Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ce facem domnilor şi onor forme de organizare (sau, reprezentare) ?

Încă de la început vreau să vă spun că nu doresc să fiu ironic. Chiar dacă titlul aşa arată. Prin cuvântul „onor”  nu doresc decât să-mi arăt, totuşi, respectul faţă de structurile asociative ale rezerviştilor militari la modul general, (totuşi, nu-i uşor să constitui astfel de organizaţii în România, care să mai aibă şi filiale în toate oraşele ţării). Folosirea expresiei „forme de organizare”, reprezintă, de fapt, modul meu de protest faţă de acestea.
Motivele le-am expus în ultimele mele comentarii.

Şi-acum să trecem la subiect. După ultimile “ieşiri” ale ministrului Apărării naţionale, inclusiv ale acestei „madame” cu grad de general, numita Lupu, din ziua de azi 19 sept.2010 reiese faptul că pensiile noastre vor creşte. Eu unul nu cred, şi motivez foarte simplu: la început, ministrul a spus că vor scădea în mod dramatic, după care… vor creşte! Afirmaţii caracteristice celor aflaţi la putere. Altfel spus, azi este albă, mâine, este neagră.

Mergând mai departe: dacă… creşte,  întreb, până când este valabilă creşterea? Cu această lege, votată în 15.09.2010 (şi am sa revin asupra modului de votare), trecutul nostru de militari se şterge cu buretele. Livretele militare putem să le aruncăm la gunoi. Dacă vor să ne mobilizeze, putem să spunem NU.  În acest caz, bineînţeles că tot noi o să suportăm rigorile legii, pentru că legea în România este într-un singur sens. Şi, mai devreme sau mai târziu (poate ştiţi dvs. când), pensiile vor suferi din nou alte modificari, iar noi suntem… CIVILI. Militari vor fi consideraţi doar cei care sunt activi.

Revin la ziua de 15 sept 2010, după cum am spus. Acum, după ce am vizionat imaginile oficiale privind votarea legii pensiilor (prezentate de către Antena 3) îmi permit să comentez. Votul a fost FRAUDULOS şi aduce atingere fragilei democraţii din România. Este o FRAUDĂ comisă de Preşedintele Camerei Deputaţilor (al 3-lea om în stat), Roberta Anastase.

Acestea fiind prezentate, ma adresez domniilor voastre:
1.Ce facem? Demonstrăm pe 25 oct.2010 (deşi mie mi se pare un pic cam târziu);
2.Pentru ce demonstrăm? M-am uitat încă o dată pe site, să văd dacă scrie. Aceasta, deoarece în viziunea mea totul este confuz şi alambicat…
– pentru Valeriu Carp? Eu unu, nu văd legătura;
– pentru protestul întregii naţiuni? Cred că este o „pălărie” enorm de mare pentru noi, în condiţiile în care nu avem sprijinul celor activi. Ca să mergi „la plesneală” cu idei, gânduri, crez, sau cum vreţi să-i spunem este… o totală lipsă de profesionalism;
– pentru Constituţie, Art.118 (1)? Fără supărare, dacă veţi face un sondaj, veţi vedea câţi cunosc acest articol…

Nu cred că trebuie să dezvolt mai mult, pentru că ar însemna să mă repet. Tototdată, eu aş dori să ne aplecăm asupra unor lucruri… le numesc eu “de bun simţ”.

Pentru că la ora actuală scena politică este foarte “înfierbântată” – vedeţi „guvernul lui Antonescu”, frauda mai sus-amintită, anunţatele greve, etc., cred că tot ce se întâmplă trebuie analizat cu foarte mare atenţie şi văzut prin prisma interesului nostru. Da, am scris foarte bine: „interesul nostru”. Fiecare sindicat are un interes!

Apoi, eu consider că ni s-a ridicat mingea la fileu. Depinde de ce vrem să facem şi cât de bine ştim să jucăm. Opoziţia, cică, va sesiza parchetul privind frauda comisă de Roberta Anastase. Formele noastre de organizare ce fac? Este o lege care ne priveşte şi pe noi. Despre ce minge vorbesc eu? Frauda asta este adevărată “mană cerească” pentru a ne da forţa necesară să terminăm cu acest guvern care are la bază FRAUDA.

Pentru succesul cauzei noastre, formele de organizare ce ne reprezintă trebuie:
– să enunţe clar motivul ieşirii în stradă: pensie, anularea titulaturii de “pensionar militar”, FRAUDA comisă pentru votarea legii, legea privind cumulul salariu-pensie, etc;
– să se lanseze chemarea în mod public (Gâdea şi Antonescu tocmai au făcut-o);
– să fie chemaţi toţi membrii şi simpatizanţii la adunări, în vederea organizarii mitingului.

Dacă ne considerăm o putere ordonată, prin natura profesiei, atunci hai să şi demonstrăm acest lucru. Cu atât mai mult cu cât civilii sunt ferm convinşi de acest lucru. Este penibil, pentru tine coordonator şi organizator de miting, să te duci acolo şi să nu faci diferenţierea, să fii confundat cu o masă oarecare de oameni… Nu sunt “cu nasul pe sus”, dar atunci pentru ce mai demonstrezi în numele hainei militare?

Poţi să te alaturi oricărui alt sindicat civil. Vrei sa fii spontan? OK! Atunci nu te înscrii în niciun sindicat. Mergi pe stradă şi te alături unei mulţimi de oameni. Ce face unul sau mai mulţi, faci şi tu! Adică, copiezi, imiţi si redai cât mai fidel o stare de spirit, fără să cunoşti motivul. N-ai cum să cunoşti motivul, pentru că nu ai trăit printre ei.  N-ai cum să cunoşti motivul, pentru că nu ai acelaşi statut ca al lor.

Si atunci domnilor, cine pe cine dezonorează?

Guvernantii, care spun ca avem pensii nesimtite? Societatea civilă care ne invidiază pentru pensiile noastre, dar în acelaşi timp ne consideră o forţă? Sau nu cumva, noi, pe noi militarii, ne dezonoram?!

