Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bulgarul Zikolov spiona pentru ruşi

Se pare că bulgarul arestat la Bucureşti, sub acuzaţia de spionaj, a spionat baze americane la Novo Selo şi Bezmer, în perioadele în care revenea în Bulgaria. Anunţul a fost făcut de cotidianul de la Sofia, “Standart”.

Acelaşi cotidian afirmă că “datele despre bazele americane nu erau destinate Ataşatului militar al Ucrainei, Serghei Ilnitski, care juca rolul de cutie poştală pentru Zikolov şi subofiţerul român Floricel Achim”.

Zikolov transmitea informaţiile din patria sa către ruşi, cel mai probabil prin filiere diplomatice. Acest anunţ a fost făcut pentru “Standart” de către deputaţi bulgari din cadrul Comisiei pentru Ordine Internă şi Siguranţă.

Potrivit afirmaţiilor aceloraşi deputaţi, Zikolov a fost urmărit în ultimul an de Serviciul bulgar de contrainformaţii militare.

Ziarul bulgar mai menţionează că Parlamentul de la Sofia îi va audia joi, 12 martie, pe şeful Serviciului bulgar de informaţii, Kircio Kirov, precum şi pe şeful Serviciului de informaţii militare, Generalul Plamen Studenkov.

Sursa: RADOR

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Bulgarul Zikolov spiona pentru ruşi”

 1. DE CE BAL says:

  Reamintesc, cu modestie, editorilor si cititorilor, ca in acest spatiu electronic am semnalat primul apartenenta bulgarului la KGB/FSB.
  Nomina odiosa…

 2. Editorul says:

  Pentru DE CE BAL
  AI perfectă dreptate. Ai fost cel dintai, dintre citiorii noştri care ai “sesizat” acest lucru. Oricum, echipa infomondo. apreciază, sincer, comentariile pe care le faci. Well done!

 3. DE CE BAL says:

  Thank you, Sir!