Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ce s-a discutat cu ministrul Duşa despre pensiile militare prin garnizoanele vizitate?

Zilele trecute, într-un tur de forţă, ministrul Apărării naţionale a participat la şedinţele de autoevaluare în mai multe garnizoane de pe teritoriul ţării. A început cu garnizoana Craiova, a continuat cu Cluj-Napoca, Câmpia Turzii, Bistriţa şi s-a oprit la Miercurea Ciuc.
În toate garnizoanele amintite – potrivit comunicatelor de presă remise de Ministerul Apărării – s-a menţionat că ministrul s-a întâlnit şi cu reprezentanţi ai cadrelor militare în rezervă şi în retragere.

Dorind să vedem care au fost problemele sesizate ministrului şi ce răspunsuri s-au primit, am încercat să identificăm cum s-a oglindit  acest lucru pe blogurile SCMD-urilor din garnizoanele vizitate.

Însă, în afară de blogul SCMD-ului Craiova, unde am găsit un link spre un filmuleţ postat pe youtube – în care, la un moment dat, cineva din presă a întrebat despre pensiile militare – nu am găsit mai nimic.

Mai mult decât atât, căutând pe filialescmd.blogspot.ro, pagina filialelor, am găsit, din nou, doar ceea ce au postat cei de la SCMD Craiova!

Prin urmare, întrebarea care ne-am pus-o a fost următoarea: ce s-a discutat, totuşi, în cadrul întâlnirilor reprezentanţilor cadrelor militare în rezervă şi retragere cu ministrul Duşa, pe marginea subiectului “pensii militare”?
Ori…  s-a discutat concret  despre acest subiect? Sau, nu…

B.S. Infomondo militar

 

Sursa: www. scmdfiliala1craiova.blogspot.ro,

www.youtube.com
www. filialescmd.blogspot.ro

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

50 Responses to “Ce s-a discutat cu ministrul Duşa despre pensiile militare prin garnizoanele vizitate?”

 1. misu says:

  Intrebati-l pe DOGARU – el le stie pe toate si ne abureste cel mai bine ! Un adevarat specialist in manipularea maselor !

 2. LICA says:

  s-a dat la rtv. un anunt de presa cum ca avocatul poporului sustine ca “eliminarea pensiilor speciale este ilegala” si ca urmare cei carora li s-a marit pensia fosta militara, li se va impozita ca sa ajunga la nivelul celor carora li s-a taiat pensia militara. Ceea ce am preconizat de anul trecut ca se va intampla, cu orizont pina in luna iunie 2013.

 3. karadeniz says:

  Eliminarea pensiilor special s-a făcut prin încălcarea Constituţiei. Mai mult, eliminarea a provocat cheltuieli suplimentare din bugetul de stat, potrivit unui raport al Avocatului Poporului.

  Într-un raport pe care Avocatul Poporului l-a trimis şi la Parlament se arată ca eliminarea pensiilor speciale nu doar că a încălcat Constituţia, dar a produs şi o creştere a fondului de pensii cu un miliard de lei.
  Avocatul Poporului justifică întocmirea raportului prin faptul că ar fi primit numeroase sesizări din partea unor beneficiari ai unor pensii speciale.
  Măsura de eliminare a pensiilor speciale (ale magistraţilor, parlamentarilor, militarilor) a fost luată de Guvernul Boc în anul în 2010, prin noua Lege a pensiilor, când s-a decis să existe un sistem unitar de pensii. Atunci, se justifica această măsura prin faptul că va scădea fondul de pensii. Fiind o perioadă de criza, “pensiile nesimţite” trebuia să fie eliminate.
  De fapt, s-a făcut exact invers, efectul recalculării pensiilor a făcut ca pensia medie să crească cu aproximativ 30%, ceea ce a însemnat că fondul de pensii s-a încărcat cu un miliard de lei.
  Avocatul Poporului recomandă pentru corectarea acestui lucru, o supraimpozitare cu 50% a pensiilor mai mari.
  “Desfiinţarea pensiilor prevăzute în Legea nr. 119/2010 a adus atingere unui drept dobândit, acela de pensie de serviciu; aceasta nu este diminuată temporar sau impozitată pe o perioadă nedefinită de timp, este pur şi simplu desfiinţată. Articolul din Constituţie se referă în cazul de faţă la dreptul la pensie de serviciu care dispare cu totul şi nu la dreptul la pensie din sistemul asigurărilor sociale de stat. Dreptul dobândit şi retras prin această lege este pensia de serviciu, şi nicidecum pensia din sistemul public de pensii pentru care s-a plătit contribuţie. Această premiză nu este reală întrucât pensia de serviciu şi pensia din sistemul public nu reprezintă un singur drept, astfel că în fapt, dreptul la pensie de serviciu a dispărut cu totul”, se arată în raportul Avocatului Poporului.

