Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bulgaria vrea sa fie parte a scutului american antiracheta din Europa

Bulgaria are oarecare temeri vis-a-vis de capacităţile Iranului in domeniul producerii rachetelor balistice. De aceea, si aceasta tara s-a decis sa se alăture sistemul de aparare antirachetă a SUA în Europa, a declarat ministrul Apărării, Aniu Angelov.
“Suntem cel mai interesat stat din Europa în stabilirea unui scut antirachetă, pentru că ne aflăm în cea mai ameninţată regiune – suntem în raza rachetelor balistice, a rachetelor balistice cu rază medie”, a spus ministrul Apărării, Aniu Angelov.

“Nu este un secret că Iranul a testat deja rachetele Shahab-3, cu o rază de acţiune de 2.000 de kilometri, Deci, dacă trasezi un cerc în jurul potenţialului loc de lansare din Iran, se poate vedea că majoritatea teritoriului bulgar este în raza rachetelor lor.

“Bulgaria participă activ în discuţii şi în realizarea tuturor paşilor legaţi de stabilirea unui sistem de apărare antirachetă NATO”, a mai spus ministrul bulgar al Apărării.

Sursa:  Deutsche Welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.