Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Brdo găzduieşte reuniunea anuală a miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est

Informal Concluding Joint Meeting of the Comprehensive Regional Ministerial family photo, foto www.crm2013.si

Informal Concluding Joint Meeting of the Comprehensive Regional Ministerial family photo, foto www.crm2013.si

Lucrările celei de-a XVIII-a Reuniuni anuale a miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est, desfăşurată în zilele de 2 şi 3 octombrie, la Brdo, în Slovenia, sunt conduse de secretarul de stat Sebastian Huluban, în calitate de preşedinte al Comiterului Director Politico-Militar al Forţei Multinaţionale de Pace din Europa de Sud-Est şi al Comitetului de Coordonare al Procesului Reuniunilor Miniştrilor Apărării din Sud-Estul Europei.

Pe agenda reuniunii se regăsesc subiecte referitoare la stadiul proiectelor pentru anul 2013 şi activităţile Brigăzii Multinaţionale de Pace din Sud-Estul Europei.

La eveniment participă o delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale, condusă de secretarul general, Codrin-Dumitru Munteanu.

România asigură, în perioada 2013-2015, preşedinţia Comitetului Director Politico-Militar al Forţei Multinaţionale de Pace din Sud-Estul Europei şi a Comitetului de Coordonare a Procesului Reuniunilor Miniştrilor Apărării din Sud-Estul Europei.

Reuniunile Miniştrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM) reprezintă o iniţiativă regională sub egida căreia funcţionează Forţa Multinaţională de Pace din Sud-Estul Europei (MPFSEE). SEDM are drept scop intensificarea procesului de cooperare politico-militară regională, menit să contribuie la întărirea stabilităţii şi securităţii în Europa de Sud-Est.
La iniţiativa participă o serie de state din regiune, membre NATO sau PfP, după cum urmează: Albania, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Croaţia, Grecia, Italia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei (FRIM), Muntenegru, România, Slovenia, Serbia, Turcia, Statele Unite şi Ucraina. Georgia şi Republica Moldova au statut de observator.
Anual, la nivelul SEDM se desfăşoară căte o reuniune a miniştrilor apărării, cu caracter decizional, şi câte o reuniune a locţiitorilor şefilor de state majore generale, pentru consultări militare.

Sursa:  MApN

Simion Bianca, InfoMondo Militar

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.