Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cei din armată, poliţie şi servicii speciale vor plăti contribuţii la asigurări sociale mai mari

Angajaţii din armată, poliţie şi servicii speciale vor trebui să plătească din anul 2011 contribuţii de asigurări sociale de 10,5%, în loc de 5%, cât plătesc în prezent. Declaraţia a fost făcută de ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

“Salariile brute ale acestor angajaţi vor fi majorate astfel încât să fie acoperită majorarea contribuţiei”, a mai spus Şeitan.

El a mai spus că aproximativ10% din “pensiile speciale”  vor  scădea după recalculare, reducerea medie fiind de 1.500 de euro, dar putându-se ajunge şi la o diminuare de 80%.

Ministrul a mai anunţat că există o propunere legislativă pentru creşterea vârstei de pensionare.  Astfel, din 2030, atât bărbaţii, cât şi femeile ar urma să se pensioneze la 65 de ani.

Sursa: RADOR

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Cei din armată, poliţie şi servicii speciale vor plăti contribuţii la asigurări sociale mai mari”

 1. Nimeni says:

  foarte tare ministru’ asta! s-a gandit totusi “luminatia sa” ca daca barbatii si femeile vor iesi la pensie la 65 ani va trebui sa modifice statutul cadrelor militare care prevede, cu exceptia generalilor, varsa maxima de 55 ani?! si admitand ca asa ceva se poate… cum vom arata noi in NATO, in comandamente, noi la 63-64 ani iar ei, aliatii, majoritatea sub 50? Prevad infiintarea unei noi unitati in Armata Romaniei: Brigada 65 Legende, care, prin ordin al ministrului va primi denumirea onorifica “TOIAGUL”.

 2. ion says:

  Vazand averea lui Seitan,mi-am amintit proverbul…satulul nu crede pe cel flamand ca ii este foame

 3. Unde esti tu Tzepesh, Doamne!!!! says:

  Armata e treaba de femeie, asa ca: Sa o faca … Sheitaneeeeeeeeee!!!!!!

