Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ce va fi cu bugetul Apărării în 2010?

Candidatul pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat, pe 22 decembrie, la audierile în Comisiile de Apărare din Parlament, că, în urma discuţiei informale desfăşurate la nivelul Guvernului, “bugetul Apărării pe 2010 va fi similar celui din 2009, respectiv 1,31% din PIB”.

Oprea a susţinut, la audieri, că va demisiona de la şefia Apărării dacă bugetul instituţiei nu va fi 2% din PIB în condiţiile în care economia României va fi redresată.

El a mai arătat că are în vedere şi o serie de formule extrabugetare dar a subliniat că acestea vor fi luate în vedere doar punctual şi dacă va fi cazul.

“Dacă, în momentul în care România este redresată economic, nu va primi cel puţin 2%, cât aţi propus dumneavostră (parlamentarii din Comisiile de Apărare din Cele două Camere, n.r.), îmi dau demisia. Ca să fie foarte clar. Sunt convins că voi fi sprijinit de Parlament, de prim-ministru, de Guvern şi de preşedinte României, fiindcă este comandantul suprem al Armatei” a spus Oprea la audieri.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Ce va fi cu bugetul Apărării în 2010?”

 1. army says:

  LA MULTI ANI,CRACIUN FERICIT ,CU SPERANTE PENTRU UN AN MAI BUN ,PROSPER,LINISTIT,CU PACE SI IMPLINIRI PE MASURA DORINTELOR ,REALIZATORILOR SI CITITIORILOR

 2. rdancuta says:

  Craciun fericit, Army

 3. John BARTON says:

  La “Ce va fi cu bugetul Apărării în 2010?” cred ca putem intreba fara retinere : “Ce se mai aude cu bugetul Apărării în 2010?”.

  Ca, eu unul, nu am gasit nimic cert, in afara de Proiectul de buget publicat pe site-ul Guvernului prin Decembrie 2009 ? Si…. ma intreb si eu asa, ca simplu… contribuabil ?

  Poate ar fi mai potrivit sa ne intrebam cine si ce mai stim despre “BUGETZELUL” apararii, ca la 1,31 % din PIB nu-l putem numi Buget !!!

  Sa auzim de (mai) bine !

  J.B.