Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Camioanele fabricate la Braşov sunt bune pentru armata americană nu şi pentru cea română

Potrivit directorului companiei braşovene Roman Braşov, Carol Rugacs, fabrica pe care o conduce va încheia, din toamnă, un contract cu armata americană pentru livrarea a circa 360 de autovehicule modificate pentru asalt ori transport trupe.

“În noiembrie semnăm un nou contract cu Pentagonul. Iniţial ar fi trebuit să fie pentru două loturi de câte 230 de autovehicule dar, acum, se pare că şi ei au constrângeri bugetare aşa că, cel mai probabil, vom semna pentru două loturi de câte 180 de maşini”, a declarat Rugacs pentru Money.ro.

Potrivit acestuia autovehiculele “Roman” vor pleca către teatrele de operaţii unde sunt dislocate trupe americane în lume, în special Afganistan şi Irak. Directorul fabiricii braşovene nu a dorit să dea niciun detaliu privind dimensiunea financiară a contractului. A spus, însă, că este posibil să se semneze chiar şi pentru un număr mai mic de autovehicule funcţie de banii pe care sunt dispuşi americanii să-i cheltuie.

Roman Braşov nu este la primul contact cu americanii, în perioada 2004-2009 fabrica fiind susţinută, aproape în totalitate, de contractele de livrări de camioane şi autoşasiuri către Departamentul American al Apărării, aproximativ 600 de autovehicule ale uzinei din Roman intrând, până acum, în dotarea armatei americane.

Armata Română nu a făcut niciun fel de comandă către fabrica braşoveană, cu toate că dotarea cu vehicule de transport a rămas la nivelul anilor 80, lucru care creează probleme grave mai ales trupelor dislocate în teatrele de operaţii.

sursa: Money.ro

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Camioanele fabricate la Braşov sunt bune pentru armata americană nu şi pentru cea română”

 1. Don Corleone says:

  Buna dimineata!
  O mica corectura!
  Cu exceptia sasiului si a caroseriei(dar facute dupa cerintele armatei americane) nimic dar absolut nimic nu este din RO.
  Motoarele,cutiile de viteza,sistemele de tractiune,protectia NBC si tot echipamentul electric+altele sunt Ford si GMC.Aici doar se asambleaza kit-urile respective.

 2. Stelian P. says:

  Daca amaritii aia de americani au constringeri bugetare de ce guvernantii nostri nu cumpara camioane ? Daca americanii abia isi permit cite 180 in doua loturi cite ne putem permite noi ?

 3. Stelian P. says:

  PS
  Rusine, Basescu !

 4. Don Corleone says:

  ..Titlul asta cu camioane “fabricate” la Brasov poate fi considerat poanta zilei.

 5. oarecine says:

  rusine, obama

 6. indisciplinatu says:

  Pe pariu ca nu va iesi niciun camion pe poarta la Brasov?????….

 7. indisciplinatu says:

  Se vor arunca “lacustele-verzi” la …comision!!!!

 8. aurel says:

  Se numeste FURT DE IDENTITATE