Lucius
19 septembrie 2010

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

47 Responses to “Ce facem domnilor şi onor forme de organizare (sau, reprezentare) ?”

 1. fagarasanu says:

  domnilor

  25 oct sa nu fie prea tarziu !
  politisti au pornit protestul , sper sa ii tina !
  noi ce asteptam ? sa treaca timpul in speranta ca se mai rezolva ceva ?
  NU EXISTA VARIANTA DE MIJLOC / ORI II LASAM BALTA SI NE PLANGEM DE MILA / ORI IESIM IN STRADA , OCUPAM PIATA VICTORIEI SI SA VAD CINE VINE SA SE PUNA CU NOI .
  Ati vazut ca sunt in stare sa treaca o lege fara sa citeasca documentele de insotire , au votat la comanda si fara cvorum , daca Ponta este de acord sa reia votul – la care ii stim rezultatul – fara a depune plangere penala impotriva Robertei Anastase incep sa cred ca opozitia a batut palma cu puterea .
  Dl.Col. Dogaru : numai cu citate si bun simt nu rezolvam nimic ca astora nu le pasa de noi .iar activi sunt cu botul pe labe. fara zgomot si lupta nu obtinem nimic. Aveti sperante la Curtea Constitutionala ? eu nu !

 2. Gogu Deresu says:

  Singuri nu facem nimic. Impreuna, da. Ivatati din protestul de la Braila.

 3. roarmy says:

  Domnule Lucius, din spusele lui Ponta au fost prezenti 80 de parlamentari la sedinta, Roberta Anastase a numarat din 2 in 2 deci a ajuns la 170. Drept urmare, Victor Ponta a anuntatastazi ca juristii de la PSD lucreaza la elaborarea plangerii penale impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, pe care o vor depune la Parchet si o acuza de abuz in serviciu, fals si uz de fals, dupa votul ilegal pe Legea pensiilor.

  Cateva detalii pe roarmy.

 4. Covasneanul says:

  D-lor unitari, purceaua-i moartă-n coteţ! După cum văd eu, DobiBoc e sprijinit tare de infrastructura ÎNCRUCIŞĂTORULUI! Dacă şi FSLI a renunţat la proteste, ei care reprezintă pe profesori, cei mai pârliţi bugetari , (vorba soţiei, în curând o să ducă bani de acasă ca să nu cadă şandramaua), mă face să trag concluzia că managementul organizaţiilor sindicale şi neguvernamentale este fişat la amănunt şi Turmentatul naţional nu va permite ridicarea poporului împotriva guvernului! Vă daţi seama câte cozi de topor sunt în sistemul naţional de apărare, siguranţă şi ordine publică? Câţi supuşi execută fără crâcnire ordine şi actiuni ilegale?
  Opoziţia nu are nicio şansă la o eventuală moţiune, Curtea Constituţională, pun pariu că va uita deciziile din anul 2007 şi anterioare, ne vom trezi cu o perversă portocalie care va statua voinţa… limbaj cenzurat Oprea-Boc-Băsescu!
  Singura şansă vine din partea justiţiei? Îmi aduc aminte de o intervenţie a judecătoarei Mona Pivniceru care spunea , pe scurt, ce pensie contribuitivă la militari -n-au contribuit, pensie zero!, dar pensie de serviciu, ocupaţională da, ăsta a fost contractul dintre stat şi militar, statuat prin jurământul militar!
  Din păcate, un proces ân justiţie se va termina când deja reforma se va împlini, prin ieşirea din sistem a marii majorităţii a rezerviştilor!

 5. Valentin says:

  Poate asta-i conceptia si strategia de manifestare a d-nului.col.Dogaru si a sindicatului,pentru activitatea din 25.10.Poate dinsul crede ca actualii politicieni portocalii vor fi profund marcati de depunerile coroanelor (cu doliu) la principalele institutii ale statului…Poate-i un visator sau poate-i bantuit de imaginea unui alt lider de sindicat,pus la racoare pentru pastrare…

 6. Valentin says:

  D-nul col. Dogaru – pe postul OTV!

 7. cetateanul says:

  Nu sunt convins ca opozitia va depune plangere penala impotriva d-nei Anastase.
  Sugerez SCMD urmatoarele:
  1. Sa depuna plangere penala pentru frauda de la votarea legii pensiilor.
  2. Pe 25 octombrie membii SCMD sa depuna coroane mortuare si cosciuge (pe care sa fie inscriptionat “Armata Romana”) la sediile institutiilor care contribuie la distrugerea acestei institutii nationale si in acelasi timp sa depuna, in semn de recunostiinta pentru toti care au luptat pentru Romania, coroane de flori la Mormantul soldatului necunoscut.
  3. Sa convinga pensionarii militari (sau cel putin membrii SCMD) sa initieze fiecare, in paralel cu cele ale SCMD, procese cu cei care au atentat la pensiile militare ( va face oare fata justitia unui numar de cel putin 130 de mii de procese simultane?).
  4. Sa invite Sindicatul politistilor si militarii activi, care vor fi in acea zi in timpul lor liber, la manifestatiile propuse pentru 25 octombrie.
  5. Sa invite la aceste manifestatii si membrii familiilor pensionarilor militari, prietenii si cunostintele acestora care sunt doritori sa le sprijine revendicarile.
  6. Fiecare pensionar militar sa fie convins/indrumat sa adreseze ministrului muncii, ministrului finantelor publice, ministrului Apararii, primului ministru, presedintelui Senatului, presedintelui Camerei Deputatilor si comandantului Fortelor Armate cate o scrisoare de protest in care sa solicite ca in Romania sa aplicam procedurile si legile referitoare la pensiii si salarizare care se aplica militarilor in celelalte state NATO .
  7. SCMD sa propuna partidelor politice un proiect de lege care sa modifice legea unica a pensiilor (323/2010) in sensul scoaterii militarilor din prevederile acesteia.

 8. ELENA says:

  @cetateanul

  1. Da.
  2. Ne mai gandim.
  3. Nu stii cat de comozi suntem! Nici cu asistenta juridica / avocat care solicita o suma “de bun simt” nu o facem. De ce? De aia!
  4. Da.
  5. MA ABTIN. Am prea multe de zis!
  6. Circula printre noi nu-stiu-cate modele de plangere, sesizare, petitie etc., dar cati crezi ca au trimis?
  7. FII CONVINS!

 9. roarmy says:

  La punctul 4 o remarca: militarilor activi le este interzisa participarea la manifestatii, greve sau alte ….adunari. Probabil cetateanul se refera la politisti care au dreptul de a participa in timpul liber.

