Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cazul de spionaj “Zikolov – Achim” – recunoscut voalat de ucrainieni

Despre cazul Zikolov vor fi audiaţi joi, 12 martie, în Parlamentul bulgar şi şefii Serviciului bulgar de informaţii şi cel al Serviciului de informaţii militare.

În Bulgaria, Zikolov era urmărit pentru că se ştia că spiona bazele americane de la Novo Selo şi Bezmer.

Zikolov şi subofiţerul român Floricel Achim transmiteau informaţiile ataşatului militar al Ucrainei, Serghei Ilnitski, care juca doar rolul de ”cutie poştală”. Informaţiile ajungeau într-un final în Rusia.

În acest timp, surse apropiate preşedinţiei de la Kiev recunosc “voalat” că diplomaţii ucraineni expulzaţi din România ar fi fost intermediari pentru ruşi.

Sub protecţia anonimatului, oficiali din Consiliul pentru Apărare şi Securitatea Naţională a Ucrainei au declarat presei că ”ruşii, care sunt interesaţi de acţiunile NATO, ar fi putut acţiona la Bucureşti prin intermediul ucrainenilor”. Aceasta, deoarece diplomaţii ruşi sunt supravegheaţi “cu atenţie” în România.

Ziariştii de la un cotidian ucrainian sunt de părere că în curând “diplomaţi militari ucraineni de la misiunile la Bruxelles, Paris sau Berlin ar putea fi expulzaţi”. Asta în cazul în care “Bucureştiul va convinge NATO că diplomaţii ucraineni au spionat în favoarea Rusiei”.

România a expulzat doi diplomaţi ucraineni în urmă cu o săptămână, urmare a scandalului de spionaj în care au fost implicaţi un român şi un bulgar.

Sursa: Realitatea

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Cazul de spionaj “Zikolov – Achim” – recunoscut voalat de ucrainieni”

  1. DE CE BAL says:

    Si cine sustinea ca Zikolov este agent SRI, pardon, recrutat de acest serviciu?