Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Britanicii au efectuat atacuri cibernetice împotriva companiei de telecomunicaţii ce furnizează servicii instituţiilor UE

Fostul consultant NSA, Edward Snowden, a furnizat informaţii revistei germane Der Spiegel potrivit cărora serviciile de spionaj britanice sunt responsabile de atacurile informatice care au vizat compania de telefonie belgiană Belgacom.

Potrivit documentelor oferite revistei Der Spiegel de Snowden, acţiunea a avut loc în cadrul operaţiunii “Socialist”, efectuată de serviciile de informaţii britanice în scopul de a spiona compania Belgacom.

Activităţile de spionare a companiei Belgacom au început din anul 2010, precizează documentele.

Potrivit revistei Der Spiegel, printre clienţii companiei Belgacom se numără instituţii ale Uniunii Europene.

Operatorul de telefonie Belgacom a anunţat recent că a fost victima unor activităţi de “intruziune cibernetică”.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Britanicii au efectuat atacuri cibernetice împotriva companiei de telecomunicaţii ce furnizează servicii instituţiilor UE”

  1. szilard says:

    Britanicii sint niste animale, daca efectueaza atacuri asupra firavelor institutii UE, dar chiar nu le este rusine.

  2. Balcifer says:

    …se distreaza si ei …expermenteaza