 10. toma says:

  Domunle Lucius,
  Doresc sa va felicit pentru articolul postat si sa va asigur de intreaga mea adeziune la ceea ce ati scris. Pe de alta parte, aparent, pare ca articolul dvs. si al dl. Altfel din 19 curent se adreseaza unor persoane hipoacuzice care nu-si constientizeaza interesul. Inca din data cind dl. Altfel a postat articolul sau, atrageam atentia ca multi care postau pe acest site au disparut. In cazul postarilor pe marginaea anlaziei pertinete a dl. Altfel, cu referire la modul marsav in care s-a purtat oprea si la care ati facut si dvs. comentarii, putem numara pe degete pe cei ce au achesat la tema pusa in discutie. M-a surprins foarte neplacut ceea ce s-a petrecut dupa aparitia babei dislalice cu stea pe umar care, pe parcursul expunerii ce o tot repeta precum o placa de patefon stricat, si-a ingitit limba precum un copil de gradinita ce a uitat jumatate din poezia ce trebuia s-o spuna. Dupa episodul mitoman al babei, discutiile pe forum s-au animat, nu pe tema pusa in discutie in continutul articolului ci pe calculul pensiilor. Toti s-au repezit la pixuri si creioane si au inceput sa calculeze cu zel cresterea ipotetica a pensiilor. Singurul care a fost pe felie si care a venit cu date concrete in sprijinul dl. Altfel a fost dl. Mos Alecu care a demonstrat pe documente ca baba minte starnind inervarea unor forumisti. In fapt, constat ca o parte destul de substantiala a celor ce postau, au trecut cu arme si bagaje de partea mincinosilor si nu au in vedere participarea lor la o actiune ferma impotriva celor ce ne-au desfintat casta si trecutul. Cele afirmate sunt si mai evidente dupa aparitia articolului dvs. cand abea dupa ora 15.00 au inceput postarile avand ca subiect tema articolului ce l-ati scrs. Am vizitat siteul periodic incepand cu ora 09.00 si urmandu-va sfatul de a avea rabdare, (sfat primit de la dvs. inca de la primul meu comentariu), am citit postarile facut pana astazi cand am hotarat sa-mi exprim propria concluzie. M-a deprimat putinatatea participantilor avandu-se in vedere importanta capitala a fapteleor si ideilor ce le-ati pus in dezbatere, idei care dupa mine sunt de maxima necesitate si ar trebuii puse in practica imediat. Asa cum ati afirmat avem mingea la fileu si momentul de a se elabora de catre sindicat o strategie de lupta imediata, cat inca nu se musamalizeaza frauda din Camera Deputatilor, ne este deosebit de favorabil. Drept consecinta, dl Dogaru, in care vad un excelent istoric, manifesta mari lacune la capitolul strategie si viziune in ceea ce ar trebuii sa faca un lider de sindicat, (mai ales ca este si militar). In emisiunea de la OTV din seara zilei de 20/09, in loc sa se faca un apel mobilizator pentru o miscare de protest spontana a tuturor celo ce vor suferii in urma recalcularii pensiilor si pentru pastrarea prin lege separata a categeriei socioprofesionale din care facem parte, dl. Dogaru scoate din buzunarul sau cifra de 1000 de oameni pe care ii pune la dispozitia grefierilor din Targoviste daca accestia vor dori sa iasa in srada. Promisiunea facuta mi se pare de rasul curcilor si denota ca dl. in cauza are un sindrom de grandoare si se crede maresalul Antonescu sau se identifica cu cine stie ce mare comandant. Ba mai mult, in emisiunea amintita s-a apucat sa-i compatimeasca pe pensionarii parlamenteri, deci trebuie sa fraternizam si cu dusmanul. Dle. Lucius, regret ca trebuie sa afirm ca luptam cu morile de vint, zadaric incercam sa trezim constiintele unora ce sunt mai repede intresati de venit decat de onoare si carora putin le pasa de ceea ca au fost si au pirdut…. bani sa fie. Ne lipsesc oamenii cu daruire pentru cauza noastra, ceea ce avem in prezent este subtire, superficial si cu tenta oportunista. Ne racim gura de pomana. Entuziasmul creste cand vine baba dislalica si ministul mitoman sa ne susure in ureche precum diavolul ca ne vor creste pensiile iar pe de alta parte guvernantii supun raspicat ca legea a fost facuta pentru diminuarea veniturilor pentru ca ceea ce se afla in plata nu mai poate fi ¨sustenabil¨. Ati avut dreptate cand ati afirmat ca suntem doi nebuni, (asi include aici, daca nu se supaara, si pe dl Altfel). Multi carora v-ati adresat nu sunt interesti de atentionarile noastre, sunt interesati de viitorul imediat, neconstintizand ca sacrificad onoarea si lupta isi vor baga in casa saracia si anonimatul. Acum nu mai sunt furios ci trist, dar voi continua, (cum afirma si dl. Altfel), sa militez pe mai departe pentru trezirea constiintei chiar si a unui singur adormit.

 11. Jaguarul says:

  Domnule Toma,
  Regret, dar nu cred ca se va intampla nimic in 25.10.2010.
  Regret, dar nu cred in eficienta sindicatului condus de dl. Dogaru. Acest sindicat nu a reusit inca sa fie “activ” si nici nu are forta de a sustine nicio actiune concreta.
  Regret, dar cred ca singura actiune pe care o mai putem intreprinde este chemarea Guvernului in instanta, cel mai probabil intr-o instanta europeana. Dar asta se va intampla tarziu de tot…
  Nu mai laudati politistii. 90% dintre ei nici macar n-au cracnit atunci cand li s-au diminuat veniturile si nici nu vor cracni. In continuare o sa vedeti ca MAI va face epurari serioase. Altele decat cele pana acum. Si tot nu se va intampla nimic.
  Si timpul trece…

 12. ELENA says:

  @Jaguarul
  SCMD a chemat Guvernul in instanta. Vezi procese pe blog. Asta nu inseamna ca sper ca instanta se va pronunta impotriva Guvernului! Dar ca sa ajung “afara” tb sa parcurg calea pe procedura interna.

 13. Valentin says:

  Cred ca d-na Elena este singura persoana ,din conducerea SCMD,ancorata in realitatea cotidiana…D-nul Dogaru da bine pe sticla,in rest….doar vorbe-n vant.

