Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Britanicii au un numar prea redus de elicoptere in Afganistan

Pentru a face faţă misiunilor ce le desfăşoară în Afganistan, britanicii închiriază un număr important de aparate de zbor de tip sovietic din Rusia şi Ucraina.

Problema care se pune e cea a calităţii acestora, mărturie fiind accidentele în care sunt implicate.

Cu alte cuvinte dacă nu mor în luptă cu talibanii, soldaţii NATO riscă să piară în accidente provocate de aparatele de zbor de origine sovietică, închiriate din Rusia şi Ucraina.

Pe lângă acestea, britanicii folosesc avioane Antonov, care transportă materiale dar şi pe militarii de elită din Regatul Unit (UK).

 Soarta lor ar putea fi aceeaşi cu a celor 16 civili, parte a unei misiuni umanitare, care au murit, duminică, după prăbuşirea unui elicopter Mi-26, la Kandahar.

Britanicii apelează la asemenea aparate de zbor, căci contingentul lor de 9.000 oameni dispune de 20 elicoptere. Ca exemplu a necesarului de elicoptere este dat de numărul de elicoptere pe care-l alocă americanii unităţilor din Afganistan. Astfel, o singură brigadă de 6.000 puşcaşi marini americani are 120 elicoptere.

UK are opt elicoptere de transport Chinook în hangare, în revizii nefinalizate din 2001.

Pentru adaptarea la clima din Afganistan a unor elicoptere Puma (care ar fi putea fi efectuată la IAR Braşov), Guvernul nu a aprobat încă bani, căci se vrea crearea de locuri de muncă pentru britanici.

sursa: BBC

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.