Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ce a discutat Traian Băsescu cu Secretarul General al NATO

Ca şi cum nu ar fi de ajuns veştile proaste ce le-au primit toţi românii (nu doar cei care nu i-au votat pe cei aflaţi la putere), Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, prezent la Bucureşti într-o vizită oficială, a declarat că “toate statele NATO sunt expuse riscurilor unor atacuri cu rachetă”.
El a făcut declaraţia la finalul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu.

Prin urmare, în faţa unor astfel de ameninţări, Secretarul General al NATO a spus că “este nevoie de o capacitate necesară pentru a apăra populaţia de ameninţările existente în prezent”.

“Adevărul este că ne confruntăm cu o ameninţare crescândă a atacurilor cu rachetă şi pentru a proteja eficient populaţia avem nevoie de un sistem antirachetă modern”, a declarat Anders Fogh Rasmussen.

El a subliniat că speră că la summit-ul NATO de la Lisabona se va decide că apărarea antirachetă este o misiune comună a Alianţei.

“Prin combinarea sistemului de apărare antirachetă al SUA cu unul creat în cadrul NATO putem oferi o apărare eficientă popoarelor noastre”, a spus oficialul NATO.

El a mai adăugat că doreşte ca “Rusia să fie invitată să coopereze la crearea acestui sistem, fapt care ar contribui la dezvoltarea unui mecanism eficient pentru întregul spaţiu euroatlantic”.

La rândul său, Traian Băsescu a declarat că în discuţia cu liderul NATO au fost abordate subiecte cum ar fi: modernizarea Alianţei şi situaţiile din Balcanii de Vest, din zona Mării Negre şi Afganistan.

Şeful statului a spus că s-a discutat şi despre elaborarea unui nou Concept Strategic de securitate.

Băsescu a mai spus că i-a transmis Secretarului general al NATO că “România conştientizează faptul că în calitate de membru al Alianţei beneficiază de garanţii de securitate, dar are, în acelaşi timp, şi obligaţii”.

Dar oare i-a spus Secretarului general că Armata României, cu salariile ciuntite cu 25% nu va putea să facă faţă, în mod real, cerinţelor Alianţei?

Prin urmare, dragi militari (indiferent de grad  şi rang) care acum vă aflaţi în rezervă, luaţi-vă “Adio” de la posibilitatea de a nu vă fi recalcultate şi tăiate pensiile.

Unul din cei care comentau pe site, afirmau la un moment dat că ” jocurile au fost de mult făcute”.  Înclin să-i dau dreptate!

S.B.
DanK Media

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Ce a discutat Traian Băsescu cu Secretarul General al NATO”

 1. altfel says:

  Amenintarea de a fi atacati cu rachete se afla in crestere inca de la aparitia primei rachete. Pe masura ce s-au dezvoltat noi rachete, a crescut si amenintare. Deci, n-a spus nimic, in esenta. “Populatia trebuie protejata impotriva amenintarilor actuale” este un slogan valabil inca de cand a aparut sistemul conducatorilor pe baza de alegeri. Deci, iar n-a spus nimic. Ca o invita pe Rusia sa coopereze aud de 20 de ani. Oare ii verifica cineva decontul secretarului general al NATO cand se-ntoarce acasa si vrea sa deconteze biletele de avion? Ii semneaza careva pe ordinul de serviciu cu formula “Misiunea a fost indeplinita”? Sau astia papa banii pe plimbari la liber si ne explica noua cum trebuie sa restrangem cheltuielile reducand din mancare?

 2. Un fost militar says:

  Parca mai conteaza…
  Demult Ro nu se mai incadreaza in cerintele Aliantei. Suntem mult mai amenintati de ziua de maine, decat de rachetele alea. Traim intr-o lume a riscurilor, a nesigurantei si incertitudinilor, suntem condusi de incompetenti, ignoranti sau rauvoitori, fara viziune si strategie, care nu stiu nimic nici despre managementul crizei si nici despre managementul riscurilor. Trebuie sa manageriezi riscurile, ca sa nu ajungi la criza. Altfel, gestionarea crizei este un consum inutil de resurse… Si atunci, rachetele te omoara mai usor si mai repede decat solutiilor astora, de iesire din…prostie generalizata la nivel de tara…

 3. indisciplinatu says:

  Pentru un fost militar
  intr-o lume nesigura cu riscuri fel de fel,…o asigurare de viata/sanatate crezi ca e o solutie posibila pentru siguranta familiei tale???? …pe 10 sau 20 de ani prietene, cred ca suntem datori sa ne protejam altfel viitorul familiilor noastre…ar putea fi o solutie cu bataie lunga.
  Nu e niciun misto!!!!…cu rachetele astea, hm…in afara faptului ca sunt, in opinia mea, doar mijloace de descurajare, mare fas nu prea au facut de la 945 incoace,…vorbesc de cele nucleare indiferent ca sunt tactice , operative sau strategice…mai periculos este sa mergi pe o sosea din romania decat asta cu rachetele,..sa te imbolnavesti “bolnav” fiind deja, in spitalele din Romania,…in Romania nesigura din pacate traim noi, palmasii de rand!!!
  Cu stima

 4. indisciplinatu says:

  pana si reducerea sine die a salariilor si pensiilor constituie un risc mai al dracului decat atacul cu rachete,….