 4. ANDU says:

  TOATE PENSIILE MILITARE,CARE DEPASESC 2000 DE LEI,SA FIE IMPOZITATE,PANA AJUNG SUB 2000 DE LEI,ASTA AR FII SOLUTIA IDEALA.
  SAU,CEI A CAROR PENSII AU SCAZUT SA FIE BAGATI PE VECHEA LEGE A PENSIILOR MILITARE(DIN 2001,DEOARCE EI NU AU RENUNTAT LA JUDECATA,CA MILITARII A CAROR PENSII AU CRESCUT),IAR CEI A CAROR PENSII AU CRESCUT(SI CEI CARE VOR IESII LA PENSIE,ADICA ACTIVI) SA BENEFICIEZE DE SISTEMUL DE PENSII INVENTAT DE IZMANAR,CU O MICA DIFERENTA,SA SE IMPARTA LA 30 DE ANI,SI TOT CE DEPASESTE 2000 DE LEI SA FIE SUPRAIMPOZITAT.
  ASA AR FII CORECT SI LEGAL,SI MAI ALES,STATUL,AR FACE ECONOMII DE MILIARDE DE EURO.

 5. ion says:

  ””Avocatul Poporului recomandă pentru corectarea acestui lucru, o supraimpozitare cu 50% a pensiilor mai mari.””

  Cu asa motivare acest ” avocat ” in mod sigur nu este ”al poporului”.
  Corectarea unui drept obtinut prin lege adica hai sa facem o discriminare.
  Gogorite cu scop pervers.

 6. Dr .House says:

  OK ..domnule….? Se vor supraimpozita pensiile ce depasesc3000 lei (este mai bine sa vorbim concret cu cifre si nu generalitati) cu procente variind intre 40-70% . In acest fel sigur se va diminua fondul de pensii !!
  In acest contex se pune problema ..VETI FI MULTUMITI..pentru ca este evident ca ,,a murit si capra vecinului !!!

 7. Liviu says:

  Impozitarea diferentianta, pe trepte, este o masura constitutionala si la indemana actualului guvern. Nimeni nu se poate plange daca aceasta impozitare se va aplica tuturor pensiilor (inclusiv magistrati). Daca ar fi secondata si de o OUG cu revenirea cuantumului din 2010 (pentru cei care au pierdut la recalculare) s-ar impaca si capra si varza. Parerea mea.

 8. ion says:

  ”Avocatul” trebuia sa specifice si care sunt „ pensiile mari”, cele ” foste speciale” pina in cinci mii ale militarilor sau cele din sistemul public ale celor din Romgaz,Transgaz, Hidroelectrica ,etc cuprinse intre 4000-8000 lei spre exemple.
  Halal metoda inatacabila de rezolvare a pensiilor militare s-a gasit in mod cu totul subversiv. Numai ca trebuie sa mai fenteze si discriminarea.

 9. karadeniz says:

  Ce spune avocatul poporului se referă la acele pensii din sistemul asigurărilor sociale care după apariția legii 19 s-au transformat în pensii speciale, adică toți cei cărora li s-a aplicat legea 119 plus magistații și consilierii curții de conturi. Mai puțin militarii care nu au fost niciodată în sistemul de pensii publice ți care nu aveau ce căuta într-o astfel de lege.La aceștia vorba într-adevăr de partea contributivă și partea necotributivă plătită din bugetul de stat și pe care statul o poate impozita cum vrea el.

 10. marin says:

  Prin aceasta gaselnita nu fac altceva decit sa aplice o masura pe care o putea aplica Boc-Seitan in privinta pensiilor speciale(nesimtite) fara a mai crea o adevarata harababura in sistemul de pensii speciale.
  Ce o fi facut atunci avocatul poporului de nu la tras de mineca pe Boc?
  Acuma ,dupa ce Boc le-a trecut in sistemul public va fi greu de pus in aplicare impozitarea progresiva fiindca se creaza o discriminare fata de celelalte pensii mari din sistemul public cu referire la cele din circuitul civil calculate si cistigate corect pe baza L 19/2000 si L263/2010.

