Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cad blondele la MApN?

Incredibil dar adevărat. Prima blondă a cedat şi a plecat din MApN.

Ilustra apărătoare a tradiţiilor de luptă ale Armatei Române, şefa Oficiului “Cultul Eroilor”, numita Georgia Gabriela Voicu, şi-a dat demisa.

Culmea, ministrul Apărării i-a acceptat-o!

Motivaţia distinsei doamne: motive personale.

Motivaţia invocată de Şeful Departamentului de Informare Publică, comandorul Tiberiu Frăţilă: atacurile nefondate făcute de mass media la adresa competenţei, profesionalismului şi moralităţii distinsei doamne.

Comandorul Tiberiu Frăţilă a ţinut să sublinieze că MApN nu are ce să-i reproşeze doamnei Voicu.

Poate MApN nu, dar eroii?

Îl invit pe dl Frăţilă la Oarba de Mureş să admire monumentul ostaşilor români morţi în septembrie 1944 şi să ne spună dacă acei EROI beneficiază de cinstea ce li s-ar cuveni. Asta în cazul în care şi-ar da seama din indicaţiile de la faţa locului de ce s-a întâmplat acolo.

S-au poate greşesc eu, Cultul Eroilor se ocupă de altceva, nu de cnstirea eroilor. Îmi cer scuze.

Oricum odată primul pas făcut aşteptăm continuarea, că doar e de unde.

Raul Dăncuţă

Dank Media, 13 iulie 2010

Notă: Pentru cei care vreţi să mergeţi la Monumetul Eroilor de la Oarba de Mureş vă rog să nu fiţi curioşi să aflaţi  ce s-a întâmplat acolo. Nu există nici cel mai mic afişaj referitor la în ce împrejurări acei falnici feciori români au ajuns eroi.

PS (15 iulie) Articolul “Armata Română cu parfum de Coco Chanel!” nu are nicio legatura cu demisia distinsei cu toate ca nu ne-am intersat si nici nu ne-a interesat. Sau are?!

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

17 Responses to “Cad blondele la MApN?”

 1. vios says:

  Adio Georgia! Sigur nu v-om plange dupa tine. Sper ca restul “iepelor” ministeriabile sa-ti urmeze exemplul.

 2. marian says:

  Domnule Fratila , ar fi bine sa treci putin pe la Oarba de Mures ,sa stai putin de vorba cu adevaratii Veterani-Eroi dupa care sa meditezi indelung si apoi sa vorbesti.

 3. micutzul says:

  Doamna este un biet trandafir trecator. Cine stie ce bruneta focoasa urmeaza….
  1. Structura condusa de respectiva este in subordinea ministrului ? Pai atunci la cum arata monumentele eroilor, astept demisia ….
  2. Domnule Fratila , dumneata nu esti pus acolo sa speli lenjeria murdara a M.Ap.N.. Esti pus sa dai declaratii reale , care sa/ti confirme functia detinuta. Oricum in ultima vreme sunteti cam de ra…. ..

 4. messerschmidt says:

  Inseamna ca nu il cunoasteti pe fratzila…un obedient mai …(navy)comandor.

 5. altfel says:

  Cu regret ma vad nevoit sa constat, fara sa-l cunosc personal pe dl. Fratila, asumandu-mi, deci, riscul sa gresesc amarnic, ca MApN s-a umplut de oameni imbracati in uniforma militara (va rog sa remarcati ca NU am zis MILITARI!) care, prin ceea ce fac, calca in picioare semnificatia reala a notiunii de MILITAR.

 6. lucius says:

  Daca dl.comandor Tiberiu Fratila tine sa sublinieze faptul ca MApN nu are ce-i reprosa acestei doamne, poate se gandeste mai bine fata de …… propria-i persoana.
  Nu stiu de ce, dar am dat frau liber imaginatiei si parca il vad pe domnul comandor, sef de departament, dand declaratia de presa cu aceeasi infatuare caracteristica ministrului apararii.
  In orice caz, l-as intreba pe acest sef de departament cat de profesionist si de … moral este dansul.
  Mi-e … lehamite … cata saliva o fi lasat acest sef pe … gingasele manute ale acestei … distinse doamne/

