Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ceremonii militare şi religioase pentru cei 2 eroi căzuţi în Afganistan, la datorie

Ministrul Apărării naţionale  a dispus ca luni, 4 octombrie, la ora 7.30, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional, să se organizeze ceremonii militare şi religioase, în semn de recunoştinţă, preţuire şi deplin respect, pentru eroii Marius Florin Sfecheş şi Cristian-Petru Filip, căzuţi la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan.
La comemorarea organizată la sediul M.Ap.N. au participat Gabriel Oprea, secretarii de stat Viorel Oancea şi Mihail Vasile-Ozunu, şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, personalul militar şi civil din structurile centrale ale instituţiei.
În cadrul ceremoniei, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor, a fost oficiat un serviciu religios şi s-a dat citire ordinelor ministrului apărării naţionale privind acordarea gradului de sublocotenent post-mortem celor doi eroi şi decretelor Preşedintelui României de conferire a Ordinului Naţional Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război sublocotenenţilor (p.m.) Marius Florin Sfecheş şi Cristian-Petru Filip.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a semnat tot luni, 4 octombrie, ordinul de avansare la gradul de plutonier a caporalului Vasile Zbâncă, militarul care a fost rănit vineri, în urma atacului cu un dispozitiv exploziv improvizat. De asemenea, ministrul apărării naţionale a conferit plutonierului Vasile Zbâncă Emblema Onoarea Armatei României, în semn de recunoştinţă pentru devotamentul şi curajul manifestate în timpul îndeplinirii misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan.

Este trist că au murit cei doi militari români. Este trist că au dispărut atât de brusc, atunci când erau atât de tineri!

Dar şi mai trist este faptul că unii indivizi, işi fac campanie de imagine pe fondul unei tragedii…

Sursa: comunicat MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Ceremonii militare şi religioase pentru cei 2 eroi căzuţi în Afganistan, la datorie”

  1. ASI VREA SA MA AGAJEZI CA SOLDAT