Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cel puțin 22 de persoane au fost ucise în ultimele confruntări din Yemen

ciocniri in Yemen foto hindustantimes.com

ciocniri in Yemen foto hindustantimes.com

Cel puțin 22 de persoane au fost ucise în ciocnirile ce se desfășoară între forțele guvernului yemenit și rebelii Houthi pe frontul din Nehm, situat la nord-est de capitala controlată de Houthi, Sanaa.

Conflictele au izbucnit marți 18 iulie a.c., la muntele al-Minsa, care are legătură la drumul  care leagă Sanaa, zonă controlată de către rebeli, și provincia Marib care se află sub controlul statului.

,,Forțele guvernamentale, susținute de coaliția condusă de saudiți, fiolosind avioane de luptă, încearcă să avanseze în locațiile din apropierea capitalei, controlată de rebelii Houthi, care la rândul lor sunt susținuti de forțele care i-au fost loiale fostului președinte Ali Abdullah” a declarat o sursă pentru Xinhua. ,,Nici un progres nu au fost făcut de către nici una dintre părți în timpul luptelor.”

Aceasta a mai adăugat și faptul că doi soldați ai forțelor guvernamentale au fost uciși și alți patru răniți, în timp ce Houthi a pierdut aproape 20 de militanți în aceste ciocniri.

Luptele din Nehm, situat la aproximativ 90 de kilometri nord-est de Sanaa, s-au repetatt în mod regulat, în timp ce forțele guvernamentale încearcă să avanseze spre capitală, aflată sub controlul Houthi încă de la sfârșitul anului 2014.

 Zinca Răzvan-Petru, InfoMondo Militar

Sursa: Xinhua

 

 

 

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.