Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bugetele MApN şi MAI adoptate de plenul Parlamentului

sediul MApN

Bugetele pentru anul 2012 ale Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost adoptate în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatuluiîn formele avizate la comisiile reunite de buget-finanţe.

Bugetul pe 2012 al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) este în sumă de 5.106.577.000 de lei, 0,88% din PIB, cu 60.000.000 de lei mai mare decât anul trecut. Prin tratatul de aderare la NATO, România şi-a asumat buget şi cheltuieli pentru apărare de 2,3% din PIB.

Pentru 2012 Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) are alocat un buget de 8.095.256.000 de lei, fiind majorat cu 10.000.000 de lei pentru preluarea de apă grea la rezervele de stat printr-un amendament adoptat în comisiile reunite de buget-finanţe.

Anterior, ministrul de la Apărare a declarat, referindu-se la bugetul pe 2012, că “Sperăm că vom putea, printr-un efort, cu banii pe care îi avem, încet, dar sigur, să putem să cumpărăm acele avioane pe care întreaga zonă NATO le are, F-16″. Rămâne de văzut ce fel de F-16 va achiziţiona MApN cu cele 13 de milioane de euro primite în plus de MApN.  Oricum există şanse ca, cheltuielile cu gradele şi decoraţiile ce vor fi acordate preelectoral să fie acoperită din majorarea “substanţială” a bugetului.

Plenul reunit al Parlamentului a respins, amendamentul opoziţiei de suplimentare a fondurilor puse la dispoziţia Ministerului Apărării. Deputatul PNL George Scutaru a precizat că finanţarea insuficientă a proiectului de achiziţionare pentru avionul multirol va avea efecte negative asupra imaginii României şi a credibilităţii sale în faţa partenerilor din NATO.

sursa: AGERPRES; Radio România Actualităţi

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Bugetele MApN şi MAI adoptate de plenul Parlamentului”

  1. indisciplinatu says:

    Uraaaaaa!…..uraaaaaa!……uraaaaaaa!,….
    de doi ani de cand e la aparare, “el” se “bate” si se “lupta” pentru ca Armata sa ramana ca o mare “familie”-de fapt famiglie-strans “unita” in jurul sau si al Cdtului Suprem, de voie/de nevoie prin,…directiile de “resort” cu care defileaza mai nou de 1 Decembrie, simplu, nu???
    Nu este “es-clus” ca decoratiile sa-i joace festa neincadrarii in programul de achizitie a unui avion/an cum a zis “voda” dupa sedinta csat-ului!!!