 11. marin says:

  Prin aceasta gaselnita nu fac altceva decit sa aplice o masura pe care o putea aplica Boc-Seitan in privinta pensiilor speciale(nesimtite) fara a mai crea o adevarata harababura in sistemul de pensii speciale.
  Ce o fi facut atunci avocatul poporului de nu la tras de mineca pe Boc?
  Acuma ,dupa ce Boc le-a trecut in sistemul public va fi greu de pus in aplicare impozitarea progresiva fiindca se creaza o discriminare fata de celelalte pensii mari din sistemul public cu referire la cele din circuitul civil calculate si cistigate corect pe baza L 19/2000 si L263/2010.
  Probabil se coace ceva in scopul evitarii unei noi legi a pensiilor militare.

 12. al adin says:

  Chestiunea cu ceea ce a zis avocatul poporului lasa loc la multe interpretari dar:
  -contributivitatea la pensie s-a introdus, repet s-a introdus, pentru a salva de la reducerea pensiilor generatii intregi de nomenclaturisti si o parte din ofiterii fostei securitati printre care si ofiterii de CI din unitatile militare, amenintati de acest spectru de legea lustratiei si anumite initiative legislative fluturate cu ostentatie prin 2007-2009;
  -sistemul fiscal este unic deci si masurile de impozitare sunt unice. Ca urmare nu se poate aplica un sistem de impozitare salariilor si alt sistem de impozitare pensiilor. Deci opiniile cu impozitarea pensiilor in mod diferit functie de cuantum se va aplica doar cand va apare o noua lege privind impozitul gradual pe VENITURI;
  -in momentul de fata exista o singura lege speciala de pensionare, aceea a magistratilor. Intre fosta lege speciala a militarilor si cele aparute pe sest ulterior (aviatorii si personalul de bord civili, personalul Curtii de Conturi, personalul auxiliar din justitie, personalul diplomatic) exista diferenta urmatoare: la militari intreaga pensie era speciala asigurata de stat, la ceilalti pensia era o parte normala, calculata ca la restul civililor si o parte PENSIE DE SERVICIU, platita de stat ca un fel de renta viagera. Acea pensie de serviciu facea ca un fost grefier de tribunal sau o fosta stewardesa sa aiba o pensie cat a unui general iar un fost diplomat sau un fost pilot sa aiba o pensie de doua ori mai mare decat a unui general.
  -intre acest ultim punct si primul exista o legatura: cei care cautau un argument forte pentru a se pastra pensiile celor care au facut politie politica sau au condus destinele populatiei satului, orasului, judetului au bagat soparla pensiilor nesimtite ale diplomatilor, aviatorilor, etc, si, pentru a elimina din start opozitia publica au bagat in ciorba si militarii de CARE LE-A FOST TEAMA CA VOR IESI IN STRADA. Acest proces, de introducere a contributivitatii, a fost indelung studiat in mod confidential la Ministerul Muncii, incepand cu 2006-2007. In spatele cortinei se stia prin evaluari, ca aceasta contributivitate va duce la unele scaderi de pensii DAR va consfinti dreptul de a primi pensie si de a nu o pierde daca legea lustratiei va derapa prin efecte.
  CA SI CONCLUZIE: nu cred ca se va mai schimba ceva in urmatorii ani pentru ca nimeni nu va dori sa se tulbure apele. Cred ca se va aplica mentinerea cunatumului favorabil care va inchide gura tuturor. DE CE? Revenirea la pensii speciale va da apa la moara celor care au pierdut pensia de serviciu adica grefierii, pilotii si personalul de cabina si diplomatilii.

 13. al adin says:

  Este posibil ca sub masca acestui raport sa nu fie altceva decat promovarea interesului celor care au pierdut pensia de serviciu: personalul curtii de conturi, personalul auxiliar din instante, diplomatii, personalul din aviatia ci vila. Avocati cunoscuti ca S Andon si V Ciorbea ii reprezinta in instante pe fostii diplomati.

 14. Gourkha says:

  Avocatul Poporului este institutie corelata 100% cu OMBDUSMAN-ULUI european. La care exista pe tapet aceeasi chestiune de ilegalitatea a desfiintarii pensiilor speciale in Romania. Practic, Avocatul Poporului joaca dupe legile OMBDUSMAN-ULUI european, nu dupa interesele unuia si altuia. Daca joaca altfel decat OMBDUSMAN-ULUI european, e pusa la punct de acesta. Asa ca face preventiv ce urmeaza sa primeasca Romania de la OMBDUSMAN-ULUI european. Isi face deci, treaba!

