Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bulgaria îngrijorată de creşterea numărului de zboruri efectuate de avioane militare ruseşti la frontierele sale aeriene

O altă ţară aflată la graniţa estică a NATO, Bulgaria, este îngrijorată de creşterea numărului de zboruri efectuate de avioane militare ruseşti care se apropie de frontierele spaţiului aerian bulgar.

Preşedintele Rosen Plevneliev a declarat că “în ultimul an avioanele de vânătoare bulgăreşti au efectuat un număr de zboruri de urgenţă egal cu cel înregistrat în ultimii 20 de ani”.

Şeful statului bulgar a spus că trebuie verificat care este scopul acestor zboruri ale avioanelor ruseşti, deoarece este posibil ca obiectivul să fie epuizarea resurselor forţelor aeriene bulgare.

“Trebuie să răspundem la întrebarea cine are interes să pătrundă în spaţiul nostru aerian în anul 2014, când cu toţii credem că trăim în pace”, a spus Plevneliev.
El consideră că “Bulgaria trebuie să-şi unească eforturile cu România şi Turcia în vederea securizării spaţiului aerian al NATO”.

“În prezent, pentru un avion rusesc decolează câte două avioane de vânătoare din Bulgaria, România şi Turcia, ceea ce nu este deloc eficient”, a spus preşedintele bulgar.

La rândul său, ministrul bulgar al Apărării, Anghel Naidenov, a declarat că “numărul zborurilor unor avioane necomerciale în jurul frontierei spaţiului aerian bulgar a crescut, dar a precizat că deocamdată nu au existat situaţii în care aceste aeronave au pătruns în spaţiul bulgăresc.

Naidenov a precizat, pentru postul de televiziune naţional BNT, că nu există posibilitatea de a se ajunge la un conflict militar între Rusia şi Ucraina în care să fie implicată şi Bulgaria.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Bulgaria îngrijorată de creşterea numărului de zboruri efectuate de avioane militare ruseşti la frontierele sale aeriene”

  1. gheo says:

    Intentia ??? … ham … daca tine … vor survola teritoriile nationale, daca nu, vor folosi alta tactica pentru a testa pana unde pot merge… .

  2. Gicu Arama says:

    Tare asta cu “este posibil ca obiectivul să fie epuizarea resurselor forţelor aeriene bulgare”! Si uite-asa se poate castiga un razboi aerian! Tactica aeriana, nu gluma!

  3. Sigur says:

    Macar bulgarii au primit vechiturile f-16 gratis.