 4. GROPAN NICOLAE says:

  FEDERAŢIA MILITARILOR DIN ROMÂNIA

  FMRCP 1

  COMUNICAT DE PRESA
  – Bucureşti 26 februarie 2010 –
  Analizând realitatea societăţii românesti în care clasa politică se manifestă tot mai pregnant ca apărătoare a intereselor partinice de grup negând principalii piloni ai statului UNITAR ROMÂN, manipulând, dezbinând si contrapunând diferitele pături şi categorii sociale , reprezentanţii “MĂRII MUTE” au hotărât pe data de 25 noiembrie 2009, în cadrul unei adunări generale, constituirea Federaţiei Militarilor din România. Toti reprezentanţii celor 11 structuri asociative din domeniul apărării, ca membrii fondatori, au apreciat ca situaţia impune unificarea eforturilor tuturor celor care au slujit ţara în haină militară împotriva campaniei tot mai virulente de dezinformare a poporului şi de transformare a militarilor în ţapii ispăşitori ai impotenţei politicienilor de a gestiona si guverna România.
  Federaţia este persoană juridică română de drept privat, neguvernamentală, fără scop lucrativ, independentă şi autonomă, fără afiliere la partide sau alte mişcări politice, potrivit cu legislaţia în vigoare pe plan naţional,european şi internaţional la care România este parte semnatară şi cu prevederile propriului Statut.
  Ne manifestăm dezamăgirea ca unele structuri asociative reprezentative,din motive, aparent, total de neînţeles au refuzat să se alăture efortului nostru.
  Iniţiativa s-a materializat pe data de 5 februarie 2010 prin încheierea Tribunalului Bucuresti când Federaţia a dobândit personalitate juridică.
  Federaţia are ca scop dezvoltarea capacităţii organizaţionale, a cooperării şi creşterii forţei de acţiune a organizaţiilor membre, susţinerea acestora în relaţia cu autorităţile statului, centrale sau locale, cu instituţii publice sau private, în vederea creşterii calităţii vieţii şi apărării demnităţii umane, păstrarea şi cultivarea tradiţiilor morale şi spirituale ale poporului român, ale militarilor şi profesiilor membrilor structurilor asociative afiliate la Federaţie. In acest sens se va dezvolta şi intensifica colaborarea cu alte organizaţii neguvernamentale, interne sau internaţionale care au scopuri similare sau apropiate.
  Pentru îndeplinirea acestui scop Federaţia îşi propune urmatoarele obiective:
  a) reprezentarea, promovarea, susţinerea şi apărarea intereselor membrilor organizaţiilor afiliate, în faţa organelor puterii legislative şi executive – centrale şi locale -, a altor organe şi organizaţii din ţară şi străinătate;
  b) respectarea specificului structurilor asociative componente, a deplinei libertăţi de opinie şi acţiune a acestora, în scopul dezvoltării şi eficientizării activităţii lor; c) participarea la iniţierea, elaborarea şi promovarea actelor normative în domeniul protecţiei şi asistenţei sociale şi medicale atât pentru membrii structurilor asociate,cât şi pentru familiile acestora ;
  d) militarea fermă pentru respectul cuvenit slujitorilor ţării în haină militară, a veteranilor de război şi urmaşilor acestora, a profesiilor cu grad ridicat de periocol, pentru păstrarea şi cultivarea valorilor morale şi a tradiţiilor istorice ale poporului român, a valorilor euroatlantice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului stipulate în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, Convenţia Europenă a Drepturilor Omului, Constituţia României şi altor documentele interne şi internaţionale in domeniu.
  e) acordarea unui sprijin real structurilor afiliate Federaiţei în elaborarea strategiilor proprii sau de grup în concordanţă cu legislaţia în vigoare- naţională, europeană şi internaţională la care România este parte semnatară.
  Ne exprimam consternarea si indignarea fata de atitudinea agresiva si defaimatoare la adresa slujitorilor tarii, sub drapel, in haina militara, a primului – ministru, vice-presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Nu am fost, nu suntem si nu vom fi niciodata beneficiarii unor beneficii “de lux” a unor pensii “ nesimtite”. Nici generalii pe care ii blamati cu atata usurinta nu beneficiaza de “drepturi nemeritate”. Ar trebui ca atat prim-ministru cat si minstrul muncii sa cunoasca perevedrile Legii nr.164 – legea pensiilor militare de stat si sa nu mai dezinformeze ca se adauga sporuri inaintea iesirii la pensie pentr a obtine venituri “nemeritate” Pentru corecta informare a despre cin suntem si ce dorim va invitam la Conferinţa de presa ce va avea loc la Hotelul NOVOTEL, etaj 1, sala Marsilia.
  Rugam respectos sa ne comunicati daca participati sau nu. Daca raspunsul este pozitiv comunicati numele reprezentantului dumneavoastra la telefon 0744.649.707, fax: 021.367.10.96 ; 021.311.87.96 sau e-mail: nickleresteanu@yahoo.com pana joi 25.02 orele 12.00
  Informaţii suplimentare la 0744.649.707
  Vă aşteptăm cu deosebită plăcere

  PREŞEDINTELE FEDERAŢIEI MILITARILOR DIN ROMÂNIA
  Gl.bg.(r) Nicolae GROPAN

 5. CSM says:

  Fratilor, a fost de ajuns sa va umble putin la pensii ca s-au umplut de federatii , confederatii, sindicate, si asa mai departe.
  Fiecare colonel sau general care a iesit la pesnie si a vazut ca pensia LUI e in pericol, gata a facut o asociatie, sau s-a inscris intr-una. Cand s-a iniintat ROMIL-ul, a fost scandalul cat casa. De ce, cine e inscris, cum, unde, cand si iarasi cine. Dar aceasta asociatie cerea ceva ce sefilor nostrii (lead by example) li se parea neimportant (limita de varsta a SGV) sau atentator la fondul LOR de pensii (pensii militare pentru soldatii cu care luptam in Afganistan).
  Acum toti sunt pe toate televiziunile, dar cand cereau cei mici ceva s-au grabit sa trimita comisii peste comisii la Turda, Craiova, Constanta, Buzau (stie marinarul la ce ma refer.)
  Sunteti penibili stimatii nostrii. In afara de cativa generali (pe care ii admir si ii respect sincer) ceilalti, in cazul unui conflict real ar fi bine sa nu stati cu spatele catre subordonati.