Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Camera Deputaţilor: pensiile militare revin la nivelul de dinainte de recalcularea din 2010

Camera Deputaţilor a adoptat,în 18 iunie, 2013, cu 262 de voturi “pentru”, 15 voturi “împotrivă” şi 22 de abţineri, Proiectul de lege potrivit căruia, de la 1 octombrie 2013, pensiile militarilor recalculate în 2010 revin la nivelul de dinainte de recalculare.

Proiectul de lege a fost adoptat în Procedură de urgenţă.

A fost iniţiat de 14 deputaţi şi senatori, după cum urmează:
-deputati PSD:    Benga Ioan, Emacu Gheorghe, Mocioalcă Ion, Răducanu Ion, Vlase Petru Gabriel, Weber Mihai
-deputati PNL:    Calimente Mihăiţă, Cozmanciuc Corneliu-Mugurel, Pocora Cristina-Ancuţa, Scutaru Adrian George, Stroe Ionuţ-Marian, Stroe Radu
-senatori PSD:    Oprea Gabriel
-senatori PNL:    Dobriţoiu Corneliu

Proiectul prevede că pensiile militarilor recalculate în 2010 ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se vor plăti în cuantumul din decembrie 2010 începând de la 1 octombrie 2013.

George Scutaru a precizat că adoptarea acestui proiect îndeplineşte unul dintre primele obiective ale USL, şi anume revenirea la pensiile militare la cuantumul din 2010.

Sursa: Camera Deputaţilor

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

69 Responses to “Camera Deputaţilor: pensiile militare revin la nivelul de dinainte de recalcularea din 2010”

 1. Gheo says:

  Acest răspuns e o mostră de cum poate un izmenar prost, să bage în ceaţă un om de bună credinţă. Doamna Veronica, nu ascultaţi balivernele acestui nepriceput că sunt răutăcioase. Cel mai bine ar fi să vă adresaţi casei de pensii.

 2. De La Logistica says:

  Te supara adevarul ? Tot BOU ramai . Nu mai insista. In legatura cu izmenele , ti le ofer sa mi le lingi , cu toate ca nu-mi oferi mare placere, limba boului este aspra. Doamna Veronica poate aprecia o explicatie in raport cu boncaitul unui BOU.

 3. Gheo says:

  Observ că pe tine te supără adevărul, izmenarule. Uitându-mă mai atent pe comentariile postate de tine, am observat ura şi prostia ce se degajă din tine frustratule. Pe lângă faptul că eşti incult, mai şi puţi a prostie de la o poştă. Te bagi în discuţii şi oferi tu soluţii la unele probleme delicate, deşi eşti defazat rău de tot faţă de subiect. Mai rău e faptul că nu-ţi dai seama că eşti ridicol şi ca orice om limitat, recurgi la vulgarităţi. Neuronii tăi, care nu sunt mai mulţi decât pentru funcţia de plotoner de companie sau de şef de magazie, încep să te lase şi te fac să debitezi numai prostii. Repet: ce bine că te-au dibuit şi te-au scos la timp din armată. Mergi la doctor, frustratule!

 4. veronica says:

  Buna seara ,merci mult pt raspuns ,cu siguranta ca o sa ma adresez casei de pensii militare,dar nu cred ca e cazul sa va jigniti,am impresia ca sunteti cadre militare si e pacat sa faceti tagma militara de ras,abia asteapta unii sa aibe motive de hlizeala,cel mai de vedere in mcorect sa va spuneti punctual od civilizat.O seara placuta tuturor.

 5. veronica says:

  scuze,eu am scris corect,dar…………cel mai corect e sa va spuneti punctual de vedere in mod civilizat

 6. gigimarga says:

  Cât timp cancerul societăţii româneşti a fost la putere, comandantul suprem, ultimul din grupă la învăţătură, cu voia dumneavoastră, promulga legile pe bandă rulantă iar acum când e vorba de restabilirea dreptăţii, se face că plouă!