 15. armashul says:

  Situatia existenta nu pare a avea solutii legale sau logice de rezolvare…Actele normative in vigoare au fost date si aplicate cu partea opusa fetii…Din aceasta prapastie nu se poate iesi decit cu forcepsul…Se va iesi cu disabilitati…sau nu se va iesi niciodata! In nici un caz , Dogaru nu va fi mamosul providential!

 16. karadeniz says:

  In afara sistemului unitar de pensii publice nu sunt doar magistrații ci și consilerii curții de conturi ( asimilați cu aceștia), vre-o trei culte religioase și avocații.
  În mod normal pensionarii militari nu ar fi trebuit introduși în Legea 119 ”privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor”, alături de cei care, ulterior apariției legii 19, și-au transformat vechile pensii din sistemul de asigurări sociale în pensii speciale, în care intervine și bugetul de stat cu partea necontributivă și cărora din acest motiv nu li s-a mai aplicat principiul cuantumului cel mai avantajos prevăzut de legea 19 și 263. Legea 164 prevedea la primele 3 articole, ” Dreptul la pensii si asigurări sociale pentru cadrele militare este garantat de stat. Principiile generale prevăzute la art. 2 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurări sociale se aplică în mod corespunzător și pensiilor militare de stat. Sistemul pensiilor militare de stat și asigurărilor sociale din domeniul apărării naționale, ordinii publice și siguranței naționale acoperă riscurile activității militare, precum și pierderile de venituri datorate invalidității, bătrâneții si decesului.” Dacă se dorea trecerea militarilor în sistemul unitar de pensii publice se făcea această trecere simultan cu activii, direct prin legea 263, pentru că tuturor li s-a considerat contribuția la asigurările sociale ca fiind plătită, și atunci cei cu pensile diminuate ar fi beneficiat de aplicarea cuantumului mai avantajos.
  Dar dorința lui Traian Băsescu de a-i pedepsi pe polițiștii care i-au semănat flori de caschetă în grădina Cotroceniului, servilismul lui Gabriel Opera și obediența ANCMRR au făcut să fim și noi băgați în L119.
  De schimbat cred că se vor schimba și corecta multe în sistemul de pensii și nu numai. Urmează magistrații, și cred că vin la rând cultele religioase.

 17. Dr .House says:

  a fiind plătită, și atunci cei cu ******pensile diminuate ar fi beneficiat de aplicarea cuantumului mai avantajos.******
  Asta era toata miscarea!! Ce conta ca vreo 90% ieseau ututi cu p….indoita !
  Putin va pasa ! V-ati imbuibat pe L164 continuati sa va umflati cu cuantumul..pe 263
  90% erau liberi sa ..dea ortul… Cum va dati arama pe fata !
  Noroc ca au mai fostu si altii care au mai gandit ..nitel
  Merita amintit domnul Oprea!

 18. Dr .House says:

  PS. raspunsul este pentru / karadeniz says:
  Februarie 4, 2013 at 10:51 pm
  In afara sistemului unitar de pensii…

 19. anonim says:

  -cuantum avantajos? da! si pentru cei pe 164 – dar sa fie verificati!
  -cuantum avantajos? da! si pentru cei pe og1 – dar sa fie verificati!
  -legea sa fie aplicata uniform si nediscriminatoriu, pentru toti
  -conditiile de munca sa fie acordate corect
  -asta sa fie punctul 0
  -apoi, 263 n-are ce cauta in viata noastra – daca am aplica-o cu adevarat, cu respectarea tuturor principiilor de drept, abia atunci am deveni cu adevarat “nesimtiti”
  -noua lege le va rezolva pe toate (ne va rezolva pe toti)

 20. LICA says:

  armashu/versus colonelul doboseru de la ancmrr vaslui. Va rog sa nu va mai deghizati, deoarece aveti acelas comentariu pe plano 10.

 21. karadeniz says:

  @ Cezar
  De ce să fie cu ea îndoită? Păi cei cărora le-au fost mărite pensiile pe principiul contributivității tot la fel le-ar fi avut și direct pe legea 263. Nu înțeleg raționamentul, dacă o fi vreunul.

 22. Pantelimon Ilfoveanu says:

  Constat ca fiecare postare a ta este o reflectare a principiului “sa moara si capra vecinului”. Corect mi se pare a fi ca LEGEA SA FIE LEGE PENTRU TOTI! IAR LEGEA SA REFLECTE FIDEL PARTICULARITATILE categoriilor socio-ptofesionale pe care le reglementeaza.Pentru asa ceva sa militam.