 14. Valentin says:

  @Jaguarul – Politistii care-si desfasoara activitatea in mediul rural n-au prea zvacnit cand s-au trezit cu veniturile diminuate fiindca au fost stresati de buldogul portocaliu,ca vor fi inlocuiti cu cei de la politia de frontiera(din zona de V si S) sau cu jandarmi.Iar la tara,altfel se descurca un agent de politie…Bineinteles,au si ei familii,rate la banci,descoperiri de card,etc. si ar fi trebuit sa reactioneze mult mai devreme si un pic mai hotarati.Dar asta-i firea noastra,asteptam ca prima miscare s-o faca altul,iar in cazul asta, noi toti am luat o mare teapa…

 15. lucius says:

  Domnule toma,
  Din punctul meu de vedere, problema este destul de … simpla. In primul rand formele noastre de organizare trebuie sa-si schimbe atitudinea atat fata de noi, cat si fata de inamic (nu cred ca gresesc!). Deasemenea ei trebuie sa fie mult mai … vocali (ca sa folosesc expresia domnului gl.Gropan).
  In ceea ce ne priveste pe noi, mi-as dori sa ne strangem macar o mana de oameni in locurile unde vor fi prezenti “ia de la basescu” si al sau lacheu – boc (daca v-a avea tupeul sa-si faca aparitia). Sa le producem atata disconfort prin strigarea cuvantului RUSINE, cat sa-i facem sa plece mai repede decat si-au propus.
  In rest, sper ca toti cei care scriu pe acest blog sau numai citesc sa-si puna aceasta simpla intrebare CE FAC? eventual sa caute si un raspuns real.

 16. Valentin says:

  D-nul.Lucius – Nu sunt inscris in SCMD,dar asta nu inseamna ca nu voi participa la actiunea din 25.Pana acum,suntem doar 4 colegi,dar pana pe 25 cred ca voi reusi sa gasesc mai multi.Multi s-au retras in provincie,unii-s bolnavi.Oricum,vom veni,cu sau fara sindicat.

 17. micutzul says:

  @ ELENA

  Mai stimata doamna, trebuie sa intelegem odata cu totii ca nu numai in procese constau eforturile noastre. Eu personal incep sa cred ca Dl. Dogaru nu poate sa organizeze alte miscari specifice unui sindicat. Faptul ca apare la TV si vorbeste cateva minute este ** vax **. Daca mai intra si un nesimtit cu buzunarul portocaliu peste el s/a terminat. Avem oameni deosebiti , chiar generali care pot sa preia conducerea operativa a sindicatului, sa/l conduca in lupta sindicala, sa atraga mai multi membrii inclusiv din alte asociatii…Domnul Dogaru , cu tot respectul pentru ceea ce a facut sa preia conducerea administrativa, reprezentativa, fiindca nu are pregatirea combativa necesara. Nu cred ca este vreun om serios care sa doreasca sa plece, dar este nevoie de o mana dura care sa conduca membrii si simpatizantii SCMD. De exemplu, acum noi ce facem pana in 25 octombrie ? Bun trece si 25 Octombrie. Asteptam 1 Decembrie ? Pana la urma Basescu o sa le spuna la pregatirea festivitatilor celor din SPP… ** Acolo se vor zbate cei din SCMD, trecem de ei ,ajungem la…..**

 18. fagarasanu says:

  D.le Col DOGARU si D.le Col PRICINA
  cu tot respectul

  CRED CA AJUNGE CU VORBA BUNA SI CU CAPUL PLECAT , GATA CU LECTIILE DE ISTORIE , NOI CHIAR NU PUTEM SA NE ALATURAM POLITISTILOR , SUNTEM MAI SLABI , NU NE PUTEM ORGANIZA , IN 07.10.2010 TREBUI SA FIM IN STRADA IN BUCURESTI ALATURI DE OAMENI CARE AU CURAJ IN INCERCAREA DE A DA JOS GUVERNUL SI PE BASESCU , NU MAI PUTEM ASTEPTA CA ALTI SA NE REZOLVE PROBLEMELE , DACA VREM SA AJUNGEM SI NOI LA GROAPA DE GUNOI A ISTORIEI SA STAM ACASA SI SA PRIVIM LA TELEVIZOR .

  CAMARAZI – NU SUNT UN PROVOCATOR , SUNT MEMBRU AL SCMD SI VREAU CA , CONDUCATORII SINDICATULUI SA CONVOACE TOTI REZERVISTI SI PENSIONARII APTI DE LUPTA LA BUCURESTI IN 07.10.2010

  NU PUTEM ASTEPTA PANA IN 25.10 – ACEST TERMEN ESTE UN POD PREA INDEPARTAT – IN SCDM AR TREBUI CREATA O CELULA DE CRIZA MAI RADICALA IN ACTIUNI , ASTEPTARILE DIN JUSTITIE SUNT DE DURATA .

  SA NE VEDEM IN BUCURESTI IN 07 .10.2010

 19. Schwartzkopff says:

  Dupa parerea mea Lucius pare sa aiba viziune asupra situatiei si face o analiza corecta . De ce nu il alegeti sef la SCMD?? pare sa fie omul potrivit, iar data de 7 oct poate fi punctul decisiv pentru 25 oct.

 20. lucius says:

  Domnilor,
  Datorita evenimentelor care se succed foarte rapid, imi permit sa revin la acest articol. Revin pentru cei care sunt activi si citesc macar din curiozitate – poate au o reactie fata de “marea multumire” care o au. Revin pentru dvs pensionari care mai aveti un dram de revolta si nu ati depus armele (a se intelege incrucisarea mainilor si ridicarea din umeri).
  Prin urmare, dupa cum bine stiti, politistii au avut protestul lor ieri, 24 sept.2010. In urma protestului, presedintele a renuntat la serviciile politiei si a jandarmeriei. Repet, a renuntat la serviciile de paza si insotire oferite de jandarmerie si politie.
  Si acum vin si va intreb: AR RENUNTA PRESEDINTELE SI LA SERVICIILE ARMATEI???? Aceasta este intrebarea cheie, iar de aici putem sa … ne jucam:
  – cine de cine are nevoie pana la urma?
  – cine asigura protectia si insotirea presedintelui (daca vreti mai concret: care institutii au preluat atributiunile politiei si jandarmeriei?)
  – se indreapta vertiginos statul roman spre … un altfel de stat (a nu se intelege militarizat), decat cel democratic?
  Propun sa ne oprim cu intrebarile aici si sa incepem sa ne dam raspunsuri.
  Propun sa ne vedem cati mai multi pe 07 oct.2010, sa alcatuim o formatiune si numeroasa si care sa iasa in evidenta.
  Propun sa vorbiti cu cei care sunt activi. Stiu ca ma veti acuza. Raspunsul nu cred ca ar trebui sa-l mai dau eu, sau sa ma justific pentru afirmatia facuta – au facut-o deja sindicalistii din politie.
  Concret, despre ei, au spus ca “nu mai sunt militari” … sa primeasca ordine si sa execute. Va las pe dvs. sa comentati? Sa va mai spun ce fel de mesaj este?
  Eu spun doar atat: de ce armata nu a executat ordinele in 1989????
  Pe cei activi i-as intreba daca primesc ordin sa se impuste, o fac? Daca nu au cu ce sa mai traiasca, sa le dea propriilor copii de mancare … ei se duc in continuare la munca 10 ore, 12 ore, sau cat ii cere unitatea?? (patria in nici un caz nu ii cere asa ceva, in acest moment).
  Inchei, nu inainte de a va ruga sa deschideti ochii. SPP-ul incepe sa joace pe “cai mari” si pe fata, politia isi apara … saracia, ARMATA CE FACE?

