Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Caporal înaintat la gradul de plutonier pentru merite deosebite dovedite în timpul executării misiunii din Afganistan

Plutonierul Olteanu in Sala Eroilor din sediul MApN foto Observatorul Militar

În cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul MApN pe 22 noiembrie a.c., ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea l-a înaintat la gradul de plutonier pe caporalul Cătălin-Cristian Olteanu, în semn de apreciere pentru înalta competenţă profesională, spiritul de sacrificiu, dăruirea şi iniţiativa manifestate în timpul misiunilor de luptă desfăşurate în teatrul de operaţii din Afganistan.

Subofiţerul şi-a exprimat dorinţa de a participa la o nouă misiune în Afganistan, alături de camarazii săi.

Caporalul Cătălin-Cristian Olteanu, din Batalionul 495 Manevră, a fost rănit, în ziua de 27 septembrie 2011, în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce efectua o misiune de luptă în Provincia Zabul din Afganistan.

Caporalul executa cercetarea terestră a unui obiectiv, când a fost atacat cu un DEI. După ce i-au fost acordate îngrijiri medicale în spitalul din Baza Lagman, acesta a fost transportat la spitalul militar din Kandahar pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. Conform comunicatului MApN de la aceea vreme starea militarului a fost stabilă.

sursa: comunicat MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Caporal înaintat la gradul de plutonier pentru merite deosebite dovedite în timpul executării misiunii din Afganistan”

  1. colonelul63 says:

    Poate isi revine generalul izmanar. Ma mir ca odata cu subofiterul nu a facut avansari la grade superioare a unor pupincuristi din camarila sa care au avut de a face catusi de putin cu acest soldat brav.