 23. al adin says:

  As spune ca este corect. Dar fostul Avocat al Poporului cum a actionat? Ca pentru el aceleasi conditii si legi expuse de actualul ca neconstitutionale au fost perfect constitutionale!

 24. Dr .House says:

  Sa nu vorbim de ..rationamente ! Faceti pe naivul !
  L119 este identica si la fel cu 263 ??
  Noi eram impartiti la 30 si ajungeam la ..jumatate ! Dvs. vi se ..flamba ca ramaneati cu cuantumul din 2010 imoral si artificial -nedrept gonflat!! In cel mai fericit caz ramaneam si noi cu cuantumul vechi , care nu reflecta realitatea si era nedrept si discriminatoriu(adica pe ultima luna si ultima functie sporuri Ind .C +sold Merrit !!
  ****** Dc ce nu intelegeti-acceptati ca acum avem pensie calculata pe o lege **identica – ca oferta** de la plut la gen.? Asta mi se pare KoreKT

 25. al adin says:

  Ar fi mai corect spus ca in afara sistemului de pensii publice sunt:
  -avocatii care au sistem privat de pensii sau profesional;
  -unele culte religioase altele decat cel ortodox, catolic, greco-catolic care au un sistem privat – prfesional;
  -magistratii care au prevederi speciale privind calculul pensiei in cadrul sistemului unitar de pensii;
  Au mai fost cu legi speciale diplomatii de cariera, personalul din aviatia civila (pilotii si personalul de cabina), personalul curtii de conturi, personalul auxiliar din instante (grefieri). Toti acestia si-au promovat legile speciale dupa modelul celei pentru militari cu ocazia unor evenimente propice (aviatorii i-au bagat sub nas PM proiectul in timpul unui zbor).

 26. anonim says:

  Las-o dracului.Dece umbli cu strambe?Au primit,sa fie primit.La ceilalti cuantumul cel mai favorabil precum la civili in 2000,astfel toata lumea multumita,

 27. Dr .House says:

  Tu ai dreptate DEPLINA cu un amendament ..ESENTIAL
  L164 – prin calculul soldei pe ULTIMA LUNA si prin introducerea IND.C.+SOL.M pe ultima luna introduce legal (culmea ) O GRAVA DISCRIMINARE !
  AVEM AUTOMAT PENSII ARISTOCrATICE PENTRU 15% si vai de capul lor pentru diferenta! Daca mai punem la socoteala ca se ajunge ca VECHIMEA in munca sa nu mai aibe nici-o relevanta situatia devine ABERANTA SI DE TOT RASUL

 28. Dr .House says:

  Eu sustin ca cei care se ocupa de O NOUA LEGE sa fie foarte atenti,daca vor sa faca ceva care sa dureze 100de ani!!

 29. kukhuri says:

  Cred ca cine trage sforile in Romania(guverneaza),a hotarat ca showul (circul)trebuie sa go on.Televiziunile isi pavoazeaza studiourile,populimea si-a procurat seminte si bere la pet.Guest stars:nesimtitii reloaded.Daca armata in intregul ei va continua sa se comporte ca un ciclop fara creier cu ochiul indreptat doar in jeb va avea numai de pierdut.

 30. karadeniz says:

  @ Cezar
  Dacă ai și analiza ceea ce afirmi ar fi perfect. Citește principiile ce stau la baza celor două legi și ai posibilitatea să înțelegi că ar trebui să fie identice. În legea 263 stagiu de cotizare ajunge gradual, până în 2030, la 30 de ani. Tot la 20 se împarte și pentru cei ieșiți la pensie în 2011 cum ni s-a împărțit și nouă. E posibil ca intrați direct în noua lege, să fi fost stabilit un stagiu de 25 de ani pentru cei cu vârsta de pensionare de 55, care ar fi respectat proportiile dintre varsta de pensionare si marimea acestui stagiu (65/35,60/30,55/25). Dar în această situație s-ar fi aplicat și prevederea reducerii stagiului de cotizare funcție de încadrarea în grupele de muncă, cum este la civili, cel mai probabil și un stagiu de cotizare redus i pentru cei disponibilizați pe ordonanța 7.
  E identică, ca ofertă, această lege, de la plutonier la general, dar crează discriminări între militari prin acel stagiu fix de cotizatie, și după cum zice nenea avocatul poporului s-a creat o discriminare pozitivă pentru militar față de ceilalți beneficiari ai legii pe principiul contributivității .

