Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Britanicii au dovezi privind darea de mită de către BAE Systems în România

Potrivit Daily Mail, Oficiul britanic pentru combaterea fraudelor grave consideră că BAE va fi nevoită să accepte plata unei amenzi de circa 500 de milioane de lire sterline pentru a se renunţa la acuzaţiile de mită în dosarele privind Tanzania şi România.

Potrivit cotidianului britanic, vestea îi va şoca probabil pe investitori deoarece suma este mult mai mare decât cea propusă anterior, când BAE a refuzat o înţelegere cu Oficiul britanic pentru combaterea fraudelor grave (SFO) privind plata unei amenzi de 300 de milioane de lire sterline.

Oficialii BAE vor să pună capăt acestor acuzaţii, dar nu cu orice preţ, nefiind convinşi că autorităţile dispun de suficiente dovezi de corupţie.

SFO este încrezător însă că procurorul general nu va avea de ales decât să continue urmărirea penală când va vedea dovezile de mită în cazul Tanzaniei, României şi probabil al Cehiei.

Potrivit surselor citate de Daily Mail, BAE ar avea mai multe şanse că convigă Departamentul american de Justiţie, care investighează acuzaţiile de mituire a unor oficiali saudiţi în schimbul obţinerii unor contracte pentru armament – să renunţe la urmărirea companiei dacă acceptă o penalizare mai mare.

Orice sumă mai mică de 500 de milioane de lire sterline ar fi considerată necorespunzătoare comparativ cu amenzile plătite pentru exonerare în cazuri similare de corupţie.

sursa: Daily Mail

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.