Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cehia îşi va extinde acordul pentru exploatarea Gripen

Avion JAS 39 Gripen din înzestrarea aviaţiei cehe

Avion JAS 39 Gripen din înzestrarea aviaţiei cehe

Noul Ministru ceh al apărării, Vlastimil Picek, care a detinut acest post şi în guvernul anterior, va propune extinderea acordului pentru inchirierea de avioane de luptă Gripen noului guvern, dar doar după votul de încredere în parlament.

Preşedintele ceh Milos Zeman a numit Cabinetul Rusnok miercurea trecută. Parlamentul ceh va organiza votul de încredere peste 30 de zile.

Fostul ministru de externe Karel Schwarzenberg a declarat că, în opinia sa, nu există altă soluţie relevantă pentru aviaţia cehă decât extinderea actualului cotract de leasing, care expiră la finele lui 2014.

Schwarzenberg a declarat că ţinând cont de penuria de bani, ideea ca forţele aeriene cehe ar putea să aleagă alt tip de avioane de luptă multirol este greu imaginabilă.

Drept consecinţă, actualul contract de leasing ar trebui prelungit în timp, a spus el, adaugând că decizia poate fi luată de cabinetul interimar al lui Rusnok – chiar dacă nu obţine încrederea în Parlament.

Potrivit unei surse din ministerul ceh apărării cea mai recentă ofertă suedeză ar putea fi acceptabilă pentru Praga.

sursa: CTK; Prague Daily Monitor

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Cehia îşi va extinde acordul pentru exploatarea Gripen”

  1. szilard says:

    Daca nu poti sa-ti cumperi un Cadillac, e bun si un Hyunday.