Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cartierul pentru militari de pe Antiaeriană – o ţeapă?

Potrivit Realitatea.net cartierul pentru militari care trebuia construit pe strada Antiaeriană din Bucureşti se dovedeşte o iluzie. În plus, mulţi dintre cei care au plătit avansul pentru locuinţe nu au mai primit nimic înapoi când au vrut să se retragă din proiect.

800 de militari care s-au retras dintr-un proiect imobiliar au pierdut mii de euro, banii de avans (1000 euro/cameră).

Conform proiectului, lucrările ar fi trebuit să înceapă în urmă cu jumătate de an, însă aceast lucru nu s-a întâmplat, deoarece dezvoltatorii imobiliari nu au reuşit să obţina autorizaţiile de construcţie.

Până în acest moment, peste 3.100 de militari s-au înscris în acest proiect, iar 800 dintre ei au plătit în jur de 1.000 de euro pentru apartamente. Ei spun că dezvoltatorii nu le mai răspund la telefon. Aceştia nu-si vor primi banii, deoarece firmele care ar fi trebuit să realizeze acest proiect, nu au prevăzut această clauză în contract.

 

sursa: Realitatea.net

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

23 Responses to “Cartierul pentru militari de pe Antiaeriană – o ţeapă?”

 1. unbeneficiar says:

  Mingea este in curtea MApN. Asazisa comisie numai interesele beneficiarilor nu le apara. Pentru a-si demontra buna credinta, dezvoltatorul va construi primele locuinte din banii sai dar, culmea, MApN nu stie ce sa raspunda. De altfel, este pregatit un dosar pentru actionarea in instanta a MApN de catre dezvoltator pentru tergiversarea programului. Se pare ca interesele sunt atat de mari incat acest proiect se va transforma intr-un imens scandal.

 2. only says:

  iar au tras teapa la saracii militari. mai sunt niste baieti destepti care si au dat seama de escrocheria asta.
  http://intellnews.wordpress.com/

 3. O C V ST says:

  Surprinde pe militari traba asta? Nu cred! Ajungem tot la coloane vertebrale, demnitate … doctorate si diplome tip SH pentru sefi! Se pare ca in noua lege a invatamantului se interzice nepotismul! Armata ramane ultima si la acest capitol!

 4. unbeneficiar says:

  sa va fie rusine!

 5. schwartzkopff says:

  pentru unbeneficar,
  numai atat??

 6. VERGILIU says:

  Cine raspunde in MApN de programul de locuinte? Program care inca spre nerusinarea lor se gaseste postat pe pagina de web a ministerului?
  Dezvoltatorul tropaia de nerabdare sa inceapa!
  Cine cu cine nu s-a inteles la comisioane?

 7. mihai says:

  Sunt un fost participant la program. Stau cu chirie intr-o mica garsoniera impreuna cu sotia si baietelul meu de 3 ani. Cand a inceput programul am avut speranta ca o sa rezolvam problema locuintei. Am platit rezervarea pentru cel mai mic apartament cu 2 camere ca sa fiu sigur ca pot sa-l obtin. A trecut de atunci aproape un an. Intre timp proprietarul vrea sa creasca chiria. Umilit si mintit de mai multe ori de cei de la Rotary m-am hotarat sa ma retrag si sa caut o garsoniera pe piata imobiliara. Am gasit dar nu sunt sigur ca voi obtine creditul, 2000 euro fiind blocati la Rotary(banii pentru rezervare). Cine ne ajuta sa ne recuperam banii? Ministerul Apararii? Suntem condamnati sa migram cu chirie(eu m-am mutat de 4 ori in 8 ani)prin garsonierele triste ale Bucurestiului. Este NEDREPT!!!

 8. schwartzkopff says:

  Mihai,
  Am colegi care sunt in situatia ta si cred ca ceea ce vi se intampla tine de o realitate cu totul abjecta. Faptul ca banii nu va sunt returnati iar MApN nu intreprinde nimic in acest sens este semnul unei posibile complicitati intre dezvoltator si MApN.
  Cred ca actionarea in justitie e solutia cea mai buna pentru ca altfel riscati amanari la nesfarsit.

