Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ce vrea sa taie Boc din drepturile celor din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională

Din cadrul Proiectului de reducere a cheltuielilor bugetare, pentru care guvernul Boc îşi va asuma răspunderea, fac parte şi următoarele  precizări, potrivit MEDIAFAX.
Se reduc cu 25% drepturile de natură salarială de care beneficiază personalul din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice indiferent de modul de finanţare al acestora.  În această categorie au fost incluse drepturile personalului trimis în misiune în străinătate, drepturile din legea privind statutul personalului didactic, drepturile specifice pentru activităţile desfăşurate in instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Această reducere de 25% se va aplica:
– cuantumului compensaţiei băneşti, respectiv al alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană;
– valoarii financiare anuale a normelor de echipare, precum şi valorii financiare a drepturilor de echipament;
– compensaţia lunară pentru chirie.

Prevederile nu se aplică în cazul alocaţiilor de hrană acordate personalului încadrat în instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pe perioada participării la misiuni în teatrele de operaţii.

Sursa:  MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

11 Responses to “Ce vrea sa taie Boc din drepturile celor din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”

 1. fagarasanu says:

  sper sa vina si militarii din teatre sa le luam gatul acestor nemernici.

 2. indisciplinatu says:

  E BINE ARMATA ROMANA???
  “SERVIM PATRIA” …vine raspunsul!!!
  Impartim armata in “interna” si “externa” frumos, nu???

 3. indisciplinatu says:

  …despre context,…ce sa mai zicem??..daca nu taiem salariile si pensiile atentam la propria securitate nationala,..si mai frumos, nu???

 4. trake says:

  Daca sunt militar in tara, ce tara apar ? Animalul de boc doarme linistit noaptea ? De fapt este un maimutoi al lui boul ala de base. Nu mai au ce fura. Mizeaza ca Armata nu are voie sa faca greva, politica…..mai urmeaza sa cerem aprobare sa ne regulam nevestele….RUSINE NESIMTITILOR

 5. tr says:

  cenzura

 6. cetateanul says:

  Armata ce (va) face?
  (Intrebarea se refera la prevederea constitutionala de aparare a poporului roman si la buna guvernare)

 7. ionica_minune says:

  Armata isi va da demisia, in coloana cate unul……..
  Oare mai sta amaratul ala de sgv in post sau mai merge in misiuni pentru 700 de lei cu cat mai ramane?
  Sa fim seriosi. Cred ca nici la jumatate nu va mai ramane armata in urmatorul an.
  Mi-ar place sa ma vad imbracat cu juma de costum: un crac de pantalon si o maneca de veston……………..dar facem defilare pe 1 Decembrie………

 8. gogoasa says:

  Stimati cititori.Eu cred ca nu ati inteles pe deplin contextul legii.
  “Prevederile nu se aplică în cazul alocaţiilor de hrană acordate personalului încadrat în instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pe perioada participării la misiuni în teatrele de operaţii.”Ceea ce primesc militarii din teatrele de operatii nu sunt alocatii de hrana asa ca eu ma gandesc ca e mult praf in ochi.Ce ziceti,am dreptate?

 9. roro says:

  Cum se poate minti in acest hal? Care drepturi de hrana pentru militarii din Teatrele de Operatii. Acolo dau partenerii papa gratis. DOBI…. care conduceti tara, opriti/va din minciuni? Boc, care ….. e valoarea normei de hrana in Teatrele de Operatii, do…..le? Tu stii pe ce lume te afli?

 10. regheunu says:

  Dacă tot ne taie 25% din norma de hrană, cred că ar fi normal să servim masa obligatorie la un preţ mai mic! Dar cei care au primit integaral contravaloarea normei de echipare pe anul în curs, vin cu banii de acasă s, sau ne râd în bot celor care nu au primit de loc?i apropo’ dacă tot aţi tăiat această normă, ce-ar fi să o şi primim, aşa mică, cum îi stă bine? Ne creşte picioru’, dom’le.

 11. micutzul says:

  Nu stiu de ce dar ce se spune seamana mai mult cu furtul calificat, fals in acte….. Militarii aflati in teatre de operatiuni nu sunt considerati ca fiind pe front? Cred ca cei de la Bucuresti ar trebui sa fie redusi cu 25 la suta.Prostia asta este ca mercurul, se aduna la un loc.