 31. Ion says:

  Raportul avocatului poporului are rolul de a pregati opinia publica (vor mai fi alte actiuni ale campaniei) pentru revenirea, fie si in parte, la pensiile speciale. Se pregateste o interventie pe legea unitara a pensiilor. Dar nu in primul rand pentru militari.
  Asa cum suna partea de motivare din raport, militarii sunt trecuti la favorizati. Mai aveau un pic si spuneau ca suntem ca si magistratii. Tot referitor la militari se bate moneda pe faptul ca din cauza pensiilor lor s-a ajuns la un buget de pensii marit si nu micsorat.
  Se repeta propaganda mincinoasa de pe vremea lui Boc. Atunci eram primi nesimtiti la pensii speciale, desi se stia ca eram ultimii dintre favorizati. Acum se bate propaganda pe faptul ca am destabilizat bugetul de pensii. Tot pe militari trag toti. Marea muta…
  Din propuneri rezulta si mai clar ca modificarile legislative ii vizeaza pe ceilalti speciali. Chestiunea cu scaderea la max 50% a cuantumului recalculat nu-i vizeaza pe militari. Iar partea cu impozitarea este chiar hazlie. Cum sa faci impozit diferentiat numai pentru pensionari. Rade si un student.
  Sa nu mai lungesc vorba, este vorba de un puternic loby la USL (mai ales la PSD) al diplomatilor, functionarilor parlamentari… sustinuti si de avocati puternici, unii in parlament deja, altii pe langa conducerea partidelor de la putere… Au baietii de luat onorariu de succes. Se va interveni pe legea unitara a pensiilor, mai ales pentru ei, dar militarii vor fi bagati in fata ca si pe vremea lui Boc.

 32. Cornel says:

  Dar cu pensiile magistratilor cum dracu rămâne? La ei cât este contributia din bugetul statului? Vă spun eu – este cuprinsă intre 200% – 380% – Oare la ei nu trebuie aplicată aceiași măsură. Ia să-l vedem pe acest avocat al popoului ce face cu magistrații ?(din rândul cărora face si el parte) Nu am nimic cu ei – dar prea ne ingesuie in colț. Dacă este asa atunci să vedem cum dracu aplicăm măsurile?

 33. Cornel says:

  Virgulele le pune ficare unde crede de cuviinți.

 34. Fane says:

  Mai Profesore de literatura si limba romana Cornel!Tu nu ai alta treaba decat sa vanezi greselile de ortografie ale colegilor. Uita ca nu toti sunt atat de priceputi in arta calculatorului.Mai bine ai comenta pe marginea subiectelor pus in discutie decat sa dai lectii de gramatica si de ortografie

 35. Cornel says:

  Maeste, treaba cu virgulele se referă chiar la mine. Dacă esti atent, observi

 36. LICA says:

  5.000 de euro, cel mai mare venit al unui fost magistrat din Moldova
  PENSIILE “NESIMTITE” NU AU DISPARUT
  MAGISTRATII O CATEGORIE PRIVILEGIATA DE PUTEREA PDL.
  Cea mai mare pensie plătită la Iaşi este de 20.927 de lei, încasată de un magistrat pe baza legilor speciale”, ne-a declarat Isabela Grigorovschi, purtătorul de cuvânt al CJP Iaşi iar la Barlad sunt 2 fosti magistrati cu pensii de 13.234 si 12.430 de lei . Asta înseamnă un venit lunar de 26 de ori mai mare decât leafa minimă a unui absolvent de studii superioare şi de 60 de ori mai mare decât pensia minimă garantată. Înseamnă 5.000 de euro, bani cu care poţi să cumperi în fiecare lună o maşină bună la mâna a doua sau cu care poţi pleca în croazieră.
  Bogăţie în baston .Cea mai mare marire de pensie revizuita de a fostilor militari, abuziv desfiintate este de la 3.072 de lei la 95.968 de lei .
  Cea mai mare pensie plătită în judeţul Botoşani este de 17.969 lei brut şi aparţine unui fost magistrat, intrând la categoria pensii speciale. Potrivit CJP Botoşani, cea mai mare pensie, din asigurări sociale, este de 2.818 lei brut. În judeţul Neamţ, din cei 138.249 de pensionari, 4.360 au venituri lunare mai mari de 1.500 lei. Cea mai mare pensie de serviciu din judeţ fireste a unui fost magistrat este de 16.606 lei brut, în timp ce 18.103 de nemţeni beneficiază de cei 350 de lei. La nivelul judeţului Suceava, cea mai mare pensie încasată este de 4.327 lei şi este încasată de un fost miner. În acelaşi timp, 91.326 dintre pensionarii suceveni au venituri sub 500 de lei.
  Revoltator. Judecatoarea Turcu de la Targoviste, acuzata ca ar fi condus autoturismul in stare de ebrietate , s-a pensionat cu o pensie de 10.500 de lei. Augustin Zegrean , pentru numai 2 ani lucrati la CCR,, avand acte de handicapat , i s-a marit pensia de 10 ori si beneficiaza de cumul pensie /salariu. Magistratul General de mucava Dan Voinea are o pleasca de pensie de 18.500 de lei.

