Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ceremonie de predare – primire a funcţiei de şef al Statului Major al Forţelor Navale

Pe 20 decembrie, la sediul Statului Major al Forţelor Navale, are loc ceremonia de predare – primire a funcţiei de şef al instituţiei.
Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, va participa la acest eveniment.

“Cu acest prilej, va fi citit decretul prezidenţial de avansare la gradul de amiral şi de trecere în rezervă a viceamiralului Aurel Popa şi ordinul ministrului Apărării naţionale de numire în funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Navale a contraamiralului Alexandru Mîrşu, fostul comandant al Flotei”, se arată în comunicatul de presă al MApN.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Ceremonie de predare – primire a funcţiei de şef al Statului Major al Forţelor Navale”

 1. Ei asi says:

  Poate gaseste flota lui masa verde..

 2. szilard says:

  Care Stat, care Major, care nave, voi ati mancat ciuperci nebune… iar incepem cu nave invizibile, nedectabile radar, ultrasecrete, de care nu stiu nici rusii ?, submarine, si sabii laser, scuturi laser,
  E drept : se construieste un laborator laser in RO. de mare anvergura(dintre cele mai mari din lume), … oameni buni : CA CONSTRUCTIE !!!, ca vor venii americani, rusi etc. acolo sa investeasca (ca mustele la rahat) , e un vis prostesc.

 3. indisciplinatu says:

  Pai am vazut-o sambata la emisiunea “arma-sii”…cu regie cu tot!!!

 4. Federatia Militarilor din Romania says:

  Cu prilejul Sfintelor Sarbatori al Craciunului si in prag de Nou An, imi face o mare placer sa va transmit gandurile mele curate, cu urari de sanatate, de liniste sufleteasca si de satisfactii depline, alaturi de toti cei ce va sunt dragi si apropiati.
  Din toata inima –
  La Multi Ani, cu bucurii si noroc!
  Preesedintele Federatiei Militarilor din Romania General de brigade in retragere
  Nicolae GROPAN

 5. De ce nu ,se pot creste porci.. says:

  La multi ani tuturor militarilor activi sau celor asistati social [ca in rezerva nu mai suntem]

 6. Material declasificat american
  Fragment

  ARMATA IMPOTRIVA VANZARII TARII DE CATRE CLICA POLITICA BASESCU, PONTA !
  RIVALITATEA ARMATA SERVICIILE SECRETE
  Se observa  la toate nivelele cresterea tensiunii intre serviciile speciale care au luat conducerea in Romania si grupuri de ofiteri tineri organizati in celule politice. 
  ..Trimiterea unei scrisori a unui grup de generali in legatura cu…………………………… Chevron …..Rosia Montana catre Presedintele este definitorie in legatura cu starea de spirir a armatei.
  In armata romana functioneaza sute de celule secrete care se pregatesc de revolta. S-a pus pe picioare un program politic de actiune. I
  In manifestul politic al ofiterilor se spune :
  “Asistam in ultima perioada la un atac asupra imaginii Armatei in scopul firesc al discreditarii acesteia si desfintarii ca si componenta importanta a statului roman. Actiunea este coordonata de clasa politica romaneasca. De ce este necesara aceasta campanie de discreditare? Pentru ca Armata a ocupat, in mod constant, un loc de frunte in topul increderii populatiei, pe cand clasa politica s-a aflat in permanenta la coada acestuia. Astfel, Armata ramanea singurul opozant al unei clase politice incapabile sa-si defineasca optiunile, altele decat cele politicianiste: punerea mainii pe putere…….. 

           GRUPUL PATRIOTIC AL OFITERILOR PROPUNE
  Militarilor sa li se acorde drepturile constitutionale ce se cuvin fiecarui cetatean roman:
  – dreptul de a face politica si dreptul de a fi ales;
  – dreptul de a desfasura activitati economice;
  – dreptul de a lucra doar 8 ore;
  – dreptul de asociere, crearea de sindicate care sa aduca in dezbatere si aprobare: desfintarea de unitati militare, dislocarea acestora, organizarea sau nu a aplicatiilor, participarea sau nu a unitatii in teatrele de operatii la misiuni.
  – infiintarea de organizatii de partid (a oricarui partid) in fiecare unitate pentru coordonarea de buna calitate a muncii si vietii in unitatile militare.
  SITUATIA MILITARILOR DISPONIBILIZATI 
  Ofiterii disponibilizati reprezinta un pericol terminal si pot pune baza unei revolte a intregii armate romane.
  Înca din anii din ‘90, în numele modernizarii Armatei, ceruta de alinierea la exigentele armatele statelor NATO, au fost desfiintate mari unitati, uniati militare traditionale, categorii întregi de forte ale armatei. Zeci de mii de ofiteri si subofiteri au fost disponibilizati. În paralel, prin decizii de natura “economica”, a fost trecuta la fier vechi o industrie militara ca urmare au fost condamnate la foame alte mii,zeci de mii de specialisti de înalta clasa împreuna cu familiile lor.În 1989 armata avea 235.000 de militari activi. Generali, ofiteri, subofiteri si militari în termen.În 2007 ajunsese la circa 75.000 militari, iar pentru 2015 numarul acestora se va diminua la 65.000. Au disparut, deci, 170.000 de oameni, inclusiv ca urmare a profesionalizarii armatei.
  în anul 1998: 36.500 ofiteri;
  – la 31.12.2003: 14.252 ofiteri;
  la 31.12.2009: 11.250 ofiteri;
  Nici o alta institutie fundamentala a statului nu a mai cunoscut o asemenea dramatica transformare în anii de dupa revolutie!

  Cand armata cheama trimiterea clasei politice la puscarie revolta este la doi pasi !
  Serviciul Pentagonului : Tensiunea in armata romana este un grav motiv de ingrijorare O revolta in Balcani ar fi o lovitura pentru NATO.
  MAJORITATEA CADRELOR SUPERIOARE SUNT IMPOTRIVA GAZELOR DE SIST SI A VANZATII EXPLOTARII ROSIA MONTANA.
  Prezenta militarilor activi sau in rezerva in mijlocul unor largi manifestatii ale populatiei profund nemultumite ,va pune pecetea finala pentru acest regim profund nepopular.