Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bulgaria vrea să participe la scutul antirachetă american în Europa

Ministrul bulgar al Afacerilor Externe, Nikolai Mladenov, a declarat că Bulgaria doreşte să participe la sistemul american antirachetă în Europa.

Potrivit acestuia, Bulgaria, împreună cu vecinii săi, Grecia, Turcia şi România, se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene.

Mladenov a declarat că Bulgaria ar trebui să ia parte în mod activ la discuţiile care vor avea loc la viitoarea reuniune a miniştrilor Afacerilor Externe din cadrul ţărilor NATO, la Tallin, în Estonia, în perioada 22-23 aprilie, dar şi la pregătirea summitului care va fi organizat în capitala portugheză, Lisabona, către sfârşitul lui 2010, în legătură cu integrarea sistemului american antirachetă în Europa în sistemul strategic de apărare.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului bulgar al Afacerilor Externe, Vesela Şerneva, a declarat la 13 aprilie, într-o conferinţă, că atunci când parametrii scutului antirachetă vor fi cunoscuţi, Bulgaria va solicita să facă parte din acest sistem.

Forma acestei participări va depinde de amplasarea sistemului american antirachetă şi de elementele pe care Bulgaria ar putea să le găzduiască pe teritoriul său.

Şerneva mai subliniat că Bulgaria a susţinut cu fermitate construirea unui sistem european de securitate şi apărare.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.