 9. army says:

  Cea mai mare prostie cartiere de militari.Armata,cei care o conduc ,au uitat de principiul dispersarii fortelor?.Nu analizati efectele unei actiuni ,pe timp de pace sau razboi,asupra unei asemenea zone ?.In decembrie 1989,locuiam intr-un bloc cu militati de la armata si interne.Barbatii la alarma din 17 decembrie ,femeile acasa au organizat apararea impotriva teroristilor.Prima masura ..plecarea intr-un bloc cu civili care indiferent de situatie ,mai raman pe acasa.

 10. schwartzkopff says:

  pentru army,
  Pai proiectul din AA a tinut cont de lectiile invatate de la rev, si anume – a fost organizat ca o baza militara in toata regula: nevestele generalilor si coloneilor asigura elementele de C2 din vilele centrale, nevestele maiorilor, capitanilor asigura QRF-u din apartamentele din blocurile de la periferie iar nevestele locotenentilor, sublocotenentilor, subofiterilor, care oricum nu isi permiteau o locuinta acolo, se adunau de prin garsonierele mizerabile ale Bucurestiului pentru a respinge cu o riposta darza si hatarata inamicul.
  Numai ca inamicul nu e unul clasic ci unul perfid si se cheama hotia, delatiunea, necinstea. Daca acest inamic nu ar fi actionat atat de perfid (cu sprijin politicconsistent) in ultimii 20 de ani probabil ca azi problema locuintelor ar fi fost rezolvata.

 11. Bure Bista says:

  Stie cineva cine a ales constructorul?

 12. RUMANU says:

  Se poate si mai rau. Am prieteni care si-au cumparat locuinta, inainte de criza economica (care nu corespunde nevoilor lor – in majoritatea cazurilor) si acum sunt in imposibilitatea de a-si plati ratele. Au facut eforturi foarte mari pentru a strange banii necesari avansului si acum sunt pe punctul de a pierde tot. M.Ap.N. da o cota parte pentru chirie (foarte mica, ce-i drept) celor fara locuinta insa la acesti oameni nu se gandeste deloc, oameni care ar merita din plin sprijin. Ce motivatie poate avea un cadru militar cand salariul ii ajunge doar pentru a-si plati rata la casa. Cat despre proiectul minunat din Antiaeriana, cred ca la un moment dat se va realiza, asa cum a fost posibil si cel din Straulesti, doar vorbea cineva de “LECTII INVATATE”. Doar militarul de rand nu invata nimic din smecheriile care le sunt servite de adevaratii beneficiari ai protectiei sociale din MApN.

 13. ionica minune says:

  Un alt caz de coruptie la nivel inalt. As fi tare curios sa aflu cine se ascunde in spatele acestor Rotary si Isorast in conditiile in care majopritatea lucrarilor pe care le desfasoara sunt in parteneriat cu…statul.
  Acest program a pornit inca de la inceput cu stangul prin inscrierea in acest program a generalilor cu cate 3-4 case pe declaratia de avere, prin opacitatea totala a programului, prin preturile suspect de mari, prin lipsa unei licitatii la stabilirea dezvoltatorului, prin negocierea pretului /mp de catre o comisie care nu a fost imputernicita de nimeni sa faca acest lucru, prin negocierea de contracte de construire de catre aceeasi comisie care negociaza totul de parca ar fi pe mosia ma’sii, nu pe banii nostri.
  Se incheie un act aditional la conventia intre mapn si aceste firme fara ca nimeni sa nu aiba acces la el, comisia se deplaseaza in vizita “de lucru ” in Germania pe banii mapn, generalul Munteanu isi angajeaza nevasta la Isorast pe post de consilier, lumea plange dupa bani……………….
  Asta e programul antiaeriana.
  Inca o bataie de joc din partea Alor mari la adresa micimanilor.
  De ce credeti ca a fost bolnav Munteanu? Oare din cauza dosarului de la DNA?
  Vom trai si vom vedea.

