Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bugetul pentru apărare al Chinei – în creştere în 2009

În ciuda crizei mondiale, bugetul militar anual al Chinei va creşte aproximativ cu 14,9% în 2009. Anunţul a fost făcut pe 4 martie, de purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Li Zhaoxing.

Cheltuielile militare ale Chinei vor creşte în acest an la 480,68 de miliarde de yuani (aproximativ 56 de miliarde de euro), respectiv cu 6,3% din bugetul ţării, a precizat el în cadrul unei conferinţe de presă.

“Anul acesta, bugetul militar va înregistra o creştere modestă”, a explicat Li cu ocazia deschiderii sesiunii anuale a Parlamentului chinez, Adunarea Naţională Populară (ANP).

Aceste cheltuieli vor consta în special în modernizarea armatei şi îmbunătăţirea nivelului de trai al militarilor, a precizat el.

Fost ministru de Externe, Li Zhaoxing, a subliniat că “armata chineză nu reprezintă nici un pericol pentru ţările străine”, deoarece China “urmează calea dezvoltării paşnice”.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Bugetul pentru apărare al Chinei – în creştere în 2009”

  1. DE CE BAL says:

    Impecabil discursul autoritatilor de la Beijing:”…crestere modesta…”, “…nici un pericol…”. Dictionarul cu explicatiile adecvate se gaseste in Taiwan. Sintagmele citate au generat acolo mai degraba fiori, decat semne ale “…dezvoltarii pasnice”.