Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cei din M.A.I iau atitudine

Se pare că cei care lucrează în MAI sunt organizaţi şi vor să se facă auziţi. Astfel, Marin Gruia, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I.a semnat următoarea declaraţie de presă, citată de Amos News.

FSNPPC, Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I., organizaţie care reuneşte peste 50.000 de membri, anunţă că sindicaliştii au cerut, prin vot nominal, blocarea temporară a sistemului şi responsabilizarea, pentru toate consecinţele acestei blocări, a ministrului Vasile Blaga, solidar cu şefii din teritoriu ai poliţiei.

În sarcina ierarhiei din M.A.I. se reţine că nu a fost capabilă să informeze eficient instituţiile statului despre efectele deciziilor economice eronate ale guvernanţilor faţă de Poliţie. La fel, din teama de a primi aprecieri nesatisfăcătoare, „echipa Blaga” nici nu a informat Guvernul şi C.S.A.Ţ. despre tensiunile negative, fără precedent, care s-au acumulat între poliţişti şi managerii lor.
Astfel structura de conducere a M.A.I. a consimţit iresponsabil la subfinanţarea crescândă a sistemului de siguranţă şi ordine publică.

În plan intern, conducerea este acuzată pentru întreţinerea abuzurilor şi a lipsei de transparenţă decizională.

Totodată, ministrul Blaga va trebui să răspundă şi pentru destabilizarea întregului personal din subordine, care timp de mai multe săptămâni a fost abandonat total unui flux consistent de zvonuri alarmiste privind concedierile care se vor opera masiv în poliţie şi în celelalte structuri ale ministerului.

Consecvent cu lipsa de viziune socială a guvernului din care face parte, ministrul V. Blaga a blocat toate canalele de comunicare internă din minister generând, prin această lipsă de transparenţă, o creştere a abuzurilor pe care şefii locali le fac pentru a obliga poliţiştii şi celelalte categorii de personal să muncească haotic, peste program şi fără suport logistic dar obligându-i „să sponsorizeze” instituţia.

Starea de lucruri, astfel creată, va degenera, exploziv, în cel mai scurt timp, drept consecinţă a recentei rectificări bugetare prin care Guvernul a retras suma de 467,8 milioane de lei din alocaţia M.A.I. Suma este aproape cea mai mare în seria reducerilor din actuala rectificare.
Această nouă eroare a guvernanţilor, care va stafidi tot ce înseamnă eficienţă în serviciile de ordine publică pentru cetăţeni, trebuie asumată tot de membrii „echipei Blaga”, din Aparatul Central şi din teritoriu, drept rezultat a lipsei sale de interes pentru misiunea publică şi obiectivele M.A.I.

Se justifică astfel, încă o dată, acţiunea generală de protest cerută prin vot nominal de membrii FSNPPC.

FSNPPC a început deja să primească scrisori de asentiment şi de susţinere din partea altor sindicate, pentru protestul său prin blocarea sistemului care se va desfăşura la începutul acestei toamne, în toată ţara” se arată în încheierea declaraţiei de presă a lui Marin Gruia.

Sursa: AMOS News

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Cei din M.A.I iau atitudine”

 1. lucius says:

  Bravo lor.
  Daca cineva va avea creier se vor face 2 propuneri: una in care MAI si MApN vor manifesta separat si una in care manifestarea va fi comuna.
  La cea separata vreau sa se inteleaga faptul ca va fi asumata de catre una din institutii, dar pe teren vor participa ambele.
  Faptul ca cei din MAI semneaza sau fac declaratii de presa arata ca VORBESC in primul rand, iar in al doilea rand stiu ce vor.
  In oglinda vedem un sindicat al MApN care TACE in primul rand, iar in al doilea rand se pare ca le este teama.
  In concluzie, dusmanul este comun dar mentalitatea face diferenta. Datorita mentalitatii, va garantez ca institutiei MAI o sa-i fie nu mai bine, ci MULT MAI BINE.

 2. Dumitriu says:

  ” E pur si muove” (si totusi se misca). Se pare ca l-a ajuns cutitul la os. Sa fie un nou inceput in lupta cu sistemul bolnav care se bazeaza pe disciplina si bunul simt al militarilor ca sa faca ce vor in tara asta? Guvernantii ( il includ si pe Basescu), vad ca au inceput sa constientizeze impactul social crancen a masurilor luate si dau inapoi. A se vedea subventionarea energiei termice. Va fi o toamna saraca in recolte insa bogata in actinui de lupta sindicala. Sa fie intr-un ceas bun!

 3. cititor says:

  Sa fim atenti la aspecte specifice. Atitudinea apartine unui sindicat,ceea cd armata nu are. Militarii pot angaja discutii serioase cu membriiCSAT,prin ministru si sefulSMG care sunt membrii. In rest armata ramane “marea muta'”,in lipsa curajului generalilor de a apara drepturile subordonatilor si,implicit , ale lor.

 4. Fostul says:

  Motivele sunt COMUNE: inactivitatea in sprijinul subordonatilor a ministrului lor si reducerea de fonduri aferente ministerului pe fondul reducerii inevitabile de personal.
  Dar in MApN “militarii din Marina Militara au inteles situatia actuala si sunt solidari cu masurile de combatere a crizei(?)”. Ce sa-i faci? Exista si in MApN sindicate pentru civili. Destulu. Si sunt unele afiliate la Cartelul Alfa!
  Cand spuneam ca activii nostri NU NE BAGA IN SEAMA, aveam dreptate! Si la ei sunt noi restructurari! Si fara plati compensatoare! SI TAC IN CONTINUARE! Asa ne trebuie! Sa adunam firimiturile de la Curtea Constitutionala si din halcile castigate de alti sindicalisti!
  Noi ne facem un titlu de glorie ca avem membri din toata siguranta nationala…Dar cu ce folos! Parca am fi un COR DE BOCITOARE! FAPTE! Asta ne trebuie acum. Activii pot ramane la sol, pot sa nu plece in misiuni pana nu li se vor respecta ONOAREA, pot sa-si faca sindicate!!! EI AU PARGHIILE! Noi nu suntem decat niste metafore ale devenirii lor, daca nu iau acum masuri.
  Unde-i ordinul comun oficial? NU-I! Era prea mult ca trei persoane sa vorbeasca aceeasi limba. Mai ales ca nu era obligatoriu…Sigur, nu MApN-ul l-a blocat, probabil SRI-ul. Totusi, MAI+SRI nu au problema disponibilizatilor militari pentru aderarea la UE si accederea in NATO! De ce nu cere MApN-ul dreptul?

 5. mayerr says:

  “NUMAI IMPREUNA VOM INVINGE !” e un mare adevar,nu numai o lozinca.

 6. indisciplinatu says:

  pt lucius
  de unde stiti ce face, sau nu SCMD????
  Sindicatul militarilor este doar al rezervistilor…asta sa nu uitati domnia voastra!!! Cei in activitate au pumnul in gura…

 7. lucius says:

  indisciplinatu,
  Azi, 18 sept.2010, la o luna de zile dupa ce mi-ai adresat intrebarea, dami voie sa-ti raspund ca evreul (tot printr-o intrebare): Acum ai mai pune aceasta intrebare?
  Crede-ma, nu am vrut si nu mi-am dorit un astfel de final.