 21. Valentin says:

  Daca marele carmaci a simtit fiori reci la auzul frazeI ,,IESI AFARA JAVRA ORDINARA!” strigata din 6.000 de piepturi,oare ce-ar simti daca,pe langa acestia, s-ar mai aduna inca 45.000 (un sfert din totalul pensionarilor militari !)???
  Daca-i suparat pe politisti,jandarmi,profesori,medici,jurnalisti,pensionari(civili/militari),someri,politicieni(din opozitie!),de ce nu-si face valiza(acum cat se mai poate) si sa plece unde vede cu ochii?! Poate nu pleaca fiindca nu l-au necajit (inca) cei din MApN,SPP,SRI…si lichelele pdl-iste.
  Domnilor colegi,pe 07.10.2010 la Cotroceni,sa-i cantam un cantecel mobilizator,poate pleaca mai repede!Propun 3 destinatii(la alegere,doar dus):Jilava,Targoviste sau Chisinau.

 22. lucius says:

  Revin deoarece ma uit la TV,
  Domnul europarlamentar din partea pdl, pe nume Preda, afirma ca nu e normal ca cei din MAI sa aibe salariu mai mare ca profesorii.
  Concret, la nivel de conducere in acest partid sleahta, denumit pdl, se “coace” diminuarea salariilor celor din sistemul national de aparare. Diminuarea salariilor inseamna si diminuarea pensiilor. Corect?
  Demnitatea pe care o acuza, acest Preda, la adresa politistilor, ar trebui sa dea de gandit ARMATEI.
  ARMATA are demnitate? Daca da, sa demonstreze. Ceea ce face acum nu poate fi demnitate, ci mai degraba … LASITATE

 23. Valentin says:

  Ar trebui ca SCMD sa picheteze zilnic ,cu un nr .simbolic de participanti,sediile celor 2 ministere(MApN si MI).Sunt sigur ca ar fi o gramada de voluntari.Chiar daca nu vor rezolva mare lucru,macar sa le strice buna dispozitie, cheful de munca si viata celor 2 fripturisti parveniti:escrocului imobiliar de Ilfov si vamesului bisnitar.
  D-na Elena,poate prezentati si varianta asta conducerii SCMD…Trebuie sa ne miscam,sa fim mai activi,sa fim vazuti si auziti,de catre politicieni,presa,populatie;nu putem sa ne vaicarim aici,asteptand sa ,,cada drobul de sare”.

 24. Valentin says:

  D-nul Lucius – Aveti asteptari prea mari ,nu cred ca vom vedea reactii majore din partea celor activi.Chiar daca situatia financiara este la limita supravituirii(plata facturilor,a ratelor,etc) stresul privind pierderea locului de munca atarna mai greu.Pe asta mizeaza si actualii gugustiuci de la putere.Dupa mintea mea,ar fi o super lectie pentru toata lumea,sa vedem ceva reactii la cei de afara,din teatrele de operatii.

 25. micutzul says:

  @ Lucius

  Intrebarile sunt pertinente din punctul nostru de vedere si impertinente dpdv al LABEUNU. Eu am alte intrebari…
  1. Oare tipul mai conduce Romania, sau dimineata primeste programul de activitati ?
  2. Nu ar trebui sa fim foarte atenti plecand de la premiza ca vrea sa insceneze ceva , la care sa apara ca victima cu lacrimi in ochi ?
  3. Daca nu vrea sa mai stea cativa ani ? Poate vrea omul sa se distreze. Probabil ca aici nu prea mai are ce face.
  Atentie mare la intrebarea nr. 2.

  Oricum sfatul meu fata de participantii la demonstratii este sa aiba o grija deosebita la infiltrari si provocari. Astia sunt in stare de orice.
  In rest sper din tot sufletul ca cei din SCMD sa fie buni organizatori, planificatori, conducatori. Atentie mare….dispersarea fortelor duce la slabirea fortei demonstratiei.

  In ceea ce priveste activii, sunt sigur ca nemultumirile fierb. Dar stim la fel de bine ca ACUM nu pot.
  ATENTIE, **NIMENI** ESTE ACTIV SI DE CATEVA ZILE , DE LA ANUMITE POSTARI NU A MAI APARUT. s/AR PUTEA SA AIBA NEVOIE DE AJUTOR. dACA PUTEM SA/L SPRIJINIM….

 26. lucius says:

  Valentin,
  Nu intamplator am pus intrebarea: CINE DE CINE ARE NEVOIE?
  Problema este ca oamenii trebuiesc stransi la un loc si vorbit cu ei. Daca sunt lasati sa gandeasca fiecare, cum doreste, este clar ca nu se va intampla nimic.
  Oare de ce credeti ca spun mereu: rolul sindicatului (indiferent care ar fi el) este de a vorbi cu oamenii, de a fi in mijlocul lor, etc.
  Tinand cont de ultimile comentarii si luari de pozitie dupa isprava politistilor, te intreb si va intreb spre ce fel de stat ne indreptam? Sa va ajut un pic: cica in aceasta tara democrata, nu ai voie sa scandezi la mitinguri/greve decat anumite lozinci, adica eu stat fac ce vreau din poporul meu, dar poporul trebuie sa aibe mare grija ce striga la mitinguri ca deranjeaza urechea lui onor stat. Ce sa mai vorbim despre escaladarea conflictului in astfel de situatii?
  Eu va asigur ca in nici un caz nu va fi un stat militarizat.
  In aceste momemnte, in care opozitia are aceeasi reactie – de a comenta si nimic mai mult – ARMATA are cuvantul decisiv.
  Si inca ceva: daca acest miting lua amploare, ce se intampla pe urma? – erau demisi toti cei din jandarmerie?
  Haideti sa fim seriosi! AMPLOAREA este amploare. In momentul in care un intreg sistem te … ia la intrebari, chiar nu mai ai ce face. Cine te asculta?? – udrea, blaga si compania? Dar pe ei ii asculta cineva?
  Haideti sa nu mai complicam lucrurile, pentruca atunci este clar: AVEM CEVA DE ASCUNS.

