Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Care o fi adevărul în cazul schimbului de terenuri dintre Gigi Becali şi MApn?

Victor Babiuc - interviu la RomaniaTV. foto romaniatvOare care o fi adevărul în cazul schimbului de terenuri dintre Gigi Becali şi MApn? Dacă ar fi să ţinem cont de cele declarate de fostul ministru al Apărării – şi fost puşcăriaş în acelaşi timp – Victor Babiuc, în cadrul unei emisiuni de la România TV, ar reieşi că “Gigi Becali a fost păcălit de statul român în schimbul de terenuri cu MApN din 1999″.

Dosar din cauza căruia acum se află în închisoare, după coroborarea pedepsei din acest dosar cu cele din “dosarul Valiza” şi din dosarul privind sechestrarea unor hoţi care îi furaseră maşina.

Asta reiese din declaraţiile unui alt condamnat în dosarul terenurilor MApN, fostul ministru Victor Babiuc. Astfel, Babiuc a declarat că “terenul primit de Gigi Becali de la MApN nu era de fapt proprietatea statului, ci o suprafaţă rechiziţionată în 1947 printr-o lege din 1940″.

“Statul nu era proprietarul terenului dat la schimb lui Gigi Becali şi nu putea să fie păgubit. Terenul pe care l-a dat MApN la schimb lui Becali este un teren rechiziţionat în 1947 printr-o lege din 1940 şi statul avea un drept de folosinţă temporară. Apoi Gigi Becali a plătit şi unor persoane fizice care au venit şi au cerut terenul”, a spus Victor Babiuc într-un intreviu acordat lui Victor Ciutacu, pentru România TV.

Eu, dacă eram în locul lui Gigi Becali, chemam în garanţie MApN când s-a trezit cu persoanele fizice care au cerut terenul. Şi ca să nu le dea terenul, el a plătit. Dar avocaţii lui nu i-au spus treaba asta şi nu s-a făcut nimic”, a subliniat Victor Babiuc.

Babiuc a povestit şi cum s-a ajuns la schimbul de terenuri făcut în 4 iunie 1999, cu avizul CSAT.

“La ideea de schimb s-a ajuns când a venit Becali să ni-l ofere, în august 1998. În programul de pregătire a teritoriului pentru apărare pe anii 97-98 s-a prevăzut construirea unui punct de comandă pentru trupele de uscat la Ştefăneşti. Nu ştiu de unde aflase Becali, dar el avea informaţia. Înainte de schimbul cu care am fost eu de acord a mai fost un schimb, în timpul ministrului Tinca. Schimb făcut când Tinca era în campanie electorală şi pe care l-a semnat generalul Cioflină. De acolo cred că ştia Becali că armata are nevoie de teren”, a povestit Babiuc.

Sursa: Romania TV

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Care o fi adevărul în cazul schimbului de terenuri dintre Gigi Becali şi MApn?”

 1. Dan Aldea says:

  Gogosi ale masonului Babiuc
  .Daca armata avea nevoi de terenul din Stefanesti il folosea..Dar nu avea nevoie

 2. Lunetistu' says:

  Mincinos ordinar! Hahalera! El nu stie ca el stie… Mai hahalera, ai uitat ca s-a anuntat la aragaz ca armata vrea sa-si faca un punct de comanda la Stefanesti? Hai sictir!

 3. anonim says:

  Minciuni si minciunele ! Palavre !

 4. SZaeKA says:

  S-A ANULAT STEFANESTI … SA TRAITI … PENTRU CA PRIN RESTRUCTURARE S-A PRELUAT PC BUNKER SMAVAPAA DE LA BALOTESTI … SA TRAITI …. DE CATRE MESTEME