Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Care va fi prezenţa forţelor terestre americane în Europa

Departamentul american al Apărării a decis să menţină patru brigăzi de luptă în Europa, precum şi un Cartier general al forţelor terestre (USAREUR) pe continent. Aceasta, potrivit raportului Quadrennial Defense Review (QDR), citat de Stars and Stripes, în ediţia electronică şi preluat de MEDIAFAX.

Brigăzile vor rămâne în Europa până la o revizuire a strategiei NATO şi o evaluare din partea Statelor Unite a strategiei sale defensive în Europa.

Ofiţerul de presă al NATO, Robert Pszczel, a declarat, că “strategia, care urmează să fie decisă la summitul NATO din Portugalia în luna noiembrie, se referă la mediul de securitate şi subliniază principalele obiective ale Alianţei în anii următori.

Două dintre brigăzile de luptă  sunt localizate în Germania – Brigada de Infanterie 170, în Baumholder şi Brigada de Infanterie 172 din Grafenwöhr. Ele fuseseră programate să revină în Statele Unite în 2012, dar Comandantul forţelor terestre americane din Europa, generalul Carter Ham, a recomandat în 2009 Comandamentului European al Statelor Unite ca aceste “brigăzi să rămână în Germania pe termen nedefinit”.

“Cele două probleme principale pentru mine sunt de a avea suficiente forţe terestre pentru a ne putea îndeplini nu doar cerinţele operaţionale curente, în principal în regiune, dar şi de a ne menţine capacitatea de a angaja şi a efectua exerciţii alături de aliaţii noştri europeni”.

Unităţile americane din Europa execută antrenamente periodice cu militarii europeni, dintre care mulţi operează alături de forţele americane din Afganistan, ca parte a Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate.

Pentagonul cheltuieşte în prezent aproximativ 100 de milioane de dolari pentru a construi noi baze militare în Bulgaria şi România. În poligoanele de aici, 2.000 de militari au fost instruiţi vara trecută.

Prezenţa militară americană urmăreşte asigurarea stabilităţii în regiunea Mării Egee, în Balcani, Caucaz şi regiunea Mării Negre şi demonstrează angajamentul Statelor Unite faţă de aliaţii NATO.

Sursa: Stars and StripesMEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.