 7. Inseamna ca nu il cunoasteti pe fratzila…un obedient mai …(navy)comandor.

 8. Respect toate opiniile exprimate aici, dar as dori sa postez pe site, pentru corecta informare a cititorilor de pe acest forum, dreptul la replica remis catre Cotidianul, in data de 13 iulie a.c., de catre Biroul de presa al MApN. Cotidianul a refuzat sa il publice si continua dezinformarea, inclusiv astazi, 14 iulie, in ceea ce priveste presupusele contracte ale SC Regent Security cu MApN si motivele personale ale demisiei dnei Voicu de la conducerea ONCE. Daca este cazul, revin si cu dreptul la replica remis astazi, 14 iulie, catre Cotidianul. Cu multumiri, cdor Tiberiu Fratila

  13 iulie 2010

  Domnului Cornel Nistorescu
  Director general al publicaţiei COTIDIANUL.ro

  DREPT LA REPLICĂ

  Referitor la afirmaţiile neadevărate şi calomnioase publicate în Cotidianul.ro, în data de 13 iulie a.c., în articolul intitulat „Georgia Voicu, blonda de la Apărare, loveşte din nou! Regent Security, firma directoarei din MApN, primeşte în continuare contracte de la stat”, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm următoarele:

  Ministerul Apărării Naţionale respinge categoric afirmaţiile calomnioase, neadevărate şi neavenite publicate de către Cotidianul.ro, care au unicul scop de a dezinforma opinia publică şi de a aduce prejudicii de imagine instituţiei.
  Ministerul Apărării Naţionale va acţiona în judecată pe cei responsabili pentru prejudiciul de imagine adus instituţiei prin difuzarea de informaţii false şi răuvoitoare pe acest subiect.
  Ministerul Apărării Naţionale a semnalat în repetate rânduri conducerii Cotidianul.ro maniera lipsită de profesionalism în care semnatara articolului înţelege să practice jurnalismul, prin atacuri nejustificate la instituţii ale statului român – ultima dată am trimis un drept la replică (nepublicat) în urma articolului referitor la directorul ONCE, din data de 7 iunie a.c. Ca întotdeauna, doamna Horvat nu a solicitat punctul de vedere al M.Ap.N. şi nu s-a documentat cu privire la realitatea informaţiilor publicate.
  Referitor la afirmaţia din articolul din 13 iulie, că „Regent Security a beneficiat în anul 2009” de contracte cu Ministerul Apărării, subliniem că nici M.Ap.N., nici U.M. 02384 (nominalizată în articolul anterior din 7 iunie a.c.) nu a încheiat contracte de prestări servicii de pază, în anul 2009, cu firma Regent Security.
  De asemenea, în anul 2010, U.M. 02296 Bucureşti (nominalizată în articolul din 13 iulie) nu a încheiat vreun contract de prestări servicii de pază cu această firmă.
  În ceea ce priveşte afirmaţia că U.M.02296 a acordat un contract de pază firmei SC Regent Security, precizăm că SC REGENT SECURITY PRAHOVA SRL a participat, în luna aprilie 2010, alături de mai multe societăţi comerciale specializate, la licitaţia organizată de UM 02296, dar nu a câştigat niciun contract pentru prestarea serviciilor de pază ale unităţii militare menţionate, prezentându-se la licitaţie cu un preţ mai mare ofertat, fapt care nu îi permite încheierea unui contract de prestare servicii de pază.
  Achiziţia de servicii de pază preconizată de UM 02296 a vizat semnarea unui acord-cadru, prin procedura de „licitaţie restrânsă”, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2006, privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările şi completările ulterioare.
  Potrivit art.3 lit. b din OUG nr. 34/2006, „acordul-cadru este înţelegerea scrisă intervenită între una sau mai multe autorităţi contractante şi unul sau mai mulţi operatori economici, al cărei scop este stabilirea elementelor/condiţiilor esenţiale care vor guverna contractele de achiziţie publică ce urmează a fi atribuite într-o perioadă dată, în mod special în ceea ce priveşte preţul şi, după caz, cantităţile avute în vedere”.
  Procedura de achiziţie derulată de UM 02296 a început cu publicarea, la data de 09.02.2010, a anunţului de participare nr. 94028 în SEAP (www.e-licitatie.ro), conform legislaţiei naţionale privind achiziţiile publice şi a reglementărilor interne privind achiziţia serviciului de pază şi intervenţie la obiectivele militare.
  Anunţul implică, în prima etapă, încheierea unui acord-cadru multianual (pe durata a 4 ani), cu mai multe societăţi comerciale specializate, iar în a doua etapă, atribuirea contractului anual, pe baza criteriului „preţul cel mai mic”.
  În urma desfăşurării procedurii de licitaţie, a fost publicat anunţul de atribuire a acordului-cadru nr. 87365/12.07.2010 (prezentat, trunchiat, în două fragmente în articolul din cotidianul.ro), cu 5 societăţi comerciale specializate (în următoarea ordine, pornind de la preţul cel mai mic – locul 1, la preţul cel mai mare – locul 5):
  1. SC ALARM SYSTEMS S.R.L.
  2. SC CBB GUARD S.R.L.
  3. SC REGENT SECURITY PRAHOVA S.R.L.
  4. SC DELTA SECURITY S.R.L.
  5. SC SION SECURITY S.R.L.

