Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cancelarul german nu condamnă atacul NATO de lângă Kunduz

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că “regretă profund” victimele nevinovate din Afganistan,  însă a apărat în faţa Parlamentului  german operaţiunea NATO de lângă Kunduz.

“Regret profund orice persoană nevinovată ucisă sau rănită, inclusiv din cauza acţiunilor germanilor”, a adăugat ea, refuzând însă să condamne atacul, în aşteptarea concluziilor unei anchete oficiale.

NATO a recunoscut marţi, 8 septembrie, chiar în timpul discursului lui Merkel, că au fost ucişi şi răniţi civili, dar fără a dezvălui numărul, în bombardamentul aerian a două camioane-cisternă deturnate de talibani, în apropiere de Kunduz.

Operaţiunea, care ar fi provocat moartea unui număr cuprins între 56 şi 150 de persoane, potrivit diferitelor surse, a dus, în Germania şi în lume, la declaraţii contradictorii privind numărul victimelor, prezenţa sau nu a civililor printre morţi, precum şi legitimitatea operaţiunii.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Cancelarul german nu condamnă atacul NATO de lângă Kunduz”

  1. OBAMA says:

    Au trecut prin situatii similare americanii, englezii si canadienii. La razboi, ca la razboi…