Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bruxelles – reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre NATO

În perioada 7-8 decembrie, 2011, la Bruxelles se desfăşoară reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre NATO.
Din partea României participă Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.
Cu acest prilej, vor fi discutate măsurile de punere în practică a deciziilor politice adoptate la Summit-ul de la Lisabona, precum şi o serie de teme ce vor fi incluse pe agenda Summit-ului NATO de la Chicago, din 20-21 mai 2012.

Pe agenda discuţiilor se află:
– procesul de tranziţie din Afganistan;
– apărarea antirachetă;
– revizuirea posturii de apărare şi descurajare a NATO;
– situaţia din Kosovo;
– cooperarea cu statele din Balcanii de Vest şi vecinătatea estică, inclusiv Georgia, precum şi relaţiile NATO cu Rusia;
– modalităţile de eficientizare a parteneriatelor cu statele din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, din perspectiva noilor evoluţii regionale.

Pe 8 decembrie 2011 este programată o reuniune a statelor membre NATO cu statele contributoare în ISAF. De asemenea, tot pe 8 decembrie va avea loc o reuniune cu participarea miniştrilor de Externe în formatul Consiliului NATO-Rusia.

 

Sursa: comunicat MAE

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.