Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Câte venituri de la stat a avut ministrul Apărării în 2009

Anul trecut când dl. Oprea Gabriel, deputat PSD, era numit ministru al Administraţiei şi Internelor, acesta declara mândru şi milităreşte că “a semnat cererea de suspendare a pensiei sale militare şi a returnat la bugetul de stat suma de 924.017.462 de lei vechi” (Ziua Nr. 4427 de luni, 5 ianuarie 2009).

Dl. Oprea a precizat că suma reprezintă ajutorul acordat la trecerea sa în rezervă. Gestul său venea atunci ca urmare a anunţului făcut de premierul Emil Boc, pe 30 decembrie 2008, că Guvernul a decis să interzică angajaţilor statului să cumuleze pensia cu salariul, cei care au beneficiat de salarii compensatorii la pensionare şi doresc să lucreze în continuare în sistemul public fiind obligaţi să le returneze în termen de 30 de zile.

Aflăm însă, fără surprindere, că ministrul Oprea Gabriel, de data aceasta al Apărării Naţionale, a obţinut în anul 2009 venituri în valoare de 36.080 de lei din pensia militară. Pe lângă aceasta în calitatea de deputat a obţinut, venituri de 56.884 lei, iar din în calitate de profesor universitar şi conducător de doctorat, suma de 27.016 lei.

Declaratia de avere

Ne întrebăm sincer cum a putut primi dl. Oprea Gabriel pensie militară după ce a renunţat la aceasta? Sperăm să fie o greşeală.

Rămâne însă întrebarea fără răspuns dacă e mai moral să ai mai multe joburi la stat decât o pensie şi un salar?

sursa: MEDIAFAX


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Câte venituri de la stat a avut ministrul Apărării în 2009”

  1. mega2005 says:

    Mai multa acuratete cand desfaci firul in patru n-ar strica…eu unul nu am inteles clar din comentariu daca domn ministru a renuntat la pensie (….ma rog, a optat pt. suspendarea ei) sau la ajutoarele si platile compensatorii???
    Din cate stiu eu Curtea constitutionala a spus ca legea nr 329 este constitutionala la cap. IV in masura in care nu se refera si la functiile din Parlament, Curtea Constitutionala si alte asemenea,….deci,…legea s-a aplicat unuia ca mine,….adica FRAIER,..nu si celor de teapa domnului ministru!
    Asa ca nu trebuie sa ne mai intrebam retoric daca si cu parca!!!!