 27. lucius says:

  micutzul,
  Cu respect iti spun ca ne pierdem in amanunte, dar iti raspund la intrebari, bineanteles din punctul meu de vedere:
  1. Da, dar in nici un caz democratic. Avem exemple atat in istoria noastra, cat si … din lumea larga a vremurilor noastre. Fi sigur ca programul si-l face singur, dupa bunu-i plac.
  2. Vremea telenovelelor a trecut, deci nu o sa mai aibe trecere cu lacrimi false. De inscenat, fi convins – aveai vreun dubiu? Problema este ca trece la fapte concrete si iata cateva in clar:
  – ingradirea drepturilor oamenilor de a protesta;
  – militarizarea politiei;
  – transformarea statului roman intr-un stat de tip …. (daca vrei sa completezi tu, te rog, eu nu pot)
  3. Eu cred ca ai vrut sa faci o gluma … ce-i drept un pic cam nesarata. Nu, omul vrea ca familia lui si urmasii lui sa duca numele mai departe in politica romaneasca. Ambitia lui nu se opreste aici, ea nu are limite iar pentru asta este in stare de orice.

  Acum da-mi voie sa te intreb eu (sper ca ti-ai dat seama ca nu am nevoie de justificari):
  – sa inteleg ca nu vei participa?
  – de ce ACUM armata nu poate?
  Ajutorul pe care il putem da lui “Nimeni” este prin a demonstra la minister, in numele sindicatului. Pentru asta trebuie sa cunoastem cateva amanunte si dupa cum am mai spus, sindicatul sa ia o atitudine demna de ceea ce reprezinta … sau vrea sa reprezinte.

 28. micutzul says:

  @ Lucius
  Sincer in data de 09.10 am un eveniment deosebit de important in familie. Voi participa in acele zile la actiunile din localitate, iar in 25 Oct. voi depune o jerba la Cotroceni. In memoria militarilor cazuti in 1989.
  Trebuie sa fim realisti. Basescu abia asteapta miscari din partea activilor. Eu cred sincer ca vrea sa fie victimizat si sa aiba la indemana o institutie pe care sa arunce vina.Ce ,vrem sa denigram armata prin implicarea ei in actiuni de strada ? NU! Ei sa urmareasca cu atentie actiunile noastre , iar daca idiotii au idei nastrusnice neconstitutionale si nedemocratice, care ar afecta structura statului, atunci DA !
  Eu sunt sigur ca ei urmaresc cu atentie ceea ce se intampla, ca sunt nemultumiti de modul in care sunt tratati si de decaderea meseriei lor. Sunt sigur ca marea fierbe. De asemeni sunt sigur ca dv. intelegeti FB ceea ce fac si ce doresc eu.

 29. Nimeni says:

  @ micutzul
  Nu am păţit nimic. Am fost foarte ocupat în ultima vreme. Sunt bine… încă. Mă gândesc la tot ceea ce se întâmplă şi, recunosc că duc o luptă cu mine însumi. O parte din mine îmi spune să renunţ. Să renunţ la carieră, să renunţ la popor şi să-mi văd de treaba mea în lumea largă. Cealaltă parte îmi spune să nu renunţ. Îmi spune că “garda moare dar nu se predă”.

 30. STOPS says:

  AM ONOAREA SA VA SALUT!
  PE CEI DIN SITE …
  AM O PROPUNERE /
  SA ELABOREZE UN CONSPECT …. CINEVA PRICEPUT SI CU ACCES LA DATE (COLEGII NOSTRI DIN INTELLIGENCE -UL ROMANESC/ AU FORTA CACI AU CLUB!/ POT SERVI PUTIN SI PATRIA … VECHILOR STALPI AI APARARII) …
  UN CONSPECT DESPRE DREPTURILE CELOR — RETIRED DIN NATO — !!!
  CARE CONSPECT/DATA BASE SA FIE ADUS LA CUNOSTINTA NOASTRA/ PRIN ACEST SITE SI DE CE NU MAREA (ERA SA ZIC NEAGRA) MASS MEDIA .RO
  CA SA STIM TOTUSI CUM DANSAM!

 31. micutzul says:

  @ Nimeni

  Ma bucur.

 32. Nimeni says:

  @ micutzul
  Am fost în vizită la părinţi… a trebuit să-l ajut pe tata să facă “zacusca de prună”. :)

 33. micutzul says:

  @ Nimeni
  Tare cred ca o sa gust si eu….

 34. lucius says:

  micutzu,
  Ai spus “au idei nastrusnice neconstitutionale si nedemocratice” cu referire la acesti pdl-isti. Ei bine, eu iti spun ca FAC LUCRURI NECONSTITUTIONALE SI NEDEMOCRATICE.
  Problema este de interpretare si viziune: tu spui de idei, iar eu spun de fapte. Tu spui “daca vor face”, iar eu spun ca fac.
  Iar cand afirm aceste lucruri, nu ma refer la ceea ce s-a intamplat cu politia. Foarte bine, sa beneficieze de serviciile SPP-ului. Dar tu crezi ca acest SPP nu tine legatura prin statie cu politia? Sa fim seriosi.
  Aceasta nu este decat o strategie pentru necunoscatori si am vaga senzatie ca din nou ii merge lui “ia de la basescu”.
  Prin urmare care este problema? Ca da vina pe armata daca aceasta ia atitudine? Nu mai are cand si cui sa spuna. Hai sa nu ne mai creem bariere si sa pozam in victime. Vrei sa nu iasa armata? OK! Pe cati pensionari te bazezi?
  Prin atitudinea ta fata de cei activi, cred ca nu faci altceva decat sa-i arunci de partea guvernarii. Aceasta guvernare ti se pare ca este de partea poporului? Iti spun sigur ca nu. Atunci cine dintre institutiile statului este de partea poporului, consfintita prin constitutie? Dupa stiinta mea este ARMATA. Daca ARMATA este pentru popor, aceasta trebuie sa ia atitudine: atat in tara cat si in afara. Nu trebuie sa ia pe cineva de gat, nu trebuie sa foloseasca forta. Ce vrei sa spun mai mult? Folositi-va fratilor imaginatia!!!

  STOPS, fi te rog mai clar. Chiar nu am inteles … mare lucru. Ti-e frica su nu fii monitorizat?

