Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cea de a VIII-a ediţie a EXPOMIL îşi deschide porţile

Expomil 2013. foto ziaristionline

Expomil 2013. foto ziaristionline

Între 26 şi 29 septembrie, la Romexpo, în cadrul pavilionului central dar şi pe platformele exterioare, vizitatorii pot regăsi cele mai noi echipamente şi tehnologii ale industriei româneşti de apărare, în cadrul celei de a VIII-a ediţii a Expoziţiei Internaţionale pentru Echipament Militar – EXPOMIL.
Reunind 70 de companii din domeniul industriei de apărare din România, dar şi din Belgia, Canada, Franta, Italia, Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, ce ocupă o suprafaţă de 4 000 de mp, EXPOMIL 2013 are ca principal scop promovarea industriei naţionale de apărare şi continuarea dialogului cu instituţiile similare din celelalte ţări.

Timp de patru zile, specialişti la nivel mondial vin în cadrul acestui eveniment pentru a identifica soluţii şi resurse în domeniul dezvoltării echipamentelor, valorificând potenţialul românesc, în concordanţă cu tendinţele generale din domeniu.

Pe lângă partea de expunere de echipamente şi tehnologii, EXPOMIL va fi însoţită şi de o serie de evenimente conexe de specialitate concretizate în seminarii, prezentări şi simpozioane pe tematici specifice domeniului.

EXPOMIL este structurat pe trei secţiuni: una de standuri – unde companiile îşi expun produsele din domeniul armamentelor, tehnicii şi tehnologiilor militare –, a doua secţiune este destinată protecţiei CBRN, unde – potrivit secretarului de stat în Ministerul Economiei, Bogdan Nicolae Badea – va avea loc şi o conferinţă de presă, ocazie cu care vor fi dezbătute probleme de importanţă din zona respectivă, iar cea de a treia secţiune va fi reprezentată de partea de exerciţii care, speră organizatorii, va atrage atât publicul, cât şi specialiştii.

Ministerul Apărării Naţionale va fi prezent la EXPOMIL 2013 prin Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare împreună cu Academia Tehnică Militară – structuri aflate în subordinea Departamentului pentru armamente al M.Ap.N. – care îşi vor prezenta principalele realizări în domeniul cercetării ştiinţifice, concretizate în demonstratoare tehnologice şi prototipuri care vor aduce în atenţia specialiştilor ultimele soluţii şi progrese în domeniu.

La standul pe care M.Ap.N. îl va organiza în pavilionul central, vor fi expuse – prin intermediul reprezentanţilor categoriilor de forţe, ai Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”, precum şi ai Direcţiei management resurse umane – atât principalele realizări în domeniul cercetării militare cât şi oferta educaţională a ministerului.

EXPOMIL 2013 este un eveniment organizat de ROMEXPO SA împreună cu Ministerul Economiei, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiţiei, Serviciul Român de Informaţii, Asociaţia Patronală Română a Producătorilor de Tehnică Militară – PATROMIL şi Organizaţia Patronală din Industria Aeronautică Română – OPIAR.

Programul de vizitare al expoziţiei este:
26-28 septembrie 2013, între orele 10:00 şi 18:00
29 septembrie 2013, între orele 10:00 şi 16:00
Preţul biletului de intrare este de 15 lei.

Sursa: MApN, Fortele Terestre Române,

Bianca Simion, InfoMondo Militar

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Cea de a VIII-a ediţie a EXPOMIL îşi deschide porţile”

 1. szilard says:

  Arme supreme conventionale (minim necesar) : avioane moderne multirol(noi) minim 24, rachete antiaeriene moderne portabile, si antitanc.
  Nu jucarii cu camere video, eternul akm cu luneta, si programe pe calculator antivirus(in standul ro.).

 2. Balcifer says:

  …Cercetarea si industria militara ro bat pasul pe loc de vreo 40 de ani !
  Vedeti noul AKM -rusesc ! Al nostru este la fel cum il stiu.de muuulti ani !

 3. szilard says:

  Bani ar fi, dar se duc pe constructia a miilor de vile luxoase si conturi bancare grase ale celor cre decid, gen Nastase care zice : mai bine mor decit sa dau inapoi ce am furat, si sint cu miile …