 14. alt beneficiar din Antiaeriana says:

  Domnule Ionica, in sfarsit cineva a scris ceva corect. Am citit toate comentariile si ..surpriza: unii dintre prietenii nostrii se intreaba cine sta in spate iar altii doar ne spun pasul. Eu va spun mai multe; SINGURUL VINOVAT DE CORUPTIA DE LA COMISIA DE LOCUINTE ESTE GENERALUL MUNTEANU. Prieten de familie cu capii Isorast si Rotary, foarte bun prieten cu Petrica de la ANL, acesta si-a luat bani suficienti pentru 2 generatii de la cei 3 de mai sus si acum i-a bagat pe nas ministrului un ordin prin care a schimbat toata structura comisiei de locuinte iar el….surpriza: a ramas singurul sef la nivel national. Nu mai vorbim de faptul ca strans cu usa de DNA a spus in gura mare ca “are el grija ca articolul 42 din legea armatei sa dispara” si sa nu mai pupe nimeni locuinte. Cum isi permite nebunul asta impreuna cu nevasta aia a lui abia scapata de la balamuc sa ne invarte pe toti? Mai trist stiti ce e? ca Directia de informatii din minister l-a lasat in pace, i-a ascultat zvonurile, ordinele si i-a permis sa ii bage pe sub nas lui Stanisoara (care sracul semna orice venea de la Munteanu, ca doar au copilarit impreuna in Craiova, nu?) un ordin abuziv prin care le inchidea ciocul comandantilor de garnizoana din provincie si acapara el totul. Daca il intrebati stiti ce spune? Ca vrea sa se retraga …..dar e doar o deruta ca un vulpoi asa de mare nu a mai vazut ministerul. Serbanca de la juridic , amarata sta drepti si strange din fund in fata lui Munteanu , basca ii semneaza legata la ochi ca proasta tot ce vrea el. Pana unde mergeti , domnule Munteanu cu jocurile si escrocheriile? Cate pensiuni va mai construiti impreuna cu Dima Dumitrache prin Busteni si Azuga? E adevarat ca si baiatul domniilor voastre cel mai mic a plecat din minister ca e satul de bani acum si pleaca si el din tara la fratiorul lui?

 15. Bure Bista says:

  Intrebare:

  Individul ăsta, generalul Munteanu, nu e ăla de la Comisia pentru probleme sociale din MApN şi care îşi permite să meargă la şedinte în civil?

 16. bibicu says:

  Doresc sa vorbesc cu un beneficiar de pe Antiaeriana. Astept un apel pe 0740315084

 17. lukasone says:

  NU VĂ LUAȚI DUPĂ CEI CE AU SCRIS CELE DE MAI SUS, CĂCI EI SUNT CEI CARE DEȚIN PIAȚA DE IMOBILE, GATA DE VÎNZARE SAU DE ÎNCHIRIAT LA PREȚURI DE TE IA DUREREA DE CAP!
  INTRAȚI LA FIRMELE LOR ȘI VEDEȚI PREȚURILE LOR COMPARATIV CU CELE DE LA ROTARY. EI SUNT CEI CARE AU ÎNTÎRZIAT PROIECTUL ȘI AU REUȘIT PARȚIAL SĂ-L BLOCHEZE 50%, SĂ NE FACĂ SĂ RENUNȚĂM SĂ MERGEM LA EI ÎN GAZDĂ PE 400 EURI, SĂ CUMPĂRĂM DE LA EI BLOCURI DIN FIER TURCESC LA 1400euri/Mp.ȘI CA SĂ VĂ CONVINGEȚI CÎT DE BUNI SUNT CEI CE CRITICĂ,FIIND PUȘI DE ALȚII SĂ O FACĂ, LUAȚI PREȚURILE DE PE INTERNET ȘI SUNAȚI PTR CONFRUNTARE ȘI VEȚI VEDEA CĂ AȚI PIERDUT TIMPUL DEGEABA.ALTFEL NU LE MERGE NICI MINTEA,PENTRU CĂ STATUL ÎNCASEAZĂ DE LA FIRMĂ ȘI DELA NOI PESTE 30 MIL EURO PRIN TAXE, LICENȚE,IMPOZITE,ETC.ȘI ATUNCI ARGUMENTELE DE MAI SUS,CHIAR DACĂ UNELE SUNT ADEVĂRATE,ÎN COMPARAȚIE CU REALITATEA POZITIVĂ PENTRU MILITARI, STAT SUNT FÎSURI DE PATRON TIMPURIU CARE A AVUT MEREU UN RESPECT LIMITAT PENTRU MILITARI ȘI ARMATĂ.EVIDENT CĂ SE VOR GASI MEREU CÎRCOTAȘI, CĂ DOAR SUNTEM O FABRICĂ DE RĂUTĂCIOȘI ,FRÎNARI,Ș.A.M.D.-CĂ NIMENI NU E PERFECT!

