Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bulgarii mai iuţi ca noi la avioanele F-16 second hand din Portugalia?

Recent, în presa din Bulgaria a apărut ştirea conform căreia bulgarii se grăbesc să finalizeze  un acord cu portughezii pentru achiziţionarea a 9 avioane F-16 disponibilizate de Forţele Aeriene Portugheze.

Interesant e că aceleaşi avioane au fost oferite şi românilor care s-au grăbit în a anunţa din noiembrie 2012, prin vocea ministrului (la acea vreme) Dobriţoiu, că va achiziţiona 9 la 12 avioane tot din Portugalia. Se pare că e vorba de maxim 10 întrucât numai atât au bun de vânzare portughezii.

Conform presei de la Sofia afacerea ar putea fi parafata în luna martie 2013, guvernul bulgar având sarcina ca pana atunci sa gaseasca fondurile necesare achizitiei.

După toate aparenţele avioanele vor fi vandute conform principiului “primul venit primul servit”.

Conform publicaţiei Saga bulgarii si portughezii s-au inteles la un cost de 358 de milioane de euro pentru 9 avioane F-16 (7 cu simplă comandă şi 2 cu comandă dublă), armament şi program de pregătire.

În România, fostul ministru Dobriţoiu anunţa că România va oferii 677 de milioane de dolari, pentru 12 avioane F-16, 8 cu simplă comandă şi 4 cu comandă dublă. Aici nu sunt incluse modernizarea pistelor ( 14 milioane de dolari), pachetul de armament ( 100 de milioane de dolari) şi un modul de antrenament al piloţilor în Statele Unite ( 40 de milioane de dolari).

După toate aparenţele s-ar putea, ţinând de lipsa din buget a aproximativ 1 miliard de euro, anunţată de premierul Ponta, ca bulgarii să se pricopsească înaintea noastră cu vechiturile portugheze. Sau sunt doar iepurii care ne momesc pe noi la bucatele portugheze?

citeşte şi: Imposibila decizie: achiziţia de avioane multirol pentru aviaţia militară română

sursa: Novinite.com

InfoMondo Militar

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Bulgarii mai iuţi ca noi la avioanele F-16 second hand din Portugalia?”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  O VESTE PENTRU MILITARII ROMANI ! LUI DAN VOICULESCU AI TREMURA CHILOTII !

  Din surse sigure stiu ca varanul citeste postarile
  mele pe blogul dv. ….profit de ocazie ….Am o placere
  deosebita sa vad ….cum ai tremura……

  SENZATIONAL SI TERMINAL : DAN VOICULESCU A INCALCAT LEGISLATIA
  AMERICANA ! AMBASADA SUA ADRESEAZA O NOTA OFICIALA GUVERNULUI
  ROMAN
  VOICULESCU A DEPUS O PARTE DIN BANII LUI CEAUSESCU IN SUA
  OPERATIA A FOST APROBATA DE BASESCU
  AGENTI AU SERVICIULUI EXTERN CU CETATENIE SUA DETIN CONTURILE.
  FBI INTRA PE FIR
  IN CALITATE DE JURNALIST DE INVESTIGATIE SI CETATEAN AMERICAN AM CERUT O ANCHETA FBI SI PUNEREA SUB SECHESTRU A COMPANILOR AMERICANE SAU ROMANE AMERICANE SAU A PERTENERILOR LUI DAN VOICULESCU, ACESTEA INTRA IN PERIMETRUL LEGISLATIEI SUA. BANII FURATI DE CEAUSESCU APARTIN POPORULUI ROMAN CITITI IN CURAND ….RASPUNSUL OFICIAL….PE NOUL BLOG
  INTALNIRE CU DAN VOICULESCU ….LA PUSCARIE
  ROBERT HORVATH PRESIDENT DEVARTES FILM INTERNATIONAL
  NEW YORK TOKYO
  http://devanewyork.blogspot.com/2012/12/intalnire-cu-dan-voiculescula-puscarie.html

 2. al adin says:

  Da de ce trebuie sa fim noi iuti? Poate am facut pe interesatii ca sa sara bulgarii la cap…

 3. Bovary says:

  pentru noi ..doar NOI !!

 4. al adin says:

  Bine zis!

 5. szilard says:

  Ei sint mai lati in ceafa, noi trebuie sa fim mai iuti ca ei, si apoi sale zicemi :hi hi hi

 6. szasz says:

  Li se trage de la ardeii aia iutzi pe care ii produc din belsug, aia mici si rotunzi, rosii, ciushka parca le spune!Dar sunt mai iuti ca noi in prostie, dea domnul sa le ia pe toate sa nu ne mai ramana noua nici o rabla de Block 15 la mana a treia.Mare e prostia acestor doua natzii, are trebui sa ne facem o tara comuna – Balkanishtan si presedinte Costi Ionita ca si asa e celebru la ei.