Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Câteva date din Raportul anual al NATO

Anders Fogh Rasmussen. foto NATO org.

În Raportul anual al NATO – care include şi o analiză retrospectivă a activităţii organizaţiei pe 2012 – Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a avertizat ţările europene asupra decalajului care se formează între statele-memebre care continuă să investească în domeniul apărării şi cele care refuză să facă acest lucru din cauza crizei economice.

“Cheltuielile aliaţilor în domeniul militar sunt din ce în ce mai dezechilibrate, nu numai în raportul Statelor Unite cu ţările europene, ci şi în interiorul Europei”, potrivit raportului prezentat de Rasmussen.

“Securitatea noastră depinde de prosperitatea economică: nu poţi fi în siguranţă dacă nu ai cu ce. Totodată, prosperitatea noatră depinde de securitatea noastră”, a declarat Rasmussen.
“Trebuie să investim în asigurarea securităţii noastre. Pentru că ameninţările la adresa securităţii Alinaţei nu ne vor ocoli dacă noi vom fi concentraţi doar asupra redresării economiilor naţionale”, a mai spus Ramsussen.

“În timp ce unii aliaţi europeni vor continua să investească în capabilităţi militare moderne şi îşi vor îmbunătăţi semnificativ capacitatea de a disloca şi susţine forţele, altora le va fi din ce în ce mai greu să o facă. Aceasta ar putea afecta capacitatea aliaţilor de a colabora eficient în gestionarea crizelor internaţionale”, a declarat mai declarat Rasmussen.

www. nato.int

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.