 35. micutzul says:

  @ Lucius
  Am spus ca armata nu trebuie implicata in miscari de strada. Sustin in continuare aceasta, fiindca se pare ca exact asta se urmareste. Toata vina pentru eventuale victime v/a cadea in spatele acesteia. Cred ca nu trebuie sa/i fortam sa incalce legea chiar daca aceasta este buna sau rea.
  Dar in acelasi timp sustin ca armata ca institutie , in cazul incalcarii Constitutiei in sensul schimbarii ordinii de stat, in cazul incalcarii drepturilor fundamentale ale cetatenilor romani, sau in cazul punerii in pericol a statului, are obligatia sa intervina.

 36. ELENA says:

  APEL CATRE TOTI MEMBRII DE SINDICAT DIN BUCURESTI
  APEL CATRE TOTI MEMBRII SINDICATULUI NOSTRU DIN BUCURESTI
  din data de 26.09.2010

  In baza Protocolului de colaborare cu S.N.L.P. si a deciziei luate in Adunarea pentru constituirea Comandamentului pe capitala, din data de 22.09.2010, Comitetul Director al S.C.M.D. cheama in data de MARTI 28.09.2010, pe toti membrii sindicatului nostru din Bucuresti, disponibili, si “Grupul Paul”, sa participe la marsul de protest.
  Locul de adunare este in fata Muzeului Taranului Roman, la ora 11.00.
  Pentru mai multe informatii, in cursul zilei de LUNI 27.09.2010, se va lua legatura cu conducerile birourilor operative ale filialelor din Bucuresti.

  Comitetul Director al S.C.M.D.

 37. micutzul says:

  @ ELENA

  FEMEIAAA, ETERNA FEMEIEEE…

  ASA MAI VII DE ACASA. VEZI CA AI SA/MI DAI UN RASPUNS PE MAIL, IN LEGATURA CU O POSTARE A TA…

 38. ELENA says:

  @micutzul
  Vezi ca e ceva in neregula deoarece imi vin mesaje inapoi, de la ambele adrese de mail, ca si cum nu ar exista.

 39. Nimeni says:

  @ Elena
  Draga noastră colegă, aveţi grijă ca nu cumva să se supere “vremelnicul locatar” de la Controceni pe voi. Nu de alta dar s-ar putea să “dea dispoziţie” să se renunţe la serviciile dvs. Ha, ha ha ha ha ha…..
  În altă ordine de idei, având în vedere că sunteţi un om cu pregătire juridică, îmi permit două întrebări:
  1. Ce este ilegal în ce au făcut jandarmii? Dacă acţiunea de vineri este subminare a (autorităţii) statului, deci ilegală, atunci să ne aşteptăm la condamnări la închisoare între 15 şi 25 ani şi interzicerea unor drepturi/ sau detenţie pe viaţă? Dacă este aşa, de ce s-au aplicat doar amenzi contravenţionale?
  2. Din câte ştiu eu, caracterul ilegal se stabileşte (conform prezumţiei de nevinovăţie) de către o instanţă, chiar şi în cazul flagrantului. Dar ante-pronunţarea? De când se pronunţă Preşedintele României cu privire la legalitatea unor activităţi?

 40. lucius says:

  micutzul,
  Crede-ma ca nici eu nu am afirmat ca armata activa trebuie sa iasa in strada. Exista si alte moduri/forme de protest. Dar nu inteleg despre ce victime vorbesti? A pomenit cineva pana acum de “exprimarea fortei” sau de victime colaterale? Eu unul sigur nu.
  Ultima ta fraza ma pune serios pe ganduri: ori nu te intereseaza absolut deloc ce s-a intamplat pana in acest moment, ori … parca nu traiesti in aceasta tara. Inca mai ai dubii daca Constitutia a fost sau nu incalcata? Inca mai ai dubii daca democratia este sau nu atacata? Nici nu vreau sa mai continui …. dar nu inainte de ati spune ca un colonel la peste 70 de ani (fost profesor universitar) iese in strada pentru poporul lui. Pe tine te retine cumva … tineretea? – pe mine nu.
  Si nu uita un lucru: institutiile de forta ale statului sunt armata, politia si jandarmeria. Ceea ce face acum “ia de la basescu” si a lui sleahta arata frica. Daca se raspunde pe masura castigam. Noi nu trebuie sa ne scuzam, trebuie sa actionam – ESTE SINGURA VARIANTA.

 41. lucius says:

  micutzul,
  Am uitat un lucru esential. La ora actuala observi cine a inceput nu neaparat sa se scuze, ci sa se justifice? Ti se pare cumva ca este “ia de la basescu” si a lui sleahta? Nicidecum. Asta da strategie: din acuzat sa devii acuzator. Crezi ca va fi la infinit acuzator daca mai intra cineva in hora?
  Legat de “renuntarea la serviciile statului” postat de tine, explica-te te rog. Care este problema in viziunea ta? Eu unul (si ma repet) chiar nu vad nici o problema: SPP are ca atributiuni paza si escorta demnitari; politia nu are asa ceva.(punct)
  Ai cazut in capcana intinsa de “ia de la basescu” – mesj subliminal transmis este: presedintele renunta la serviciile politiei datorita protestului lor.
  Un alt mesaj poate fi: va arat ca tot eu sunt mai tare si fac ce vreau in tara asta.
  Te intreb: vor mai exista aceste mesaje in momentul unei revolte/atitudini ferme, din partea a 2 institutii de forta ale statului?

 42. ELENA says:

  SCMD va participa la actiunile la care a fost solicitat de catre aliatii nostri sindicali si la cele planificate si conduse de SCMD, astfel:

  28 septembrie, in Piata Victoriei – vor participa numai filialele SCMD din Capitala; in acest sens ii rugam pe toti rezervistii militari sa contacteze conducerile Birourilor Operative ale Filialelor din Bucuresti si sa confirme participarea lor la miting.
  28 septembrie – 7 octombrie – vor participa sindicalistii militari din judete, la actiunile declansate pe plan local in principalele garnizoane ale tarii, conform graficului pe care filialele il vor primi pana luni, 27.09 a.c.
  25 octombrie – vor participa sindicalistii militari din toata tara, la Bucuresti, in punctele pe care le veti primi in timp oportun, conform Planului de actiune. Reamintim tuturor ca pana la data de 30.09.2009, trebuie finalizata, la nivelul fiecarei filiale, lista cu participantii la acest miting, pe care il dorim de mari proportii.

 43. ELENA says:

  @Nimeni
  Nu a fost autorizat marsul de la Palatul Victoria la Palatul Cotroceni.
  Presedintele si-a spus propria-i parere, nu are aceeasi valoare ca o hotarare judecatoreasca.

  … Care servicii?