 37. ANDU says:

  NU AI CU CINE,NE-AM INSELAT TOTI,CREZAND CA MILITARII SUNT O CASTA MAI SPECIALA,CAND VEZI,OAMENI BOLNAVI PSIHICI,CARE SUSTIN CA II BINE CA PENSIONARII SA FIE INTR-UN SISTEM DE PENSII CIVIL AJUNGI LA CONCLUZIILE DE MAI SUS.

 38. Alin says:

  voi chiar credeti ca dl. Dusa sa plinbat prin atatea garnizoane sa discute doar de pensiile voastre ? poate ca sa interesat si de problemele reale pe care le intanpina militari activi ai acestui sistem.

 39. kukhuri says:

  N-a pretins nimeni asa ceva, cel putin ca s-a plinbat iti garantez ca nu a pretins nimeni.

 40. tupak amaru says:

  cand mai terminati cu prostiile acestea ?
  iar va jucati cu focul ?
  vedeti ca “ingropati ” militarii , nu-i ajutati , prin astfel de actiuni infantile ( imbecile ) . vezi atitudinea voastra de la “realitatea ” . am impresia ca sunteti sindicatul contra militarilor disponibilizati .
  lasati statisticile ( luate de la basisti ) , caci oricum sunt gresite si mincinoase .
  nu mai amestecati judecatorii cu militarii si civilii , nu mai amestecati pensiile ocupationale cu cele de asigurari sociale sau cu pensiile militare de stat .

 41. cornel says:

  Maestre, cu cine te cerți? Ai habar ce tip de pensii au magistratii si, cand și cum au fost statuate? De ce nu stai, buchisești legile, urmărești ce s-a intamplat de când cu piticul, chiorul si cei … hoti și apoi, să deschizi gura. Confuziile si cretinismele au fost create de BĂSESCU+BOC susținuti de TOATĂ GAȘCA PDL,UNPR,UDMR, și cei de la minorităti. Acuma mai vine si pune paie pe foc si acest nou avocat al POPORULUI – – cine dracu o mai fi și asta. In loc să bati câmpii mai bine te odihnesti poate….

 42. geto-dacul says:

  chiar aveti impresia ca se va face dreptate , nu prea crea , slugoi tot slugoi ramin , oprea ne ride in nas , ponta il aproba , base tace si face , dai popor sa sune , parul pe ei.

 43. tupak amaru says:

  cred ca am citit legile mai bine decat domnia ta .
  in al doilea rand , vedeti ca asta vrea si avocatul poporului : amestecarea pensiilor speciale – asta doar in ochii opiniei publice . baiatul , adus de scmd , spune clar ca trebuie taiate pensiile militare .
  desi in emisiune se vorbea despre pensiile altor speciali ( pe care le sprijina avocatul poporului ) au fost folosite drept momeala pensiile militare . ca si acum 2 ani . daca nu vedeti coincidentele intre postarile lui LICA si actuiunile scmd , mai bine va odihniti domnia voastra .
  citesc si legile si propunerile filialelor scmd , care sustin revenirea la cuantumul pensiei din 2010 , nu la legea 164 / 2001 !!! auziti ? chiar am citit cu atentie . asa ca , aveti domniile voastre grija cu cine va certati ! vad ca unii pensionari chiar au muscat momeala .

 44. radu says:

  Va fi tras cineva la raspundere pentru toata aceasta idiotenie?
  Se mai gandeste cineva si la faptul ca au murit oameni din cauza asta? Iar unu’ mic chiar spera ca fondurile necesare sa scada prin selectia naturala..

