare a situaţiei din Haiti (MINUSTAH) cu începere din 2012, informează AFP, preluat de AGERPRES.

“Nu trebuie şi nu dorim să ne eternizăm în Haiti, dar nici nu vom pleca într-un mod iresponsabil”, a spus ministrul brazilian al Aărării, Celso Amorim, cu prilejul unei audieri la Senat.

“ONU urmează să supună votului în luna octombrie planul de retragere a 1.600 de militari şi civili ai misiunii de pace din Haiti”, a adăugat Celso Amorim în declaraţii publicate de agenţia oficială Brasil.

Brazilia contribuie cu aproximativ 2.300 de căşti albastre la misiunea MINUSTAH.

O sursă a Ministerului Apărării a confirmat pentru AFP că 257 de “căşti albastre” ar putea părăsi Haiti începând din 2012. Potrivit agenţiei Brasil, ar fi vorba de luna martie 2012.

“Totul depinde de aprobarea planului de retragere de către ONU”, a spus ministrul Amorim.

 

Sursa: AFP, AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Brazilia va începe retragerea căştilor albastre din Haiti în 2012”

  1. PENTRU CRESTINI ORTODOCSI…

    …merinde pentru suflet!…