  După cum se poate lesne observa din acest clasament, firma SC Regent Security nu a câştigat licitaţia pentru contractul de prestare de servicii, ci a ocupat locul III, având un preţ mai mare decât primele două firme clasate. La şedinţa de deschidere a ofertelor au participat reprezentanţii tuturor societăţilor comerciale, care au primit fiecare câte un exemplar din procesul verbal, document pe care l-au semnat.
  Pentru anul 2010, UM 02296 Bucureşti a încheiat, respectând acelaşi criteriu „preţul cel mai mic”, un contract de achiziţie prestări servicii de pază cu firma care a avut cel mai mic preţ ofertat şi care a respectat caietul de sarcini al achiziţiei.
  Potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP, firmele participante şi declarate admise sunt trecute la pct. V.3. De altfel, numai acest anunţ de atribuire a acordului-cadru a fost prezentat de dumneavoastră în articolul din cotidianul.ro, unde eronat s-a afirmat că SC Regent Security a câştigat o nouă licitaţie şi un nou contract cu M.Ap.N. Eroarea făcută de jurnalist se datorează, pe lângă reaua-credinţă manifestată faţă de M.Ap.N. şi lipsei de profesionalism, şi necunoaşterii legislaţiei privind achiziţiile publice.
  În ceea ce priveşte referirile la directorul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor (ONCE), şi presupuse legături ale acestuia cu firme de pază şi contracte cu statul, facem precizarea că directorul ONCE este domnul colonel dr. Marian Chiriac POPESCU, iar domnia sa nu are nicio afacere cu statul aşa cum greşit se scrie în articol.
  Avem convingerea, domnule director general, că veţi cere colegilor dumneavoastră ca, în virtutea normelor deontologice şi profesionale ale jurnaliştilor, să verifice la sursă informaţiile care urmează a fi publicate.
  De aceea, în virtutea dreptului la replică şi pentru informarea corectă a publicului, vă adresăm rugămintea să publicaţi integral aceste precizări, în aceleaşi condiţii grafice în care a apărut articolul „Georgia Voicu, blonda de la Apărare, loveşte din nou! Regent Security, firma directoarei din MApN, primeşte în continuare contracte de la stat”.

  Biroul de presă

 9. Terentius The Young says:

  Dooomnilor, putina ponderatie, va rog, doar suntem niste gentlemani…
  Cand o face “aripi” si nepoata lu Timofte, atunci mai stam de vorba. Nus’ cum sa spun, faptu’ ca asta, madam Voicu, este, intamplator sau nu, cu proptele pedelice nu mi-o face cu nimic mai simpatica pe ailalta, pesedista lu’ Peste.