 45. radu says:

  Se mai gandeste cineva si la faptul ca cei care au condus tot acest proces idiot (Oprea, Lupu, Gabor) sunt tot in functii? Nici Dobritoiu (care a facut o comisie sa analizeze acordarea gradelor pana la Cuza – alta tampenie) si nici Dusa nu i-au miscat din loc.
  Asteptati ca aceiasi idioti care au produs masacrul sa ingroape mortii si sa-i astupe cu pamant.

 46. digital says:

  helăuuu marine!
  pe vremea lui bok era alt titular de funcție!
  tocmai se schimbase în 2012!!!!

 47. digital says:

  și tu ca anonimu!
  nu pricepi că avocatul poporului a fost schimbat între timp?!
  celălalt era o marionetă…ghici ghicitoarea mea!

 48. LICA says:

  AIA(PDL)HOTI, ASTIA (USL)HOTI, MAMA LOR LA TOTI.
  BASESCU NE-A TRAS TEAPA CU “SA TRAITI BINE !” DAR NU NE-AM SATURAT SI AM MAI LUAT O TEAPA SI DE LA USL CU “DREPTATE PINA LA CAPAT”(PROBABIL DE DRUM, ADICA LA CIMITIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 49. indisciplinatu says:

  Ne-ar trebui un “El Lider Maximo” cu sortzuletz, ca sa se-ntample ceva in Romania,…de bine. E greu de gasit asa ceva…
  Suntem ca o turma dezmembrata, asa cum s-a planuit asa s-a infaptuit!!! Palavragim, cu uite legea, nu e legea, exceptii de la nu stiu ce lege, samd. “Experimentul” cu Romania continua, sa nu ne facem alte iluzii. Noi suntem ca si inexistenti, iar o scanteie in care noi sa fim actorii principali nu va aprinde niciodata focul!!!

 50. Recent a fost dat publicitatii raportul prezentat de noua sefuta a spionajului de peste balta, sefului sau, referitor la starea de spirit din Balcani. Printre altele se scrie negru pe alb (iar negul s-a facut alb la fata cand a citit) … In Romania, guvernul Ponta nu mai poate controla situatia starii de spirit a militarilor; nici macar nu se mai intelege cu Dogaru, sindicalistul historicilor care l-a ajutat sa prea puterea din mana portocaliilor europeni. Basescu a respins o lege care a produs un seism de proportii la varful armatei, care este acum intr-o criza mai profunda decat inainte de 89 si este suficienta a mica santeie, pentru ca o noua lovitura de stat violenta sa reuseasca, fara ca vreo institutie abilitata, (unde domneste coruptia traditionala) macar sa reactioneze. Rusii profita din plin de situati creeata, pentru a intarzia plasarea rachetelor noastre balistice cu raza lunga, ce pot lovi Moscova in cateva minute… samd. Tara arde si baba se piaptana…, a spus omul huiduit la Hebron… si noi ce ar trebui sa facem? Razboi in Balcani a sugerat Tanti Informatie Inexacta,… si rusii vor cadrea in plasa noastra, iar Putin isi va da demisia, sau va fi lichidat de pucisti… Pai asta-i razboi.. si eu im declarat in campanie, ca voi face pace sociala si internationala… Pai unu-i una, si alta-i alta, declaratia politica a dat bine in campanie, cu ea ati fost ales, acuma sponsorii nostri… doresc urgent doua, chiat trei noi teatre de operatiuni… ca nu mai au loc in depozite de stocul de bombe inteligente. Si in Balcani s-a uitat cane-i jupan pe planeta noastra, si a venit timpul sa punem piciorul in prag, si sa facem un raboi local acolo: totul este natural … romani cu unguri, cu bulgari, cu sarbi cu albanezi, cu austrieci cu moldoveni, ucraicieni, rusi.. in doi trei ani, pot fi lichidati 15-20 de milioane cu arsenalul clasic, daca mai dam si cu neutroni, pierderile ar putea fi de cinci ori mai mari… Deh si cu democratizarea serviciilor, pui femeia de la coada cretitei direct sa ia decizii strategice, si din frustrare ca-i prea grasa si prea urata si nici un barbat nu se uita la ea fie drogat, fie beat, vrea sa lichideze cat mai multi barbati din Balcani prin.. genocid. Baba nebuna… da-ti fa demisia… si nu mai propune fa cretina lui Domnu Beldzebut sa moara oamenii pana de Paste in Balcani. Un glonte la scafarlie este mai onorabil, decat sa mori in puscarie, violata zilnic de fetele de culoare…Yes or Now?