Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bulgaria se pregăteşte de achiziţia avioanelor multirol

Ministrul bulgar apărării, Aniu Anghelov, a anunţat că ţara sa va lansa licitaţia publică pentru achiziţia de avioane de luptă, pentru care a alocat 500 de milioane de euro.

Anghelov a anunţat că Ministerul Apărării urmează să cumpere noi avioane de luptă pentru a înlocui aparatele MiG-21, învechite. De asemenea, Bulgaria îşi va moderniza flota de MiG-29.

Ministrul apărării Aniu Anghelov a precizat că Guvernul va alege, probabil, între F-16, Eurofighter Typhoon şi Gripen.

Licitaţia pentru achiziţie va fi anunţată la începutul anului 2011, noile avioane urmează să fie alese până la mijlocul lui 2012, iar livrarea ar urma să înceapă în 2015.

Compania suedeză SAAB şi-a intensificat promovarea avioanelor sale de tip Gripen, în încercarea de a contrabalansa poziţia puternică pe care o au Statele Unite şi principalele puteri din Europa de Vest în Bulgaria.

sursa: Sofia News Agency

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.