Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bruxelles – reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre NATO

NATO. foto en.trand.În perioada 26-27 octombrie 2016 se desfăşoară la Bruxelles reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre NATO. România este reprezentată de ministrul Mihnea Motoc. Reuniunea va analiza:
– stadiul implementării deciziilor adoptate la Summit,
– elaborarea de noi linii directoare politice pentru transpunerea în practică, la termenele stabilite, a proiectelor şi iniţiativelor NATO.

Temele centrale pe agenda de discuţii a miniştrilor apărării sunt:
– consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare,
– stabilitate dincolo de graniţele NATO şi îmbunătăţirea relaţiilor cu UE, prin modalităţi concrete de implementare a Declaraţiei comune NATO-UE semnată la Varşovia.

“În marja reuniunii, ministrul apărării naţionale va avea o serie de întâlniri bilaterale cu omologi aliaţi, cu obiectivul coordonării poziţiilor pe temele de pe agenda NATO şi al îmbunătăţirii cooperării bilaterale în domeniul apărării”, se arartă în comunicatul MApN.

Comunicat MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.