 44. micutzul says:

  @ Lucius

  Pentru a intelege ce gandesc si cum ma exprim va anexez cuvintele adresate in aceasta seara maretului Cristi Preda.
  Doresc sa va spun ca nu/mi este frica de nimic. Dupa ce dai mana cu moartea de doua ori in doaua luni, parca incepe sa/ti fie prietena. De aceea spun peste tot ca ce se poate intampla ? Ma feresc sa acuz direct pentru a nu forta mana unor oameni nevinovati, care intr/un acces de furie pot sa spuna sau sa faca orice. Doresc sa/i protejez pe fratii mei activi, cei reali, si oricat incercati sa ma provocati sau sa ma fortati eu voi fi de partea lor a celor asemeni lui ** Nimeni **. Militarii adevarati nu se vor debarasa de noi. Ei vor fi sprijinul nostru exact atunci cand vom avea nevoie.Daca era sa ma compar cu basescu, eram presedinte demult . Eu nu ma demit la oameni josnici, nu/mi subestimez dar nici nu/mi supraevaluez inamicul. Ma opresc.
  Iata …
  ** micutzul { 09.26.10 at 6:29 PM }

  @ Ilinca
  Va sustin in cele spuse si doresc ca sustinatorii pedelei sa jure cu mana pe cravata de pionier ca baselu, blaga, si alti barosani nu au avut un carnetel rosu in buzunarele….

  @ Cristian Preda
  Ceea ce faceti dumneavoastra acum este un balon cu gaz urat mirositor. Mai stiu pe unii care urlau ca nemultumirile populare sunt actiuni ale agenturilor strainii…Domnule ori sunteti indoctrinati la sange, ori sunteti platiti foarte bine, ori sunteti drogati…Trebuie sa intelegeti ca marea majoritate a poporului zice GATA. Nu incercati sa aruncati vina pe tot felul de partide, organizatii sau institutii. Vina este deplin a voastra. Pai ce credeti ca romanii sunt prostii vostrii , ca intra in PDL 150 pe minut ca la Paris ?
  Pe base il lasa nervii ? Auzi sa renunti la serviciile Politiei Rutiere si ale Jandarmeriei. Eu il rog frumos sa renunte la serviciile noastre ale romanilor nemultumiti si daca suntem mai mult de 50% atunci sa ne lase. De ce sa astepte sa fie suspendat ? Sa faca un referendum, dar cinstit si gata.
  In legatura cu armamentul la miting, probabil ca erau baietii instigatori si n/au avut timp sa/l disimuleze. De ce din 6/8000de politisti doar vreo doi au aruncat caschetele ? Cand eu spun ca e gaz urat mirositor.
  Si inca ceva , invrajbirea nu mai tine si nici ca politia sa traga in populatie sau jandarmeria sau armata.. Am mai evoluat si noi…
  O SAPTAMANA PLACUTA ROMANIA !!!**

  PS
  Lucius, va rog sa/mi permiteti sa ma adresez asa, faptul ca boc a convocat o parte din pedeleu si una din guvern denota ca le este cu adevarat frica. Le este teama si nu stiu exact la ce sa se astepte. Am doua probleme….
  1. Faptul ca la discutii a participat si Anca Boagiu denota ca au informatii din tara si vor sa opreasca exodul spre capitala…
  2. Imi este sincer teama , pentru oameni, ca astia nu vor renunta de buna voie…

 45. lucius says:

  micutzul,
  Nu te acuz, nu te fortez si nu te provoc.
  Nu fac altceva decat sa arat … “un intreg”. Jumatatile de masura nu-si au locul. In momentul in care incepi o lupta trebuie sa-ti evaluezi foarte bine inamicul. Concret, in situatia actuala, daca gandim sau actionam pe jumatate, daca mergem pe … un ansamblu de idei, dorinte, ganduri care nu au nici o baza reala si fundamentata, eu cred ca ar trebui sa stam in fata TV-ului si sa visam in continuare.
  Nu este vorba despre suparare ci doar de perceptie si atitudine. Daca acestea sunt pentru a sta in fata TV-ului, in viziunea mea, nu mai avem nici un drept sa comentam.
  Si iti mai spun un lucru: puterea nu va ceda de bunavoie, iar opozitia nu vrea sa intre la guvernare. In rest, noi astia, “micimanii” (fara gand de a jigni pe cineva) nu facem altceva decat sa discutam si sa le facem jocurile politice daca nu suntem atenti si nu deschidem bine ochii.

 46. micutzul says:

  @ lucius

  Daca urmariti postarile mele de luni de zile, vedeti ca am comparat aceasta perioada cu momentele in care Antonescu a fost solicitat la carma statului, cand nici un partid nu a dorit sa preia fraiele, constientizand ca singurii care pot tine tara pe linia de plutire, sunt militarii.
  De asemenea am spus de nenumarate ori sa se solicite pozitia oficiala a tuturor partidelor in legatura cu actele de vandalism politic impotriva ARMATEI ROMANE si a REZERVEI acesteia. Nici un politician din varful vreunui partid nu a infierat ceea ce se intampla. De aceea am revenit si am spus ca in eventualitatea …noi trebuie sa fim singuri.
  Puterea in aceste momente este deosebit de slaba , iar debarcarea lui Blaga nu este altceva decat o fumigena pentru a mai castiga ceva timp.De aceea am spus ca trebuie actionat rapid prin demonstratii ferme. De asemenea se v/a vedea ca am spus ca faramitarea fortelor prin pichetari in mai multe locuri nu face decat sa ne slabeasca. In momentul in care militarii in rezerva se vor hotara sa demonstreze pentru drepturile lor, trebuie sa fie vazuti toti odata de toata lumea. Si un lucru deosebit de important, trebuie gandita si organizata paza demonstrantilor pentru a opri actiunile instigatoare.
  De asemenea domnule colonel sunt sigur ca suntem pe aceeasi lungime de unda, iar gandurile si gandirea noastra sunt aceleasi.
  Cu deosebit respect…

 47. lucius says:

  micutzul,
  Mi-ai luat o piatra de pe inima. Stiu ce ai scris si de aceea am fost un pic contrariat. Asa da … am vrut claritate pentru cei care doar citesc sau au ceva permanent de comentat.
  Mai ….. usurel cu gradele – un singur motiv: inca nu mi l-am spus. Te asigur ca nu sunt colonel (daca am spus ca am cu mult sub 3.000 RON, trebuia sa-ti dai seama).
  Va asigur de toata consideratia mea si urmaresc cu interes comentariile dumneavoastra …