Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bruxelles – monument în memoria tuturor militarilor NATO căzuţi la datorie

La sediul NATO din Bruxelles a fost inaugurat un monument în amintirea militarilor căzuţi în operaţiunile Alianţei de pe întreg mapamondul.

Printre cei peste 1.000 de oameni care şi-au dat viaţa sub drapelul NATO se numără şi mai mulţi militari români.

Monumentul, care a fost donat de Danemarca, se află în apropierea sediului NATO şi este înconjurat de steagurile statelor membre.

La ceremonie au asistat miniştrii Apărării din toate ţările Alianţei.

Sursa: Antena3

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Bruxelles – monument în memoria tuturor militarilor NATO căzuţi la datorie”

 1. OBAMA says:

  Rog sa subscrieti la propunerea ca si la sediul ministerului civililor care umilesc armata sa fie ridicat un monument al stupiditatii ministrilor de ieri si de azi, cu liota lor cu tot de secretari de stat, consilieri, fatuce de alcov etc.

 2. Schwartzkopff says:

  Foarte tare Obama!!!

 3. VERGILIU says:

  bine ca macar cei din occident ne respecta eroii! colegi de ai nostri si-au jertfit viata, alti zeci sunt raniti grav si unii mutilati pe viata! indiferent de motivatia pe care a avut-o fiecare dintre ei ca sa plece in teatru, gestul lor trebuie sa ne faca sa pastram un moment de reculegere si vesnica pomenire! mai avem de invatat de la altii

 4. VERGILIU says:

  OUG nr.82/2006 pentru recunoasterea meritelor personalului armatei participant la actiuni militare, a fost completata anul trecut cu o serie de drepturi banesti si materiale suplimentare, scutiri de taxe, drepturi privind mentinerea, incadrarea sau reincadrarea pe functii militare sau civile, etc. prin OUG 71/2008. De asemenea, la articolul 8 indice 1 nou introdus, se prevede ca personalul ranit ca urmare a actiunilor militare si cel invalid, beneficiaza de dreptul la tratamente in tara si in strainatate, cu suportarea cheltuielilor din bugetul MApN. De asemenea beneficiaza de proteze, orteze, si alte dispozitive medicale gratuite. Aplicabile inca din 2008, prevederile au fost aprobate de parlament si au devenit legea 41 din 2009. Cu toate acestea, unui militar devenit invalid in acest an, care are nevoie de protezarea picioarelor, i se refuza ajutorul, pe motiv de lipsa bani la buget! no comments