Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bulgarii ar lua avioane de luptă în comun cu românii, turcii şi croaţii

Premierul bulgar, Boiko Borisov, citat de cotidianul „Standart„ a declarat că guvernele de la Sofia, Bucureşti, Ankara şi Zabreb, ar putea decide cumpărarea unor avioane de luptă moderne, pe care să le folosească împreună.

„Dacă autorităţile abilitate ajung la un acord, am putea împărţi avioanele cele noi şi vom avea baze de antrenament comune pentru piloţi şi tehnicieni”, a declarat Borisov.

Boiko Borisov a avut luni 31 mai o întâlnire cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a venit la Varna pentru a participa la o conferinţă a NATO.

Potrivit lui Rasmussen, potenţialul NATO trebuie folosit mai eficient, iar interoperabilitatea dintre statele membre trebuie consolidată. El a dat ca exemplu de bună cooperare achiziţionarea a trei avioane C-17 de către mai multe ţări NATO, care le vor folosi în comun. Secretarul general al NATO a recomandat ca proiecte similare să fie aplicate şi în alte domenii.

Atât Bulgaria cât şi România au aviaţia de vânătoare la limita de folosinţă, în curând ambele state trebuind să opteze pentru a-şi asigura serviciul de poliţie aeriană de către alte state membre NATO.

Este puţin probabilă implicarea Turciei într-un astfel de demers dat fiind statutul de putere regională al acesteia.

sursa: Standart

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Bulgarii ar lua avioane de luptă în comun cu românii, turcii şi croaţii”

  1. aladin says:

    Cine oare i-o fi pus propozitia asta in gura? Si nu e generala (am putea lua avioane impreuna cu altii dupa modelul……….) ci spune si cu cine, adica din aia care au in proiect un anume tip de avion! Cu alte cuvinte, aveti bani sau nu aveti, pana la urma tot veti achizitiona, singuri sau in grup, ce vrem noi!

  2. unul says:

    @aladin – te informez ca peste 10 zile va pleca in SUA o delegatie a FAR , delegatie supervizata de porcul de basinescu , si va avea ca misiune redactarea unei analize care sa avizeze achizitionarea de avioane F-16 second hand . Acesti imbecili numiti de un betiv vor * pipai * epavele F-16 care zac de peste 10 ani intr-o baza aeriana din Arizona si vor spune ca sunt bune pentru romanii fraieri …. sper sa-i * pipaie * si pe ei cativa scorpioni care si-au facut cuibul in aceste epave !!! Dupa ce se vor achizitiona aceste epave , betivul national va face pe dracu in praznic sa dea Rosia Montana tot obezilor , va schimba Constitutia si va ramane vesnic la putere . Doar imbecilii care se hranesc cu seminte si tigari nu vor putea intelege ce se intampla , mintiti finnd de un betivan ca vor trai mai bine …. Ce nu intelg este atitudinea militarilor activi indiferent de domeniul de activitate , oare sa fie adevarat ce mi-au spus prietenii cum ca sunt asa de terorizati incat nu mai pot nici macar sa deschida gura ? Pentru betivul national am urmatorul mesaj – IESI AFARA , JAVRA ORDINARA !!! Sa nu-ti uiti curvele si neamul de imbecili pe care poporul ii va judeca in curand ….

  3. aladin says:

    Eu cred ca aceasta chestie cu F16 este decisa de ceva ani buni…trebuia doar sa vina timpul si locul pentru combinatia perfecta. Dar pilotii ce zic? Si ei sunt impartiti, care cu F16 care cu Gripen…