 18. lukasone says:

  Nu a vrut nimeni ca voi militarii să aveți o casă a voastră, ci doar să cumpărați de la ei la prețuri astronomice sau să le binecuvîntați casele cu chirii.De cum a apărut proiectul au început cu strîmbele pe toate căile:să nu vă primească banca, să vă facă să credeți că sunt proaste ca mama omida, au întîryiat proiectul,samd.! Voi sunteți buni să-i băgați în UE,în NATO, să muriți ptr ei prin țări străine , ca să le rămînă lor totul,ce a fost,ce este și ce va fi!

 19. Ionut says:

  Salut,
  oare cineva dintre voi care ati scris ati mers in santier sa vedeti calitatea executiei si ce materiale s-au folosit ?
  oare unde in Bucuresti mai gasit apartamente la calitatea aceasta si la pretul pe care voi din MAPN il cumparati ?
  Cine renunta la apartamentul ala mic (de 70-80 m2) de 2 camere ca vreau sa-l cumpar eu !?

 20. guliman silvia says:

  As dori sa iau legatura cu cineva care nu poate sa isi recupereze banii dati avans pt. locuinta in antiaeriana.Eu nu reusesc sa-i obtin de 1 an jumatate.

 21. Anticoruptie MApN says:

  Am rezervat un apartament Isorast si de 15 luni caut sa îmi recuperez avansul. M-am saturat de amanari si de complicitatea responsabililor din MApN. Sunt gata de lupta în instantza si cred ca ar fi bine sa constituim un grup de interese ptr. a lupta împotriva acestor “lipitori”.
  Contact : 0723.277.593 (dupa ora 15h30) Discretzie asigurata

 22. Zakusca says:

  Bravo Ionut! Multi s-au cam grabit sa se retraga… eu am reusit sa ma schimb din faza 2 pentru faza 1! Ca de… numai ce e in mana nu-i minciuna! Am urmarit pe santier stadiul lucrarilor, cam intariziate, ce e drept dar cred ca faza 1 va junge la final si cred ca o sa fie bine.
  Lucrez in domeniul constructiilor civile si va pot spune ca lucrarile sunt mult mai bine executate decat in multe ansambluri de locuinte din Bucuresti si incomensurabil mai bine decat Straulestiul, unde dupa parerea mea a fost un esec total.
  Calitate, dependinte, pret… bloc cu 5 nivele cu lift si parcare la sublol cu lift accesibil. 117 m2 o logie dubla si un balcon imens, balustrade de crom pe casa scarii si multe altele sub 100 000 euro…! Ati citit prin cronici cat costa o garsoniera la Amita Gardens????????????

 23. danielancs says:

  A reusit cineva sa-si recupereze banii dati ca avans pentru locuinta la Isorast? Daca da, spuneti-mi va rog, care-i calea de rezolvare, pentru ca eu incerc de la inceputul anului 2009 si nu reusesc. Fac parte dintre cei carora BCR le-a refuzat ulterior finantarea, desi aceasta mi-a fost garantata cand s-a facut simularea, spunandu-mi-se ca pot face rezervarea fara probleme. Dar, in final…..n-a fost asa.