Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Camera inferioară a parlamentului afgan a aprobat Acordul de securitate bilateral cu NATO şi SUA

Camera inferioară a parlamentului afgan a aprobat Acordul de securitate bilateral (BSA) cu NATO şi SUA. Acordul prevede menţinerea unei forţe străine de asistenţă şi instruire în Afganistan, după plecarea trupelor de luptă în luna decembrie, 2014,informează AFP.
Acordul, semnat la 30 septembrie, urmează să permită unui contingent de 12.500 de militari străini să rămână pe teritoriul afgan în 2015.

Textul a fost aprobat cu o largă majoritate de Camera inferioară (Wolesi Jirga).

Documentul a fost semnat a doua zi după învestirea noului preşedinte afgan, Ashraf Ghani, predecesorul său Hamid Karzai refuzând parafarea acestui Acord.

La 13 ani după căderea regimului taliban, în 2001, militari aparţinând statelor-membre NATO părăsesc teritoriul Afganistanului, armata afgană şi poliţia urmând să-şi asume întreaga responsabilitate pentru securitatea ţării.

Sursa: AGERPRES; MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.