 10. ion says:

  Informatia e veche,schimbarea s-a produs de doua saptamani. E bine ca a fost numit un profesionist. Dl. Col. Popescu este doctor in istorie,cooordonat de prof. Gheorghe Buzatu,este in masura sa conduca institutia care a fost practic blocata cateva luni cat blonda s-a aflat la conducere.totusi e un semn bun ,cred ca dl. Ozunu are meritul de a fi facut ordine aici.Succces celor de la ONCE,intradevar starea cimitirelor si monumentelor este jalnica o rusine pentru statul roman. A se vedea cum e in alte tari

 11. indisciplinatu says:

  Ioane,
  ONCE e “blocata” de cand a fost resubordonata acestui minister incremenit in vremuri de mult, speram noi, apuse…MApN!!!!
  Cu toate ca are, dupa lege, personalitate juridica si mai reprezinta ,culmea, Guvernul Romaniei in acest domeniu de activitate cu importanta de rigoare,…MApN-ul este cel care ii pune , in opinia mea, bete in roate, cum i-a pus si inainte de subordonerea ONCE la SG al Guv.!!!!
  MApN-ul va strica si ceea ce ONCE a facut bun de prin 2004 incoace si pana prin 2009, fiindca ii sta in fire!!!
  Nu-l cunosc pe colonelul cu pricina, n-am auzit cat de” tare” este la istorie dar tare ma tem ca si acesta va continua cu prostia si mai ales cu obedienta tipica pe care o manifesta mai toti militarii activi din armia romana.
  Am senzatia ca Eliodor-flacara violet-le-a sters creierele tuturora!!!!
  Mi-e sila…

 12. micutzul says:

  @ Fratila
  Era vorba de competenta, profesionalism si moralitate. Nu am vazut in articolul de aici vreo punctare economica. Deci se pare ca a/ti copiat un drept la replica , care pe noi militarii activi sau in rezerva nu ne intereseaza.
  Daca tot cititi ce se scrie pe aici si faceti FB, va rugam sa ne explicati ce a vrut sa spuna subordonatul Dv. in legatura cu accidentul de la TUZLA.
  In final doua sfaturi .
  1. Nu indoiti coloana in fata vreunui trecator prin minister, fiti demn.
  2. Informati permanent superiorii de nemultumirile de aici si postati parerile activilor fata de ceea ce se intampla cu armata…De ce nimeni din conducerea armatei nu a luat pozitie oficiala cu privire la ceea ce se intampla cu cei in REZERVA ? Astept un raspuns nu o eschivare .
  Va multumesc..

 13. lucius says:

  Nene sef de departament (adica dl. comandor FRATILA TIBERIU),
  Dupa cum bine observi, se cam discuta despre dumneavoastra. Sau nu ati observat? Aaaaa, scuzati, sunteti sef departament la … spatii verzi.
  Chiar crezi ca ne intereseaza dreptul la replica, privind apararea acestei pitipoance???
  Am o senzatie cam stranie …. mai aveti coloana vertebrala …..???

 14. indisciplinatu says:

  pt lucius
  Da’ mai e cineva cu coloana vertebrala prin MApN????

 15. karadeniz says:

  Blonde, brunete, roscate doamnele si domnisoarele din M.Ap.N nu au nici o vina. Daca cei ce conduc aramata considera ca fara ele armata este handicapata asa o fi . Probabil ca se lucreaza la o noua arma pe baza de feromoni. Deocamdata singurele victime sunt generalii si amiralii.

 16. Tanase Doru says:

  In Rominia este posibil orce , la Pascani protopopu ar fi vrut sa desfiinteze monumentul eroilor Rusi deoarece ii trebuia terenul pentru ca ajunge la un pret de 5000 E portia pentru civili deoarece este in centru orasului . Asa sa ocupat blonda numita; cum se face in Rominia si cu eroii Romini . Nusi da nimeni interesul se ia totul in bataie de joc

 17. pentru ION says:

  ion a scris:
  14 Iulie 2010 la 9:59 pm

  Informatia e veche,schimbarea s-a produs de doua saptamani. E bine ca a fost numit un profesionist. Dl. Col. Popescu este doctor in istorie,cooordonat de prof. Gheorghe Buzatu,este in masura sa conduca institutia care a fost practic blocata cateva luni cat blonda s-a aflat la conducere.totusi e un semn bun ,cred ca dl. Ozunu are meritul de a fi facut ordine aici.Succces celor de la ONCE,intradevar starea cimitirelor si monumentelor este jalnica o rusine pentru statul roman. A se vedea cum e in alte tari
  ===================================================

  Vorbesti cam mult si prost . <<<