Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Câteva subiecte abodate de Mircea Duşa şi omologul său portughez în întâlnirea bilaterală

Mircea Duşa si José Pedro Aguiar-Branco.fot E.MihaiCu câteva zile în urmă, mai exact pe 6 decembrie, ministrul Apărării naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit la Bucureşti cu omologul său portughez,José Pedro Aguiar-Branco.

Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat cooperarea bilaterală, cooperarea în domeniul industriei de apărare, dar şi “acordul guvernamental referitor la avioanele de vânătoare care vor intra în dotarea Armatei României”, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

“Având în vedere participarea României şi Portugaliei la lucrările Consiliului European, care vor avea loc la sfârşitul acestui an şi vor avea ca temă principală industria de apărare, ministrul Duşa a precizat că, în cadrul discuţiilor (…) s-a hotărât înfiinţarea unui grup mixt de lucru româno-portughez pe această temă”, se arată în acelaşi comunicat.

“Grupul – care a început deja să lucreze – va reprezenta un pas înainte în domeniul cooperării dintre cele două ţări, în general, dar şi pentru întreprinderile mici şi mijlocii din domeniu, astfel încât acestea să poată rezista pe piaţa concurenţială, în condiţiile restricţiilor bugetare cu care se confruntă toate statele”, a spus ministrul Apărării naţionale.

În ceea ce priveşte achiziţionarea aeronavelor de vânătoare, Mircea Duşa a precizat că toate “termenele din acord au fost respectate, astfel încât “există premisele ca în 2016 – 2017 să avem capacitatea de a executa, din perspectiva dotării cu avioane de vânătoare, cele trei misiuni ale Aviaţiei române”.

“Desigur, lucrăm şi la modernizarea infrastructurii în ţara noastră”, a mai spus ministrul Duşa.
Referitor la semnificaţia acestei vizite oficiale, ministrul apărării naţionale a apreciat că aceasta “va reprezenta o întărire a colaborării între cele două armate şi în cadrul misiunilor internaţionale, sub drapelul NATO şi al Uniunii Europene, mai ales că militari români şi portughezi sunt angrenaţi în teatrul de operaţii din Afganistan”.

Ministrul portughez al Apărării a mulţumit pentru colaborarea dintre cele două armate, dar şi dintre cele două ţări, şi a apreciat că vizita va fi benefică pentru ambele părţi.

José Pedro Aguiar-Branco a mulţumit şi pentru invitaţia adresată de ministrul Duşa de a participa la ceremonia care va avea loc la Bucureşti, în luna martie a anului viitor, cu prilejul împlinirii a 10 ani de la intrarea României în NATO.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.