 7. dorin says:

  Cand se va promulga legea reparatorie ?? Care-i termenul ?

 8. @RH says:

  Intrati pe Google, pe “Fara secrete Romania” sau “fara-secrete.ro”. Veti afla de ce s-au intalnit sefii celor mai mari servicii secrete in doar 3 zile la noi, de ce au fost “rezolvati”: Timofte, Iorgovan, Hossu, cine conduce lumea, tara si multe toate celelalte…

 9. mosul says:

  Legea pe baza contributivitatii este f.buna. Daca nu ai contribuit mai mult ,de ce ai pretentii la o pensie mai mare?

 10. Balcifer says:

  Asa-i mosule !
  Doar miseii ..doresc alta lege!!

 11. DECIZII NOI says:

  Noile decizii de re-re-revizuire nu ocolesc pe nimeni.
  Toti camarazi cunoscuti au primit deja, restul urmeaza sa le primeasca, cel mai greu loviti vad ca sunt cei caror pensii/ajutoarele sociale au crescut in 2011/2012. Taie grupe (trec la normale tot ce e curs, concedii medicale, academii, post universitare, etc….cuntum redus intre 2,5 si 500 lei…din analiza celor de pana acum. Supararea e mare ca unii au primit si decizie de recuperare sume necuvenite incepand cu 01.01.2011. Vad ca acum ne intelegem perfect …coabitam….cei cu ele micsorate initial cu cei ,,crescuti ,, dar beliti acum, ulterior.
  Toate bune!

 12. Balcifer says:

  Dreptate pana la capat!
  Multumeste lu Dobricescu + Doghy !

 13. din putul gandirii dobritoiului says:

  Trist este ca toti nepriceputii ,si lenesi pe deasupra, isi dau cu parerea despre jurispridenta, cand ei nici nu stiu bine sa citeasca o lege. Despre ce contributivitate vorbiti pacatosilor? Poate la contributivitatea delatiunii la CI. In rest numai ceata!

 14. un civil says:

  Nu inteleg de ce primiti pensile alea…a fost vreun razboi si noi nu stim…v ati gandit cat castiga un civil pensie??

 15. anonim says:

  Dar voi vedeti ce salarii astronomice au cei de la unele regii ale statului? Zeci de mii de euroi lunar…..si atunci oare un cadru militar care a slujit sub drapel , a fost corect, onorabil, nu a dat tunuri, nu a luat apartamente de la stat pe baza de declaratii mincinoase, cu preturi derizorii si le-a revandut cu preturi foarte mari, oare un astfel de cadru care si-a dedicat viata slujirii patriei nu merita putina atentie? Munca de zeci de ani a militarului cinstit si marea majoritate a lor sunt onorabili, nu merita nici o recompensa? O femeie de serviciu de pe la o companie energetica are cca 3000 lei lunar, cu beneficiile aferente…Un fost cdt de unitate nu merita oare o pensie onorabila? Excludem pensiile alea de peste 10000 lei….nu stiu…daca sunt calculate corect pe baza contributivitatii….nu am nimic impotriva….

 16. mm says:

  De ce nu te-ai facut militar ? Securitatea se plateste oriunde. Angajeaza-te la armata si vei avea pensie mare ! Simplu !

 17. COLONELUL says:

  Pentru ca esti prost si capul tau e greu. Sigur ai facut scolile la seral si acolo….se trecea cu vederea cand nu pricepeai.

 18. Balcifer says:

  ….colonele …NE FACI DE RAS !!

 19. un civil says:

  COLONELE cred ca esti de principiul cine nu e cu noi e impotriva noastra…NU am facut liceul la seral ba chiar am terminat o facultate pe timpurile cand se facea scoala…..Sunt cadru didactic si consider ca nu e correct ca un cadru military in rezerva sa aiba pensie de peste 4000 ron si asta si dupa ce a beneficiat de x salarii compensatorii….. (este posibil sa ma insel dar din cate stiu eu cam asta e nivelul pensiilor militare)