Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

“CETATEA 2014″ – exerciţiul tehnic de specialitate

În perioada 17 şi 26 iunie, se derulează exerciţiul tehnic de specialitate “CETATEA 2014″.Scopul exerciţiului constă în evaluarea componentelor sistemului de comunicaţii şi informatic al Armatei României.

Exerciţiul are loc “în unităţi militare aparţinând tuturor categoriilor de forţe ale armatei şi comandamentelor de sprijin de pe teritoriul naţional”, se arartă într-un comunicat al MApN.

Obiectivul general îl constituie antrenarea structurilor de specialitate din Armata României în planificarea, proiectarea, implementarea, administrarea, operarea, mentenanţa şi asigurarea serviciilor de comunicaţii şi informatice, precum şi a securităţii informaţionale a sistemelor.

Totodată, se urmăreşte şi evaluarea soluţiilor de implementare ale unor noi reţele, servicii şi aplicaţii informatice de comandă şi control, în vederea susţinerii acţiunilor militare de sprijin al populaţiei în zonele afectate de calamităţi naturale, prin dezvoltarea capabilităţilor de comunicaţii şi informatice.

În acelaşi timp, exerciţiul reprezintă o bună oportunitate pentru testarea echipamentelor de comunicaţii şi informatică nou intrate în dotarea Armatei României, cu precădere a celor folosite în exerciţii şi operaţii multinaţionale, şi pentru antrenarea personalului de stat major în aplicarea standardelor şi procedurilor NATO.

“CETATEA 2014″, la care participă şi structuri similare ale Sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, se bazează pe un scenariu ce presupune gestionarea unei situaţii probabile de urgenţă civilă, generată de calamităţi naturale, care impune participarea forţelor Armatei în sprijinul acţiunilor desfăşurate de Ministerul de Interne.

Sursa: comunicat MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to ““CETATEA 2014″ – exerciţiul tehnic de specialitate”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ Propaganda si iar propaganda.
  Nu scapam de limba de lemn si de minciuni. Penibil.
  Dotarea armatei romane era considerata invechita in proportie de 85% inca din 2006. Probabil ca in 2012 ne-am apropiat de 90%, iar in 2014 la 100%,……..
  ca mijloace invechite ,
  cu exceptia achizitiei unor radare si a avioanelor C27J Spartan.
  Tancuriile rusesti sunt la granite si conform analizelor americane “soldatii romani au
  bocancii gauriti ”
  Din pacate, situatia actuala seamana foarte mult cu cea din anii ’30 ai secolului trecut, atat din punctul de vedere al reasezarii sferelor de influenta in contextul crizei economice cat si din punctul de vedere al inzestrarii armatei Romaniei. Atunci, un control riguros al inzestrarii, efectuat de generalul Ion Antonescu, a dezvaluit precaritatea inzestrarii armatei romane, iar rezultatul inaintat fara menajamente intr-un raport acid dar corect i-a atras antipatia politicienilor dar si unei parti a militarilor care aveau anumite interese.

 2. ROBERT HORVATH SUA says:

  DREPT LA REPLICA SI SCUZE !
  @ Cer din nou scuze neamului prost si promit neutilizare termenului
  “pulime” decat ca caracterizare individuala.
  Recunosc ca am incalcat si calcat pe nervii si onoarea neamului prost.
  Fiind eu insusi minoritar ,intr-o tara in care cealalta minoritate va ajunge majoritara
  ,dovedesc lipsa de sensibilitate si instinct politic,

 3. ROBERT HORVATH SUA says:

  ISTORIA SE REPETA !
  Echipamentul pestrit si neperformant, majoritar din import si in stocuri mici, a creat un cosmar pentru inzestrarea cu piese de schimb si mai ales munitie, aceasta hiba devenind foarte vizibila in conditii de front, incepand cu 1941, existand spre exemplu cazuri cand anumite baterii de artilerie nu aveau munitie decat pentru cateva salve.

 4. ursu says:

  Horvath, măi băiatule, ţie ţi s-a mai spus pînă acum că eşti un mare dobitoc? Cred că da, dar nu vrei să ţii seamă de recomandările tuturor, acelea de a te interna la un ospiciu, sau eventual, cea mai bună soluţie de a scăpa de un psihopat, aceea de a solicita de Guvernul USA aprobarea de a fi eutanasiat.

 5. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ Cer scuze pentru toate supararile create.
  Daca clachezi sau suferi un soc …… am pierdut un client.
  Pacat de eforturi.

 6. Dani says:

  Si nu te pune pe ganduri si pe tine cine sunt papusarii..?