Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Britanicii îşi retrag ultimele efective din Irak

Amiralul Sir Trevor Soar vizitând forţele navale britanice si irakine la Umm Qasr dec 2010

Ministrul britanic al apărării, Liam Fox, a anunţat în parlamentul britanic că participarea militară a Marii Britanii în Irak va lua sfârşit la finalul acestei săptămâni, după ce forţele navale (Royal Navy) şi-au încheiat misiunea de pregătire în această ţară.

Cea mai mare parte a efectivelor britanice, desfăşurate în această ţară de la invadarea Irakului în 2003 pentru a răsturna regimul lui Saddam Hussein, a fost retrasă în iulie 2009 din oraşul Al Basra, din sudul ţării – principala zonă d eresponsabilitate a armatei britanice.

Un contingent al Royal Navy e executat în ultimul an în Irak, o misiune sub numele de “Telic”, al cărui obiectiv era reluarea procesului de formare a forţei navale irakiene, pentru ca aceasta să poată apăra apele teritoriale şi infrastructurile petroliere.

Misiunea desfăşurată de Royal Navy se va încheia duminică la principala bază navală din Irak, Umm Qasr.

sursa: British Forces News

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Britanicii îşi retrag ultimele efective din Irak”

  1. Marlon Juvet says:

    Ăia trei din poză sunt toţi 3 comandanţi militari irakiani. Singurul care e din Marină e cel din mijloc.
    2. Operaţiunea “Telic” e numele de cod al întregii participări britanice, din 2003 martie pană în preyent la războiul din Golf. Nu cine ştie ce misiune de prăgătire a forţelor navale irakiene, de către marina regală britanică, şi în nici un caz doar în ultimul an.